Nosalty Logó

Pikáns tejfölös zöldborsópörkölt galuskával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
vicsys
Pikáns tejfölös zöldborsópörkölt galuskával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A zöldborsópörkölthöz

A galuskához

Összesen 918 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A zöldborsópörkölthöz

A galuskához

Összesen 1838 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A zöldborsópörkölthöz

A galuskához

Összesen 163 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    29 g

Zsír

  • Összesen
    32.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    207 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    902.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    136 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    102 mg
  • Foszfor
    430 mg
  • Nátrium
    161 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    126.6 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    348.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    237 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    116 mg
  • D vitamin:
    64 micro
  • K vitamin:
    405 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    192 micro
  • Kolin:
    217 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    58 micro
  • β-karotin
    1880 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    4759 micro
Összesen 918 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    58.1 g

Zsír

  • Összesen
    64.7 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    414 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1805.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    124 mg
  • Kálcium
    272 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    203 mg
  • Foszfor
    860 mg
  • Nátrium
    323 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    253.3 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    696.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    474 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    232 mg
  • D vitamin:
    128 micro
  • K vitamin:
    811 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    385 micro
  • Kolin:
    435 mg
  • Retinol - A vitamin:
    157 micro
  • α-karotin
    117 micro
  • β-karotin
    3759 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    9519 micro
Összesen 1838 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    160.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    62 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    72 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    335 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    115 micro
  • Lut-zea
    848 micro
Összesen 163 Kcal

Hozzávalók

A zöldborsópörkölthöz

A galuskához

Elkészítés

A zöldborsópörkölthöz

  1. A zsíron (kis lángon) kisütjük a kis kockákra vágott bacon szalonnát, majd hozzáadjuk a félkarikára vágott hagymát és a szétnyomott fokhagymát.
  2. Apró kockákra vágjuk a zöldpaprikát és paradicsomot, majd a cseresznyepaprikával együtt a hagymához adjuk, és így dinszteljük meg alaposan.
  3. Az edényt a tűzről félrehúzzuk, és a hagymára hintjük a pirospaprikát. Alaposan elkeverjük, hogy szép színe legyen az alapnak.
  4. Az alapra rátesszük a borsót (felengedés nélkül), az apróra vágott petrezselyem zöldjét és a cukrot. Sózzuk, borsozzuk.
  5. A fedővel lefedve, 5-10 perc alatt puhára főzzük a borsót. Víz vagy egyéb folyadék nem kell alá, enged elég levet a borsó.
  6. A galuskához a lisztet a tojásokkal, egy nagy csipet sóval és némi vízzel összekeverjük, hogy keményebb galuskatésztát kapjunk.
  7. Lobogó, sós vízbe szaggatjuk, majd ha már feljött mindegyik kis galuska a víz tetejére, leszűrjük.
  8. Tálaláskor bőven locsoljuk meg tejföllel a tetejét.
  • Elkészítettem: 452 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 6318
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 12.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ezt az ételt még édesanyámtól tanultam. A különlegessége, hogy nem tipikus pörkölt alappal készül, mert a hagyma szálára van hagyva, és nem kockázva van. Aki szereti a csípőset, készítheti hegyes erős paprikával is, aki meg nem, az nyugodtan hagyja ki belőle a csípős paprikát. A tejföl jól tompítja az erős ízt, és így azoknak is ajánlom, akik nem igazán szeretik a csípős étkeket.

Hozzászólások

Éva-Anyóca

Mi is szeretjük, igaz, nem csíp?sen. :) Finomság, köszi. :)

vicsys

Kedves gregoreva! Én is imádom és ha élhetek ezzel a képzavarral, a csíp?s a gyengém... :-)

Éva-Anyóca

Kedves vicsys! Kicsikét csíp?sen finom, még tán mondhatom, szeretik, szeretjük is, :D ....csak tudni kell, meddig engedhetem a csíp?set, mert egy bizonyos résznél még valakinek csíp?s, de nekünk már az er?s!! :D Jó ez a képzavar dolog ... :) Szép hétvégét kívánok, bár kicsit újra beborult.. :( De már a jöv?hétre fantasztikusan jó id?t mondanak végre! :D Éva-Anyóca

vicsys

Kedves Éva-Anyóca! Bizony, nyakunkon a jó id?, hála Istennek! Már sarjad odakint petrezselyem zöld, jó lesz díszíteni a következ? receptemhez. :-) Addig is jó f?z?cskézést és vidám hangulatú közös étkezéseket kívánok!

Kátai Kata

Csak a borsót felejtetted ki a hozzávalókból!

vicsys

Kedves Kata! Görgess felfelé a hozzávalók mellett lév? görget? sávon és láthatod, hogy a legels? tétel a zöldborsó... ;-)

Hozzávalók

A zöldborsópörkölthöz

A galuskához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A szívednek sem jó, ha túl sokat, vagy túl keveset...

Sokszor hallunk a megfelelő mennyiségű és minőségű alvás hatásairól: a pihenés kell az agynak, a mentális egészségnek, az izmoknak, gyakorlatilag minden egyes szervnek a szervezetünkben. Ez alól a szív sem kivétel: egy friss kutatás szerint a 6-7 óránál kevesebb vagy több alvás komolyan megterhelheti az egyik legfontosabb szervünket.