Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pikáns tejfölös zöldborsópörkölt galuskával

Pikáns tejfölös zöldborsópörkölt galuskával
Pikáns tejfölös zöldborsópörkölt galuskával
35 perc / előkészület: 15 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt az ételt még édesanyámtól tanultam. A különlegessége, hogy nem tipikus pörkölt alappal készül, mert a hagyma szálára van hagyva, és nem kockázva van. Aki szereti a csípőset, készítheti hegyes erős paprikával is, aki meg nem, az nyugodtan hagyja ki belőle a csípős paprikát. A tejföl jól tompítja az erős ízt, és így azoknak is ajánlom, akik nem igazán szeretik a csípős étkeket.

hozzávalók / 2 adag

A zöldborsópörkölthöz

A galuskához

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zsíron (kis lángon) kisütjük a kis kockákra vágott bacon szalonnát, majd hozzáadjuk a félkarikára vágott hagymát és a szétnyomott fokhagymát.
  2. Apró kockákra vágjuk a zöldpaprikát és paradicsomot, majd a cseresznyepaprikával együtt a hagymához adjuk, és így dinszteljük meg alaposan.
  3. Az edényt a tűzről félrehúzzuk, és a hagymára hintjük a pirospaprikát. Alaposan elkeverjük, hogy szép színe legyen az alapnak.
  4. Az alapra rátesszük a borsót (felengedés nélkül), az apróra vágott petrezselyem zöldjét és a cukrot. Sózzuk, borsozzuk.
  5. A fedővel lefedve, 5-10 perc alatt puhára főzzük a borsót. Víz vagy egyéb folyadék nem kell alá, enged elég levet a borsó.
  6. A galuskához a lisztet a tojásokkal, egy nagy csipet sóval és némi vízzel összekeverjük, hogy keményebb galuskatésztát kapjunk.
  7. Lobogó, sós vízbe szaggatjuk, majd ha már feljött mindegyik kis galuska a víz tetejére, leszűrjük.
  8. Tálaláskor bőven locsoljuk meg tejföllel a tetejét.
  • elkészítettem: 452 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 5 955
elküldve: 1
receptkönyvben: 91
elkészítve: 7/9
Facebookon megjelent: -

szakács

vicsys

Mióta szakács: 2013.03.17.
13 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: pörkölt
adag: 2 főre
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

borsópörkölt, csípős zöldborsópörkölt, borsós pörkölt tejfölösen

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

vicsys
vicsys / vicsys Fri, 2013-11-08 19:11

Kedves Kata!
Görgess felfelé a hozzávalók mellett lévő görgető sávon és láthatod, hogy a legelső tétel a zöldborsó... ;-)

vicsys
vicsys / vicsys Sat, 2013-04-13 16:28

Kedves Éva-Anyóca!
Bizony, nyakunkon a jó idő, hála Istennek! Már sarjad odakint petrezselyem zöld, jó lesz díszíteni a következő receptemhez. :-) Addig is jó főzőcskézést és vidám hangulatú közös étkezéseket kívánok!

vicsys
vicsys / vicsys Fri, 2013-04-12 21:04

Kedves gregoreva!
Én is imádom és ha élhetek ezzel a képzavarral, a csípős a gyengém... :-)

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sat, 2013-04-13 13:02

Kedves vicsys!

Kicsikét csípősen finom, még tán mondhatom, szeretik, szeretjük is, :D ....csak tudni kell, meddig engedhetem a csípőset, mert egy bizonyos résznél még valakinek csípős, de nekünk már az erős!! :D
Jó ez a képzavar dolog ... :)
Szép hétvégét kívánok, bár kicsit újra beborult.. :(
De már a jövőhétre fantasztikusan jó időt mondanak végre! :D
Éva-Anyóca

920
zöldborsó 25 dkg
vöröshagyma 1 nagy fej
petrezselyem 1 csokor
fokhagyma 1 gerezd
zöldpaprika 0.5 db
paradicsom 0.5 db
bacon 1 szelet
sertészsír 3 ek
cseresznyepaprika 1 db
cukor 0.5 teáskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
finomliszt 25 dkg
tojás 2 db
1 csipet
víz 1 dl