r
Nosalty Logó

Húsos csicseriborsó pörkölt bulgurral

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Iluska
Húsos csicseriborsó pörkölt bulgurral
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 890 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2672 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 202 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.9 g

Zsír

  • Összesen
    27.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1670.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    126 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    235 mg
  • Foszfor
    785 mg
  • Nátrium
    468 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    109.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    238.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    96 micro
  • Kolin:
    149 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    222 micro
Összesen 890 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    167.8 g

Zsír

  • Összesen
    83.3 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    329 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5012.3 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    119 mg
  • Kálcium
    378 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    706 mg
  • Foszfor
    2356 mg
  • Nátrium
    1405 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    328.1 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    65 mg

VÍZ

  • Összesen
    714.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    105 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    44 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    289 micro
  • Kolin:
    447 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    72 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    665 micro
Összesen 2672 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.8 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    381.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    179 mg
  • Nátrium
    107 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 202 Kcal

Elkészítés

  1. A zsírban az apróra vágott hagymát megdinszteljük. Fűszerpaprikával hintjük, rátesszük a darált húst. Sózzuk, borsozzuk. Ételízesítő felével ízesítjük. A fokhagymát is beletörjük. Majdnem készre pároljuk, néha megkeverve.
  2. Az üveges csicseriborsót hozzáöntjük és együtt pároljuk tovább kb. 10 percet.
  3. Közben elkészítjük a bulgurt, a vizébe tegyük a fél kanál ételízesítőt. 5 percet főzzük dupla mennyiségű vízzel, majd fedő alatt hagyjuk megdagadni.
  4. A kész pörköltet a frissen főtt bulgurral tálaljuk. Jó étvágyat!!
  • Receptkönyvben: 38
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 544
  • Feltöltés dátuma: 2023. november 23.

Ajánló

Az üveges borsót részesítem előnyben, hisz hamar kész van egy étel vele!!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Általában tartok itthon csicseriborsót, és mivel minden hozzávaló volt idehaza, ezért kigondoltam, hogy elkészítem....és a végeredmény szerintem nagyon jó lett. Bővült a receptötletem sokasága..... :-))))

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így nem romlik meg a hűtőben a nyitott üveg lekvár

Egy üveg lekvár nagy kincs, a gyümölcsös finomságokkal telepakolt kamra pedig maga a kincstár: azonban, ha innen előveszünk egy üveget, majd felbontva a hűtőbe tesszük, megtörjük a szavatosság varázsát, és nagyon oda kell figyelnünk a lekvár tárolására. A Napi Tipp ebben nyújt most segítséget.