r
Nosalty Logó

Pikáns paradicsomleves

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
jkerekes8
Pikáns paradicsomleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 179 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 720 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 34 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    474.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    226 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.7 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    467 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    109 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    113 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    1286 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    37184 micro
  • Lut-zea
    226 micro
Összesen 179 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.1 g

Zsír

  • Összesen
    28.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1896.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    271 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    237 mg
  • Foszfor
    443 mg
  • Nátrium
    902 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    110.9 g
  • Cukor
    74 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    1868.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    434 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    450 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    225 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    185 micro
  • Kolin:
    182 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    104 micro
  • β-karotin
    5146 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    148735 micro
  • Lut-zea
    905 micro
Összesen 720 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.1 g

Zsír

  • Összesen
    1.4 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    91.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    21 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    90.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    249 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    7189 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 34 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az olajban elkezdjük pirítani az apróra vágott hagymát, a szétnyomott fokhagymát, majd a metélőzellert hozzátesszük, és pár percig együtt pirítjuk.
  2. Hozzákeverjük a szardellapasztát, a balzsamecet-szirupot és a kanál cukrot.
  3. Felöntjük a paradicsomsűrítménnyel és a lével, majd kb. 1 liter vizet teszünk hozzá, a paradicsom sűrűsége függvényében.
  4. Addig főzzük, időnként kevergetve, amíg fel nem forr, majd borsozzuk, sózzuk, és amikor elzárjuk, hozzákeverjük a petrezselymet.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 12
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 8791
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 29.

Ajánló

Ha nincs metélőzellerünk vagy szárzellerünk, ugyanígy megteszi egy pár szál zellerlevél felaprítva. A szardellapaszta csak a sósságát adja meg, a halas íz nem fog érződni tőle. Ha kihagyjuk, kicsit több só kell. A balzsamecet kissé karamelles ízt adott neki, de ki is hagyható, csak akkor már nem lesz olyan pikáns.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pikáns paradicsomleves
jkerekes8 12 recept

Itt találtam Petrának ezt a jó kis kenyérkorong receptjét, és kitaláltam hozzá ezt a könnyű kis leveskét. Nem rántottam be, és más levesbetétet sem használtam, mégis kiváló  -  és így laktató -  leves lett belőle. Nem szeretem, ha a paradicsomleves édes, én sósan készítem, de egy pici cukrot (vagy nyírfacukrot) mindig teszek bele.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A retró sajtos tallér titkai: így lesz a legropogósabb és...

A sajtos tallér a magyar konyha egyik kedvelt ropogtatnivalója, amely generációkon át örökített hagyományokon alapul. Ez az egyszerű, mégis rendkívül ízletes snack szinte minden alkalomra illik: legyen szó családi összejövetelről, baráti találkozóról vagy egy egyszerű esti filmezésről. De hogyan vált ez a finomság a magyar háztartások alapvető elemévé, és miért olyan népszerű ma is?

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...