Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pikáns paradicsomleves

Pikáns paradicsomleves
Pikáns paradicsomleves
30 perc / előkészület: 5 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Itt találtam Petrának ezt a jó kis kenyérkorong receptjét, és kitaláltam hozzá ezt a könnyű kis leveskét.
Nem rántottam be, és más levesbetétet sem használtam, mégis kiváló  -  és így laktató -  leves lett belőle.
Nem szeretem, ha a paradicsomleves édes, én sósan készítem, de egy pici cukrot (vagy nyírfacukrot) mindig teszek bele.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ha nincs metélőzellerünk vagy szárzellerünk, ugyanígy megteszi egy pár szál zellerlevél felaprítva.
A szardellapaszta csak a sósságát adja meg, a halas íz nem fog érződni tőle. Ha kihagyjuk, kicsit több só kell.
A balzsamecet kissé karamelles ízt adott neki, de ki is hagyható, csak akkor már nem lesz olyan pikáns.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az olajban elkezdjük pirítani az apróra vágott hagymát, a szétnyomott fokhagymát, majd a metélőzellert hozzátesszük, és pár percig együtt pirítjuk.
  2. Hozzákeverjük a szardellapasztát, a balzsamecet-szirupot és a kanál cukrot.
  3. Felöntjük a paradicsomsűrítménnyel és a lével, majd kb. 1 liter vizet teszünk hozzá, a paradicsom sűrűsége függvényében.
  4. Addig főzzük, időnként kevergetve, amíg fel nem forr, majd borsozzuk, sózzuk, és amikor elzárjuk, hozzákeverjük a petrezselymet.

  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 7 988
elküldve: 0
receptkönyvben: 21
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

jkerekes8

Mióta szakács: 2011.07.25.
12 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: nyár
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

szardellás paradicsomleves, gyors nyári leves, pikáns leves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

179
olívaolaj 3 ek
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 2 gerezd
halványító zeller 1 db
szardellapaszta 10 g
balzsamecet 4 ek
cukor 1 ek
sűrített paradicsom 360 g
paradicsomlé 5 dl
víz 1 l
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
petrezselyem 3 ek