Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Házi paradicsomleves Diustól

Házi paradicsomleves Diustól
Házi paradicsomleves Diustól
55 perc / előkészület: 5 perc főzés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretem a paradicsomlevest, kéthetente egyszer biztos, hogy főzök. A szüleim minden évben tesznek el jópár üveg házi paradicsomlevet, így a legtöbbször ezekből készül a leves. Mert nincs is jobb egy frissítő és üde színű paradicsomlevesnél! :)

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

A családunk két részre oszlik, amikor elkezdjük enni a levest: anyukám és én megcukrozzuk, apukám és a bátyám viszont nem szeretik édesen (pont emiatt nem szoktam az egész levest megcukrozni, csak a saját tányérunkba rakunk belőle). Nos, ez ízlés kérdése, én mindenestre ajánlom a cukros verziót. :)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az olajból és a lisztből világos színű rántást készítünk egy közepes méretű edényben (az enyém 2 literes), hozzáadjuk a sűrített paradicsomot és a paradicsomlevet, folyamatosan kevergetve, hogy ne maradjon csomós.
  2. Felengedjük még annyi vízzel, hogy majdnem az edény pereméig érjen.
  3. A megtisztított és megmosott hagymát egészben beledobjuk a levesbe.
  4. Ízlés szerint sózzuk, ízesítjük a levest.
  5. Amikor felfőtt a leves, beletesszük a zöldfűszereket: a bazsalikomot (friss bazsalikomlevél hiányában én szárítottat használtam), valamint az apróra vágott petrezselyemzöldet és zellerzöldet (ezeket egy kicsit a markunkban morzsolgassuk meg).
  6. Végül beletesszük a rizst (vagy a betűtésztát). Amikor megfőtt, kivesszük a hagymát, és kész is van a leves.
  • elkészítettem: 1000 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 18 237
elküldve: 0
receptkönyvben: 62
elkészítve: 8/9
Facebookon megjelent: -

szakács

dius0306

Mióta szakács: 2011.10.24.
19 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: vegán
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
diéta: tejmentes, tojásmentes
fogás: leves
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

zöldfűszeres paradicsomleves, paradicsomos leves, paradicsomleves rizzsel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

105
napraforgó olaj 2 ek
finomliszt 1 púpozott ek
sűrített paradicsom 1 ek
paradicsomlé 10 dl
víz 0.5 l
vöröshagyma 1 kis fej
ételízesítő 0 ízlés szerint
bazsalikom 1 ek
petrezselyem 1 csokor
zeller 5 dkg
rizs 5 dkg