r
Nosalty Logó

Házi paradicsomleves Diustól

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
dius0306
Házi paradicsomleves Diustól
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 105 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 629 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 36 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Likopin
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    166 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    263.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    129 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    132 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    869 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    15829 micro
  • Lut-zea
    546 micro
Összesen 105 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Likopin
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.1 g

Zsír

  • Összesen
    20 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    995.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    222 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    175 mg
  • Foszfor
    363 mg
  • Nátrium
    200 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    104.3 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    1583.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    440 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    772 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    794 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    405 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    5213 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    94972 micro
  • Lut-zea
    3278 micro
Összesen 629 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Likopin
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1 g

Zsír

  • Összesen
    1.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    56.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    21 mg
  • Nátrium
    11 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    90.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    298 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5427 micro
  • Lut-zea
    187 micro
Összesen 36 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az olajból és a lisztből világos színű rántást készítünk egy közepes méretű edényben (az enyém 2 literes), hozzáadjuk a sűrített paradicsomot és a paradicsomlevet, folyamatosan kevergetve, hogy ne maradjon csomós.
  2. Felengedjük még annyi vízzel, hogy majdnem az edény pereméig érjen.
  3. A megtisztított és megmosott hagymát egészben beledobjuk a levesbe.
  4. Ízlés szerint sózzuk, ízesítjük a levest.
  5. Amikor felfőtt a leves, beletesszük a zöldfűszereket: a bazsalikomot (friss bazsalikomlevél hiányában én szárítottat használtam), valamint az apróra vágott petrezselyemzöldet és zellerzöldet (ezeket egy kicsit a markunkban morzsolgassuk meg).
  6. Végül beletesszük a rizst (vagy a betűtésztát). Amikor megfőtt, kivesszük a hagymát, és kész is van a leves.
  • Elkészítettem: 1000 alkalommal
  • Receptkönyvben: 37
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 45
  • Össznézettség: 25681
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 29.

Ajánló

A családunk két részre oszlik, amikor elkezdjük enni a levest: anyukám és én megcukrozzuk, apukám és a bátyám viszont nem szeretik édesen (pont emiatt nem szoktam az egész levest megcukrozni, csak a saját tányérunkba rakunk belőle). Nos, ez ízlés kérdése, én mindenestre ajánlom a cukros verziót. :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
dius0306 19 recept

Nagyon szeretem a paradicsomlevest, kéthetente egyszer biztos, hogy főzök. A szüleim minden évben tesznek el jópár üveg házi paradicsomlevet, így a legtöbbször ezekből készül a leves. Mert nincs is jobb egy frissítő és üde színű paradicsomlevesnél! :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Rájöttem, mi a nagymamák kelt tésztájának titka: Így lesz a...

Amikor én buktát sütök, az sosem lesz ugyanolyan, mint a nagymamámé – még akkor sem, ha végigtelefonáljuk az egész folyamatot. Miért lehet ez, és van-e remény azok számára, akik szeretnének ugyanolyan kelt tésztát készíteni, mint amit a dédijüknél, mamájuknál kóstoltak? Ezekre a kérdésekre kerestem a választ…azt azonban nem ígérem, hogy meg is találtam.

Lakos Benedek

További cikkek