Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sültparadicsom-leves panko morzsás mozzarellagolyókkal

Sültparadicsom-leves panko morzsás mozzarellagolyókkal
Sültparadicsom-leves panko morzsás mozzarellagolyókkal
gyors recept | szponzorált tartalom
50 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Itt az idő, hogy a paradicsomlevesről, ne a menzás cukros lé ugorjon be. Ezt az isteni egyszerű olaszos krémlevest bármikor összedobhatod. A sült paradicsomok és a fokhagyma ízét kevés dolog múlja fölül, talán csak a finom nyúlós sajt, amit feltétként ajánlunk.

hozzávalók / 2 adag

A leveshez

A feltéthez

Sütőzsiradék

A feltéthez
Minden fázishoz
  • 0

ajánlat

Könnyű ebédnek, laza vacsorának egyaránt kitűnő. Mozzarella helyett pirított magokkal vagy krutonnal is isteni.

Szólj hozzá!

elkészítés

A leveshez

  1. A koktélparadicsomokat megmossuk, és egy tepsibe helyezzük. Két főnek kb. 3 fürt, négynek 6-8 is kell. A fokhagymának simán levágjuk a tetejét, annyira, hogy a gerezdek látszódjanak, és a tepsibe a paradicsomok közé tesszük.
  2. Sózzuk, borsozzuk. A bazsalikomleveleket összetekerjük, és apróra vágjuk, majd rászórjuk a paradicsomra és a fokhagymára. Ha nincsen friss bazsalikomlevelünk, akkor alaposan szórjuk meg szárított verzióval. Végül az egészet öntsük nyakon olívaolajjal.
  3. Toljuk a tepsit előmelegített sütőbe, és 230-250 fokon kb. 20 perc-fél óra alatt süssük meg.
  4. Ha megsült, akkor vegyünk elő egy lábast, és a szedjük bele a paradicsomokat és a hagymát. A fokhagymákat a héjukból nyomkodjuk ki, és azt is tegyük a lábasba.
  5. Tegyük fel főni, majd kanalazzunk rá sűrített paradicsomot, adjuk hozzá az alaplevet és a tejszínt. Egyet forraljunk rajta, és kész is. Végezetül turmixoljuk össze az egészet, ha szükséges még, sózzuk-borsozzuk, hígítsuk vízzel vagy alaplével.

A feltéthez

  1. A mini mozzarellagolyókat lisztbe, tojásba és panko morzsába forgatjuk. Utóbbi műveletet érdemes ismételni. Majd olajban kisütjük.
  2. Tálaláskor a paradicsomlevest meglocsoljuk egy kanál olívaolajjal és egy kanál tejszínnel, majd ráhelyezzük a golyókat.
  • sütési hőfok: 230°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 3 310
elküldve: 0
receptkönyvben: 75
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
1139 recept

receptjellemzők

alkalom: húsvét, Anyák napja, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: nyár
adag: 2 főre
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: leves

egyéb elnevezések

paradicsomleves , fűszeres paradicsomleves, olaszos leves

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1265
koktélparadicsom 100 dkg
fokhagyma 1 fej
bazsalikom 1 csokor
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 1 dl
habtejszín 0.5 dl
alaplé 3 dl
sűrített paradicsom 2 ek
mozzarella 10 dkg
panko 4 ek
finomliszt 4 ek
tojás 1 db
0 ízlés szerint