r
Nosalty Logó

Sültparadicsom-leves panko morzsás mozzarellagolyókkal

Nosalty
Sültparadicsom-leves panko morzsás mozzarellagolyókkal
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A leveshez

A feltéthez

1265
Kalória
28.2g
Fehérje
71.6g
Szénhidrát
98.2g
Zsír
592g
Víz
157.3g
Koleszterin
9.4g
Élelmi rost
17.6g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A leveshez

A feltéthez

Összesen 1265 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A leveshez

A feltéthez

Összesen 2526 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A leveshez

A feltéthez

Összesen 121 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.2 g

Zsír

  • Összesen
    98.2 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    157 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2098.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    483 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    118 mg
  • Foszfor
    497 mg
  • Nátrium
    954 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    71.6 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    592 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    499 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    86 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    197 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    143 micro
  • Kolin:
    139 mg
  • Retinol - A vitamin:
    194 micro
  • α-karotin
    510 micro
  • β-karotin
    3377 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    17467 micro
  • Lut-zea
    2441 micro
Összesen 1265 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56.4 g

Zsír

  • Összesen
    196.5 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    105 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    315 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4197.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    72 mg
  • Kálcium
    965 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    235 mg
  • Foszfor
    994 mg
  • Nátrium
    1908 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    143.2 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    1184 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    999 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    47 mg
  • C vitamin:
    172 mg
  • D vitamin:
    67 micro
  • K vitamin:
    394 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    286 micro
  • Kolin:
    277 mg
  • Retinol - A vitamin:
    388 micro
  • α-karotin
    1019 micro
  • β-karotin
    6753 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    34934 micro
  • Lut-zea
    4883 micro
Összesen 2526 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    9.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    200.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    6.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    56.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    49 micro
  • β-karotin
    322 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1666 micro
  • Lut-zea
    233 micro
Összesen 121 kcal

Elkészítés

A leveshez

  1. A koktélparadicsomokat megmossuk, és egy tepsibe helyezzük. Két főnek kb. 3 fürt, négynek 6-8 is kell. A fokhagymának simán levágjuk a tetejét, annyira, hogy a gerezdek látszódjanak, és a tepsibe a paradicsomok közé tesszük.
  2. Sózzuk, borsozzuk. A bazsalikomleveleket összetekerjük, és apróra vágjuk, majd rászórjuk a paradicsomra és a fokhagymára. Ha nincsen friss bazsalikomlevelünk, akkor alaposan szórjuk meg szárított verzióval. Végül az egészet öntsük nyakon olívaolajjal.
  3. Toljuk a tepsit előmelegített sütőbe, és 230-250 fokon kb. 20 perc-fél óra alatt süssük meg.
  4. Ha megsült, akkor vegyünk elő egy lábast, és a szedjük bele a paradicsomokat és a hagymát. A fokhagymákat a héjukból nyomkodjuk ki, és azt is tegyük a lábasba.
  5. Tegyük fel főni, majd kanalazzunk rá sűrített paradicsomot, adjuk hozzá az alaplevet és a tejszínt. Egyet forraljunk rajta, és kész is. Végezetül turmixoljuk össze az egészet, ha szükséges még, sózzuk-borsozzuk, hígítsuk vízzel vagy alaplével.

A feltéthez

  1. A mini mozzarellagolyókat lisztbe, tojásba és panko morzsába forgatjuk. Utóbbi műveletet érdemes ismételni. Majd olajban kisütjük.
  2. Tálaláskor a paradicsomlevest meglocsoljuk egy kanál olívaolajjal és egy kanál tejszínnel, majd ráhelyezzük a golyókat.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 230 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Itt az idő, hogy a paradicsomlevesről, ne a menzás cukros lé ugorjon be. Ezt az isteni egyszerű olaszos krémlevest bármikor összedobhatod. A sült paradicsomok és a fokhagyma ízét kevés dolog múlja fölül, talán csak a finom nyúlós sajt, amit feltétként ajánlunk.

További receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Kristyán Fanni

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...