Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pikáns omlós oldalas

Pikáns omlós oldalas
Pikáns omlós oldalas
250 perc / előkészület: 50 perc főzés: 20 perc sütés: 180 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Elmondhatatlanul finom, ahogy a fűszerek különleges összhangot alkotnak a hússal.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az oldalast tetszés szerint daraboljuk. Egy tepsibe helyezzük őket, majd elkezdjük a fűszerekkel bedörzsölni. A fahéjat darabokra törjük, úgy kerül a pácba. A fokhagymát apró kockákra vágjuk, nem kell nagyon apróra, hiszen a hosszú sütés miatt teljesen össze fognak érni az ízek. A fűszerekkel bedörzsölt húst meglocsoljuk kevés olívaolajjal. Ebben a pácban hagyjuk minimum fél órát, de lehet egy egész estét is.
  2. A vöröshagymát daraboljuk, közepes méretűre, ne túl kicsire, mert akkor megég és nem lesz szaftos. A sárgarépát megpucoljuk, és centis darabokra karikázzuk.
  3. Egy vaslábasba olajat vagy sertészsírt melegítünk, majd a felhevült lábasban a bepácolt húst megpirítjuk nagy lángon. Minden oldalát szépen egyenletesen. Hozzáadjuk a hagymát és a répát, ezt is hozzápirítjuk, majd ehhez a hagymás-répás húsos keverékhez hozzáöntjük a vörösbort, és 10 percig pároljuk benne. A végén hozzáadjuk az alaplevet, és a sütőbe helyezzük 160 fokra olyan 3 óra hosszára.
  4. A húst nem fedjük le a sütőben se fedővel, se fóliával. Azért figyelünk rá, hogy ha nagyon párologna el róla az alaplé, utána tudjuk pótolni, a húsokat néha megforgatjuk. A végeredmény egy extra omlós, szaftos hús, valami fantasztikus.
  5. A tepsiben maradt szaftból mártást készíthetünk. Leszűrjük, és kis lángon visszaredukáljuk, visszaforraljuk. Ez valami fantasztikus mártogatós lehet a húshoz.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • költség: 3500 Ft
  • elkészítettem: 40 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 2 472
elküldve: 0
receptkönyvben: 19
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Otti

Mióta szakács: 2014.02.23.
19 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

fűszeres oldalas, omlós sertéssült

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1722
olívaolaj 5 ek
sertésoldalas 2.5 kg
chili 4 db
bors 1 kk
2 ek
fűszerpaprika 2 ek
fokhagyma 8 gerezd
fahéjrúd 1 db
vöröshagyma 3 közepes db
sárgarépa 4 közepes db
alaplé 1 l
vörösbor 3 dl
sertészsír 8 ek