r
Nosalty Logó

Rozmaringos-fokhagymás oldalas

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Rozmaringos-fokhagymás oldalas
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 15% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 660 kcal
  • 15% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 1980 kcal
  • 15% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 192 kcal
  • 15% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.6 g

Zsír

  • Összesen
    54.8 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    187 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    690.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    342 mg
  • Nátrium
    191 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.9 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    145.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    212 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    141 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 660 kcal
  • 15% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    109.9 g

Zsír

  • Összesen
    164.3 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    560 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2070.4 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    157 mg
  • Kálcium
    166 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    124 mg
  • Foszfor
    1025 mg
  • Nátrium
    572 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    435.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    637 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    423 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 1980 kcal
  • 15% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    15.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    200.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.8 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    62 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 192 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A bordákat kissé keresztezve, kb fél cm mélyen bevágjuk a húst.
  2. Beszórjuk az ételízesítővel mindkét oldalán (így már külön sózni nem kell).
  3. A fokhagymákat megpucoljuk, fele mennyiséget lereszeljük, vagy fokhagymanyomón áttörjük.
  4. Bedörzsöljük vele a husi tetejét, a vágásokba is bőven jusson.
  5. A többi fokhagymát félbevágva, rádobáljuk az oldalas tetejére.
  6. Aláöntünk kb. 2-3 dl vizet, nem kell, hogy ellepje, akár csak félig se, ez arra szolgál, hogy párolódjon.
  7. A rozmaringlevélkéit rádobáljuk, hogy mindenhol jusson rá.
  8. Lefedjük alufóliával, és mehet a sütőbe.
  9. Kb. 70 percig lefedve sütjük, majd levesszük az alufóliát, és kb. 20 percig sütjük még, hogy szép piros legyen. Sütés közben a szafttal időnként meglocsolgatjuk.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 22
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4579
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 10.

Ajánló

Paradicsomos káposztával klasszikus, én a maradékot nyers zöldségekkel és ropogós kenyérrel fogyasztottam.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kolléganőm ezt hozta vmelyik nap ebédre, és nagyon megkívántam. Előző nap paradicsomos káposztát készítettem, gondoltam, ahhoz is passzol, és a vendég, akit vártam, mindkét étel szerelmese.  Életem első oldalasa, fogalmam sem volt róla, miként szokták elkészíteni, ezért a megérzéseimre hallgattam: a fokhagyma nálam alap, a rozmaring pedig egyszerűen elcsábított: a lépcsőházban van egy nagy cserépben egy  kb. 1 méter magas növény. Már próbáltam kinyomozni, hogy kié, hogy megköszönhessem neki a hozzájárulást....

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

A retró sajtos tallér titkai: így lesz a legropogósabb és...

A sajtos tallér a magyar konyha egyik kedvelt ropogtatnivalója, amely generációkon át örökített hagyományokon alapul. Ez az egyszerű, mégis rendkívül ízletes snack szinte minden alkalomra illik: legyen szó családi összejövetelről, baráti találkozóról vagy egy egyszerű esti filmezésről. De hogyan vált ez a finomság a magyar háztartások alapvető elemévé, és miért olyan népszerű ma is?

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...