Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vietnámi sült oldalas Molnár-Szilágyi Sylvitől

Vietnámi sült oldalas Molnár-Szilágyi Sylvitől
Vietnámi sült oldalas Molnár-Szilágyi Sylvitől
75 perc / előkészület: 5 perc főzés: 70 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

-

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A fokhagymát felaprítjuk és megpirítjuk az olívaolajon. A megmosott húst hozzáadjuk, majd sózzuk, és 1 kávéskanál borssal meghintjük. Hagyjuk, hogy egy kicsit levet eresszen.
  2. Közben egy kislábasban megolvasztjuk a cukrot, szinte teljesen megégetjük, majd a húshoz adjuk egyenletesen. Jöhet az első adag halszósz, ez 4 evőkanál szószt jelent. Vigyázat! Sokszor mondják, hogy a halszósz szaga nem fehér embernek való, de az íze mindenért kárpótol.
  3. Ezután többször alaposan átkeverjük, hogy minden dermedt cukordarab feloldódjon. A főzés innentől kezdve egy óra. Akkor tartunk a vége felé, ha a hús alatt lévő szósz színe már jó barna. Jöhet a halszósz másik fele, 4 evőkanál szósz. Innentől kezdve párszor átkeverve a hús színe is ilyen szép barnává változik! Meghintjük egy újabb adag frissen őrölt borssal.
  4. Jöhet a kóstolás. Először édes lehet a cukor miatt. Nyugodtan sózzatok kedvetekre. Köretnek csakis jázmin rizst ajánlok, bár a férjem például fehér kenyérrel eszi.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 5 622
elküldve: 1
receptkönyvben: 46
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
988 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
konyhatitkok: gourmet
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: távol-keleti
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

fűszeres oldalas

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

574
olívaolaj 2 ek
fokhagyma 4 gerezd
barna cukor 4.5 ek
sertésoldalas 1 kg
bors 2 kávéskanál
1 kávéskanál
halszósz 8 ek
koriander 0 ízlés szerint