Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sörben főtt sült oldalas

Sörben főtt sült oldalas
Sörben főtt sült oldalas
210 perc / előkészület: 20 perc főzés: 150 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy ismerősömtől nagyon régen kaptam ezt a receptet, azóta már kicsit továbbfejlesztettem. Nagyon ízletes, habár nem a diétás ételek közé tartozik. Én most a kockára vágott burgonyát -Zepter edényben, víz nélkül- félig megfőztem, és hozzátettem a húshoz a tepsi végébe. Nem sült meg pirosra, viszont teljesen átvette a finom szaft ízét.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Aki nem szereti a zsírosabb húst, elkészítheti sertéscombból vagy más sovány húsból is, az is finom, porhanyós lesz a sörtől. Ha nincs elég idő, hogy hagyjuk teljesen kihűlni (jó néhány órát igénybe vesz a hűlés), akkor is legalább egy órát hagyjuk benne a húsokat a lében. Praktikus előző nap megfőzni a sörben a húst, akkor biztosan kihűl, és másnap, fogyasztás előtt frissen megsütni. Hogy ne vesszen kárba a finom lé, szoktam belőle hagymalevest készíteni. Ehhez a hagymát szálasra vágom, megdinsztelem, amikor már elég puha, felöntöm a lével, és egy kis tejfölös habarást teszek hozzá. Ha nagyon sós a lé, fel kell engedni annyi vízzel, hogy pont megfelelő legyen a sóssága.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A oldalast feldaraboljuk, jól megmossuk, beletesszük egy fazékba, ráöntjük az üveg sört és ugyanannyi vizet, hozzáadjuk a megtisztított sárgarépát (nem kell felszeletelni, legfeljebb keresztben kettévágni, hogy ne legyen nagyon hosszú), a karikára szeletelt vöröshagymát és fokhagymát, valamint a fűszereket.
  2. Feltesszük főni, forrás után lejjebb vesszük a lángot. Addig főzzük, amíg a hús leválik a csontról. Amikor megfőtt, hagyjuk ebben a lében teljesen kihűlni, hogy jól magába szívja.
  3. Amikor már kihűlt, egyenként kicsontozzuk, és beletesszük egy mangalica zsírral kikent tepsibe, 1-2 kanállal teszünk hozzá a léből is, és szép aranybarnára sütjük. Aki szereti, hozzáteheti a sárgarépát és a hússal együtt főtt hagymát is, sőt tehet hozzá néhány gerezd fokhagyma karikát. Főtt burgonyával tálaljuk.
  4. Jó étvágyat!
  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 3 431
elküldve: 2
receptkönyvben: 35
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Vivike

Mióta szakács: 2013.01.18.
18 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
konyhatechnológia: sörös receptek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sörös oldalas, sült oldalas, sörben sült oldalas

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

609
sertésoldalas 1 kg
sárgarépa 1 nagy db
sör 5 dl
víz 5 dl
vöröshagyma 1 nagy db
fokhagyma 5 gerezd
fekete bors 0 ízlés szerint
köménymag 0 ízlés szerint
mangalica zsír 1 ek
himalája só 1.5 ek