r
Nosalty Logó

Sörben főtt sült oldalas

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Vivike
Sörben főtt sült oldalas
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
sörös
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 609 kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 2433 kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 103 kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    28.6 g

Zsír

  • Összesen
    44.8 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    144 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2083.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    294 mg
  • Nátrium
    1633 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    414.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    316 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    163 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    125 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1315 micro
  • β-karotin
    3134 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 609 kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    114.6 g

Zsír

  • Összesen
    179.4 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    574 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8334.2 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    160 mg
  • Kálcium
    254 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    184 mg
  • Foszfor
    1175 mg
  • Nátrium
    6534 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.2 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    1656.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1263 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    652 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    89 micro
  • Kolin:
    502 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    5261 micro
  • β-karotin
    12537 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    396 micro
Összesen 2433 kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    349.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    274 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    221 micro
  • β-karotin
    526 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 103 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A oldalast feldaraboljuk, jól megmossuk, beletesszük egy fazékba, ráöntjük az üveg sört és ugyanannyi vizet, hozzáadjuk a megtisztított sárgarépát (nem kell felszeletelni, legfeljebb keresztben kettévágni, hogy ne legyen nagyon hosszú), a karikára szeletelt vöröshagymát és fokhagymát, valamint a fűszereket.
  2. Feltesszük főni, forrás után lejjebb vesszük a lángot. Addig főzzük, amíg a hús leválik a csontról. Amikor megfőtt, hagyjuk ebben a lében teljesen kihűlni, hogy jól magába szívja.
  3. Amikor már kihűlt, egyenként kicsontozzuk, és beletesszük egy mangalica zsírral kikent tepsibe, 1-2 kanállal teszünk hozzá a léből is, és szép aranybarnára sütjük. Aki szereti, hozzáteheti a sárgarépát és a hússal együtt főtt hagymát is, sőt tehet hozzá néhány gerezd fokhagyma karikát. Főtt burgonyával tálaljuk.
  4. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 31
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 5108
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 10.

Ajánló

Aki nem szereti a zsírosabb húst, elkészítheti sertéscombból vagy más sovány húsból is, az is finom, porhanyós lesz a sörtől. Ha nincs elég idő, hogy hagyjuk teljesen kihűlni (jó néhány órát igénybe vesz a hűlés), akkor is legalább egy órát hagyjuk benne a húsokat a lében. Praktikus előző nap megfőzni a sörben a húst, akkor biztosan kihűl, és másnap, fogyasztás előtt frissen megsütni. Hogy ne vesszen kárba a finom lé, szoktam belőle hagymalevest készíteni. Ehhez a hagymát szálasra vágom, megdinsztelem, amikor már elég puha, felöntöm a lével, és egy kis tejfölös habarást teszek hozzá. Ha nagyon sós a lé, fel kell engedni annyi vízzel, hogy pont megfelelő legyen a sóssága.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy ismerősömtől nagyon régen kaptam ezt a receptet, azóta már kicsit továbbfejlesztettem. Nagyon ízletes, habár nem a diétás ételek közé tartozik. Én most a kockára vágott burgonyát -Zepter edényben, víz nélkül- félig megfőztem, és hozzátettem a húshoz a tepsi végébe. Nem sült meg pirosra, viszont teljesen átvette a finom szaft ízét.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek