Nosalty Logó

Mézes-mustáros sült oldalas

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
A kis gasztronauta
Mézes-mustáros sült oldalas
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 14% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 616 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 2463 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 221 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.4 g

Zsír

  • Összesen
    50.8 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    144 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    551.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    255 mg
  • Nátrium
    184 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.4 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    111.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    163 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    108 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 616 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    109.7 g

Zsír

  • Összesen
    203.4 g
  • Telített zsírsav
    62 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    78 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    38 g
  • Koleszterin
    574 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2204.9 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    161 mg
  • Kálcium
    137 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    123 mg
  • Foszfor
    1022 mg
  • Nátrium
    736 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.6 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    445.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    652 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    432 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 2463 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    18.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    197.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    58 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 221 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst megtisztítjuk, és a csontok mellett darabokra vágjuk.
  2. A pác hozzávalóit alaposan eldolgozzuk, és megforgatjuk benne a szárazra törölt husikat, majd5-6 órára (vagy egy éjszakára) hűtőbe tesszük. Sót csak a sütés előtt adunk hozzá.
  3. Kizsírozott tepsibe helyezzük a oldalas darabokat, és alaposan megsózzuk, borsozzuk, majdelőmelegített sütőbe helyezzük.
  4. Kb. 1 órán átalufóliával lefedve sütjük, majd levéve róla további 30 percig. Közben fordítgassuk, illetve locsolgassuk az alatta összegyűlt zsiradékkal.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 25
  • 7 napos nézettség: 379
  • Össznézettség: 320241
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 21.

Ajánló

Kukoricás rizzsel és vegyes salival tálaljuk.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A kis gasztronauta 142 recept

Annyira finom, hogy alig bírtam abbahagyni az evését! Az alatt lévő összegyűlt zsiradék másnap kenyérre kenve, lilahagymával is valami mennyei!

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Nagyon guszta!! :) Amugy a sot miert csak a sutes elott kell hozzaadni?

A kis gasztronauta

Köszönöm szépen! :) Én a húsokat majdnem mindig só nélkül pácolom és csak közvetlenül sütés el?tt sózom. A só megkeményíti a húst, ezért nem célszer? pácolásnál sok sót használni. szép napot, Bea

Éva-Anyóca

Nagyon fincsi lehet, guszta, köszönöm. :)

A kis gasztronauta

Nagyon fincsi tényleg! Megéri elkészíteni :) Szép napot Éva-Anyóca :) Bea

Joan

Nem paleolit recept, a méz, a napraforgó olaj és a mustárban valószín?leg megtalálható cukor miatt sem...

Miss Lemon

Kedves Joan! Javítottuk, köszönjük a helyesbítést! Üdv: NoSalty.hu csapata

Törölt felhasználó

Valami finom oldalast szerettem volna.....hát sikerült ! :) nagyon köszönöm a receptet! :)

A kis gasztronauta

Aranyos vagy! :) nagyon szívesen!! üdv: Bea

Törölt felhasználó

Megcsinaltam mar regebben, csak elfelejtettem megirni, hogy NAGYON finom lett!! :) Koszonjuk, hogy megosztottad ezt a szuper receptet!

A kis gasztronauta

Nagyon nagyon szívesen!! :) Üdv: Bea

Törölt felhasználó

Igazi "büntetés" ez a husi. Sosem lehet elegend?t készíteni bel?le, annyira finom! Én sima tarjaszelettel is elkészítettem,mert a férjem nem szereti az oldalast.Azzal is nagyon fincsi lett. Köszönöm a receptet!És még egy apró észrevétel: szerintem vendégváró husinak is tökéletes, csodaszép színre sül és tuti vele a siker.:-)

PC-Szaki.hu

Fú de jó lett. 2 kg oldalasból, több mustárral, több mézzel, és nagyságrendel több fokhagymával. Els? nap krumplipürével, a második nap kukoricás rizzsel. Másnap sokkal finomabb volt felmelegítva... ;) Köszönöm.

A kis gasztronauta

:) Köszi szépen! Örülök neki, hogy ízlett! Szép napot, Bea

Törölt felhasználó

Aztán hol az a pác ?

Galagonya2

Pác lesz a 2 ek mézb?l, a dijoni mustárból, a 4 gerezd fokhagymából és a hozzáadott olajból. Gondolom.

reni007

Nagyon ízlett az egész családnak! Köszönöm a receptet! Ajánlom mindenkinek!

A kis gasztronauta

:) Örülök! :) Bea

Gabys

Kedves Bea! Tegnap bepácoltam, ma elkészítettem ebédre. A fiam nem szereti az oldalast, nemrég jelentette ki mikor hosszú id? után f?szeresen sütöttem, "hiába na, nem fogom megszeretni az oldalast" Mivel nagyobb adagot vettem, mert szép vastag volt és húsos,lefagyasztottam egy adagot és úgy döntöttem lesz ami lesz, elkészítettem a recepted alapján. És l?n csoda:) azt mondta a f?finnyás hogy ez tényleg tök finom anyukám, jöhet máskor is. Köszönöm Neked!:) Jahh és sütés el?tt elfelejtettem besózni - én a rutinos f?z?cskéz? +sós szájíz?:) - de fel sem tünt, mikor ettük, annyira finom a pác:)))) Kellemes hétvégét:) Gabi

A kis gasztronauta

Kedves Gabi! Hát ennek szívb?l örülök és köszönöm, hogy megírtad. :) Szép napot, Bea

Méhecske

"F?finnyás" :D ez nagyon jó! Én is ma ezt fogom sütni, kíváncsi leszek, mit szól a szintén f?finnyás férjem! :))

Gabys

Tényleg az:D De azóta 1000x megsütöttem már, meglátod sikered lesz, hibátlan és nagyon finom. Kellemes hétvégét:) Gabi

Törölt felhasználó

Karácsonyi ebéd gyanánt készítettem el tegnap a családnak, mindenkinek nagyon ízlett. Kiadós és isteni finom! Köszönöm a receptet! Biztosan sokszor elkészítem még.

Keti27

Nagyon-nagyon finom lett! pedig nem vagyok egy nagy oldalas párti.. Én lábosban sütöttem végig fed? alatt. miután kiengedte és elf?tte a saját vizét, hagytam egy picit odakapni: csodásan karamelizálódott a méz! pici vízzel pótoltam puhulásig. így kb. 65-70 perc alatt készült el. Köszönöm a receptet!

ilonaeva

Másodszor csinálom,nagyon finom !

riskóágnes

Hát ez tényleg nagyon finom, nálam is a csirkemell párti gyerekek örömmel ették. Nem piszkálták le a zsírosabb részeket. Köszönöm a receptet.

Törölt felhasználó

Köszönöm ezt a finom receptet! Nagyon szeretjük :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek