Tripla hagymás sült oldalas
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Kataa
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
250g sertésoldalas485 kcal
-
0 kcal
-
4g fokhagyma5 kcal
-
85g vöröshagyma31 kcal
-
115g újhagyma22 kcal
-
250g burgonya144 kcal
-
0g só0 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
Összesen
1063
kcal
- 6% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
1000g sertésoldalas1939 kcal
-
0 kcal
-
15g fokhagyma20 kcal
-
340g vöröshagyma124 kcal
-
460g újhagyma88 kcal
-
1000g burgonya578 kcal
-
0g só0 kcal
-
170g napraforgó olaj1503 kcal
Összesen
4252
kcal
- 6% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
33.5g sertésoldalas65 kcal
-
0 kcal
-
0.5g fokhagyma1 kcal
-
11.4g vöröshagyma4 kcal
-
15.4g újhagyma3 kcal
-
33.5g burgonya19 kcal
-
0g só0 kcal
-
5.7g napraforgó olaj50 kcal
Összesen
142
kcal
- 6% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 33.2 g
Zsír
-
Összesen 83.8 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 35 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 23 g
-
Koleszterin 140 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 841.6 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 41 mg
-
Kálcium 122 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 94 mg
-
Foszfor 407 mg
-
Nátrium 168 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 46.2 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 386 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 35 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 19 mg
-
C vitamin: 57 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 149 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 87 micro
-
Kolin: 137 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 415 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 805 micro
Összesen
1063
kcal
- 6% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 133 g
Zsír
-
Összesen 335.4 g
-
Telített zsírsav 75 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 138 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 90 g
-
Koleszterin 560 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3366.3 g
-
Cink 22 mg
-
Szelén 162 mg
-
Kálcium 489 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 374 mg
-
Foszfor 1627 mg
-
Nátrium 671 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 184.8 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 28 mg
VÍZ
-
Összesen 1544.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 138 micro
-
B6 vitamin: 7 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 74 mg
-
C vitamin: 227 mg
-
D vitamin: 637 micro
-
K vitamin: 597 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 42 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 348 micro
-
Kolin: 546 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1662 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3220 micro
Összesen
4252
kcal
- 6% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.5 g
Zsír
-
Összesen 11.2 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 19 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 112.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 16 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 55 mg
-
Nátrium 22 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 51.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 56 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 108 micro
Összesen
142
kcal
Hozzávalók
-
1 kg sertésoldalas
-
flekken fűszerkeverék ízlés szerint
-
5 gerezd fokhagyma
-
2 nagy fej vöröshagyma
-
5 közepes db újhagyma
-
1 kg burgonya
-
só ízlés szerint
-
2 dl napraforgó olaj
Elkészítés
- A feldarabolt oldalasba beleszurkáljuk a félbe vágott fokhagymadarabokat és megszórjuk fűszerkeverékkel.
- Kiolajozott tepsibe sorakoztatjuk őket.
- A vöröshagymákat gerezdekre vágjuk, és a húsok mellé fektetjük.
- Kevés vízzel felöntjük és alufóliával letakarva 180 fokos sütőbe tesszük a tepsit kb. 60-80 percre.
- Amíg a hús sül, megpucoljuk a burgonyákat.
- Kb. fél cm-es karikákra vágjuk, és bő olajban kisütjük a burgonyákat. Miután papírtörlőn lecsepegett, megsózzuk.
- Ha a hús megpuhult, leszedjük az alufóliát, és 200 fokon tovább sütjük kb. 15-20 percig. Közben saját levével többször meglocsoljuk a húsokat.
- Az újhagymát vékonyan felkarikázzuk.
- Tálalásnál a burgonya tetejét megszórjuk újhagymával. A sült húst meglocsoljuk saját szaftjával, a sült vöröshagymát ráhalmozzuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 100 perc
- Receptkönyvben: 27
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 6557
- Feltöltés dátuma: 2010. december 17.
Ajánló
A köret készítésénél az eredeti receptben póréhagymát használnak, vajon futtatják meg és úgy keverik össze a burgonyachipsszel.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Kataa
25 recept
Az eredeti recept a Nők Lapja Konyha novemberi számában szerepelt.