r
Nosalty Logó

Tripla hagymás sült oldalas

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Kataa
Tripla hagymás sült oldalas
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 1063 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 4252 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 142 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.2 g

Zsír

  • Összesen
    83.8 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    140 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    841.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    122 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    407 mg
  • Nátrium
    168 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.2 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    386 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    149 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    137 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    415 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    805 micro
Összesen 1063 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    133 g

Zsír

  • Összesen
    335.4 g
  • Telített zsírsav
    75 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    138 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    90 g
  • Koleszterin
    560 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3366.3 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    162 mg
  • Kálcium
    489 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    374 mg
  • Foszfor
    1627 mg
  • Nátrium
    671 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    184.8 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    1544.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    138 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    74 mg
  • C vitamin:
    227 mg
  • D vitamin:
    637 micro
  • K vitamin:
    597 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    42 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    348 micro
  • Kolin:
    546 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1662 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3220 micro
Összesen 4252 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    112.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    108 micro
Összesen 142 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A feldarabolt oldalasba beleszurkáljuk a félbe vágott fokhagymadarabokat és megszórjuk fűszerkeverékkel.
  2. Kiolajozott tepsibe sorakoztatjuk őket.
  3. A vöröshagymákat gerezdekre vágjuk, és a húsok mellé fektetjük.
  4. Kevés vízzel felöntjük és alufóliával letakarva 180 fokos sütőbe tesszük a tepsit kb. 60-80 percre.
  5. Amíg a hús sül, megpucoljuk a burgonyákat.
  6. Kb. fél cm-es karikákra vágjuk, és bő olajban kisütjük a burgonyákat. Miután papírtörlőn lecsepegett, megsózzuk.
  7. Ha a hús megpuhult, leszedjük az alufóliát, és 200 fokon tovább sütjük kb. 15-20 percig. Közben saját levével többször meglocsoljuk a húsokat.
  8. Az újhagymát vékonyan felkarikázzuk.
  9. Tálalásnál a burgonya tetejét megszórjuk újhagymával. A sült húst meglocsoljuk saját szaftjával, a sült vöröshagymát ráhalmozzuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 100 perc
  • Receptkönyvben: 27
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 6557
  • Feltöltés dátuma: 2010. december 17.

Ajánló

A köret készítésénél az eredeti receptben póréhagymát használnak, vajon futtatják meg és úgy keverik össze a burgonyachipsszel.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az eredeti recept a Nők Lapja Konyha novemberi számában szerepelt.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...