Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pikáns babsaláta

Pikáns babsaláta
Pikáns babsaláta
75 perc / előkészület: 15 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon egyszerű salátát készítettem. De ez nem egy olyan "5 perc alatt kész" saláta recept. Viszont azzá tehetjük, ha előző nap beáztatjuk, majd megfőzzük a babot, mert akkor másnap tényleg csak össze kell dobni. Én is így tettem, de csak azért nem készítettem el aznap, mert mire elkészült volna, addigra már esélye sem lett volna annak, hogy elfogyjon. Jól laktunk mással:) Tehát eltettem a hűtőbe, és másnap csak elővettem, kihalásztam a levéből, és így dolgoztam vele tovább. Érdemes kipróbálni, mert nagyon finom és laktató saláta.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A babot minimum 4 órára hidegvízbe áztatjuk, majd egy darab füstölt szalonnabőrkével, sóval, babérlevéllel, köménnyel és a fokhagymával puhára főzzük.
  2. A bacont két ujjnyi darabokra vágva megpirítjuk, hozzáadjuk a felszeletelt lilahagyma felét és az előfőzött, lecsepegtetett babot megsózzuk, borsozzuk és együtt sütjük egy kis ideig, hogy az ízek keveredjenek.
  3. A jégsalátát csíkokra vágva tálba tesszük, hozzáadjuk a vékonyra szeletelt lilahagyma másik felét, erre tesszük a babos keveréket.
  4. Megpirítunk egy vékony szelet kenyeret, megkenjük fokhagymával és apró kockára vágjuk. Ezt is hozzáadjuk a salátához, rászórjuk a kakukkfű leveleket és meglocsoljuk a balzsamecettel.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 19 240
elküldve: 0
receptkönyvben: 141
elkészítve: 5/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Szilvásgombóc

Mióta szakács: 2011.05.27.
57 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
kategória: saláta
adag: 2 főre
fogás: hideg előétel
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
alkalom: szilveszter, vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

babsaláta, ecetes babsaláta, fűszeres-hagymás babsaláta

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Rontó
Rontó / Rontó Sat, 2014-08-09 11:37

ma készítettem el másodszor. elsőre kicsit sok volt a hagyma, így másodszor a nyers fél hagymát már nem raktam hozzá, így volt tökéletes! de amúgy nagyon jó recept!

TePa
TePa Sat, 2013-04-13 15:49

Az adag dupláját készítettem 2 főre, mondván vacsorára marad belőle... Életem párja még a díszítésnek szánt retket is felfalta! :D Köszönjük a finom ebédnek valót.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2013-04-13 20:30

Kedves TePa!

Nagyon örülök, hogy ennyire ízlett, köszönöm szépen a visszajelzést! Én is gyakran készítem, mert egyszerű és finom :)

Üdv,
Veruss

722
fejtett bab 20 dkg
bacon 10 dkg
jégsaláta 1 közepes fej
lila hagyma 1 kis fej
füstölt szalonna 2 dkg
babérlevél 1 db
kakukkfű 1 szál
fokhagyma 2 gerezd
kenyér 1 szelet
balzsamecet 2 ek
őrölt fűszerkömény 1 kávéskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint