r
Nosalty Logó

Lencsés babsaláta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Samy
Lencsés babsaláta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 16% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 824 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 3293 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 314 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.9 g

Zsír

  • Összesen
    34.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1316 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    274 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    219 mg
  • Foszfor
    462 mg
  • Nátrium
    324 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    98.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    63 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    643 micro
  • Kolin:
    119 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    400 micro
  • β-crypt
    116 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 824 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    147.6 g

Zsír

  • Összesen
    139.3 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5264 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    1098 mg
  • Vas
    55 mg
  • Magnézium
    878 mg
  • Foszfor
    1846 mg
  • Nátrium
    1296 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    393 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    86 mg

VÍZ

  • Összesen
    252.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    250 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    136 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2572 micro
  • Kolin:
    477 mg
  • Retinol - A vitamin:
    95 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    1599 micro
  • β-crypt
    462 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 3293 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14 g

Zsír

  • Összesen
    13.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    500.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    176 mg
  • Nátrium
    123 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    24 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    244 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    152 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 314 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az előre beáztatott lencsét sós vízben és a babérlevél társaságában megfőzzük.
  2. A paprikát apró kockákra vágjuk és kevés vajon, kevés vízzel egy serpenyőben megfonnyasztjuk.
  3. A lilahagymát felkarikázzuk. A babot lecsepegtetjük.
  4. A majonézt elkeverjük a tejföllel és a mustárral, borsozzuk.
  5. A lencsét lecsepegtetjük, és ha már kihűlt összekeverjük a babbal, hagymával és paprikával.
  6. Leöntjük a majonézzel, jól összeforgatjuk majd berakjuk a hűtőbe.
  7. Tálalás előtt megszórjuk egy kis petrezselyemmel.
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 18
  • Össznézettség: 25887
  • Feltöltés dátuma: 2010. április 06.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Egyszerűen csak összeállt a fejemben :)

Hozzászólások (1)

fishers

Nagyon jól hangzik, ki fogom próbálni!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek