Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lencsés babsaláta

Lencsés babsaláta
Lencsés babsaláta
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyszerűen csak összeállt a fejemben :)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az előre beáztatott lencsét sós vízben és a babérlevél társaságában megfőzzük.
  2. A paprikát apró kockákra vágjuk és kevés vajon, kevés vízzel egy serpenyőben megfonnyasztjuk.
  3. A lilahagymát felkarikázzuk. A babot lecsepegtetjük.
  4. A majonézt elkeverjük a tejföllel és a mustárral, borsozzuk.
  5. A lencsét lecsepegtetjük, és ha már kihűlt összekeverjük a babbal, hagymával és paprikával.
  6. Leöntjük a majonézzel, jól összeforgatjuk majd berakjuk a hűtőbe.
  7. Tálalás előtt megszórjuk egy kis petrezselyemmel.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 24 256
elküldve: 6
receptkönyvben: 423
elkészítve: 16/17
Facebookon megjelent: -

szakács

Samy

Mióta szakács: 2010.03.15.
54 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: saláta
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
fogás: hideg előétel
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
alkalom: újév

egyéb elnevezések

majonézes saláta lencsével és babbal

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

825
lencse 20 dkg
fehérbab 40 dkg
lila hagyma 1 közepes fej
piros kaliforniai paprika 0.5 db
majonéz 200 g
tejföl 2 ek
mustár 1 teáskanál
vaj 0.5 ek
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
babérlevél 0 ízlés szerint
petrezselyem 0 ízlés szerint