r
Nosalty Logó

Pettyes meggyes túrós szelet

lacafaca78
Pettyes meggyes túrós szelet
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A csokis krémhez

A túrókrémhez

709
Kalória
20.4g
Fehérje
66.6g
Szénhidrát
42.5g
Zsír
160.7g
Víz
200.6g
Koleszterin
4.8g
Élelmi rost
51.4g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A csokis krémhez

A túrókrémhez

Összesen 709 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A csokis krémhez

A túrókrémhez

Összesen 5650 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A csokis krémhez

A túrókrémhez

Összesen 231 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.4 g

Zsír

  • Összesen
    42.5 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    201 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1385.4 g
  • Cink
    164 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    264 mg
  • Vas
    128 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    498 mg
  • Nátrium
    223 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    66.6 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    160.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    322 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    142 mg
  • Retinol - A vitamin:
    287 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    420 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    255 micro
Összesen 709 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    163 g

Zsír

  • Összesen
    340.1 g
  • Telített zsírsav
    134 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    117 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    56 g
  • Koleszterin
    1605 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11083.5 g
  • Cink
    1313 mg
  • Szelén
    152 mg
  • Kálcium
    2112 mg
  • Vas
    1025 mg
  • Magnézium
    618 mg
  • Foszfor
    3983 mg
  • Nátrium
    1782 mg
  • Réz
    54 mg
  • Mangán
    45 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    532.8 g
  • Cukor
    411 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

Víz

  • Összesen
    1285.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2579 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    35 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    328 micro
  • K vitamin:
    138 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    603 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    250 micro
  • Kolin:
    1133 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2298 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    3360 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2040 micro
Összesen 5650 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    13.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    450.3 g
  • Cink
    53 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    42 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    162 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    21.6 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    52.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    24 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    93 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    137 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 231 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Piskóta:
  2. A 7 tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, belerakjuk a sárgáját, majd azzal is verjük még egy kicsit eggyel alacsonyabb fokozaton.
  3. Az összekevert száraz hozzávalókat: liszt, sütőpor, vaníliás cukor, kakaó, kanállal adagoljuk a tojásos krémhez, és keverjük még picit.Közben csurgathatjuk bele az olajat, ettől lesz szép sima krémünk.
  4. Sütőpapírral béleltgáztepsibe öntjük, előmelegített sütőben 30-35 percig (tűpróbáig) sütjük.
  5. Kakaós-csokis krém:
  6. A tejszínt és a cukrot lassú tűzön felforraljuk, majd belerakjuk a hozzávalókat egyesével. Először a csokit, ha elolvadt, a kakaóport, majd a margarint. Amikor a margarin is elolvadt, levesszük a tűzről.
  7. Várunk egy kicsit a krémmel, ha hűlt, hozzáadjuk a tejfölt és az ízlés szerinti rumaromát, majd 1-2 percig habverővel verjük. Végén mehet bele a magmentes meggy. Ezt fakanállal keverjük bele. Néhány szem szebb meggyet hagyjunk meg a tetejére.
  8. Túrós krém:
  9. A túrót villával áttörjük, hozzáadjuk a cukrot, vaníliást, a citrom héját, a fél citrom levét, ha szükséges, tejfölt. Én néhányszor kézi robottal át szoktam kavarni, így gyönyörű krémes túró lesz az eredmény. A végén óvatosan hozzáforgatjuk a felvert tejszínhabot.
  10. Összeállítás:
  11. A kihűlt piskótalapot egy tálcára borítjuk, majd éles késsel vízszintesen kettévágjuk. Némi gyakorlatot igényel ez a művelet, de ügyesen megoldható. Ha nem biztos a kezünk, fölfelé íveljük a kést, az alsó lap maradjon egyben inkább, hogy a töltelék ne tudjon kifolyni.
  12. Az alsó lapot megkenjük a túrós krémmel úgy, hogy kb. 1cm-es csíkokat formázunk (teáskanállal). Kb. 4-5 ilyen csíkunk lesz. A piskótalap szélénél indítsuk a túrós csíkokat.
  13. A csíkok közé öntjük a csokis-kakaós-meggyes masszánkat.
  14. Felrakjuk a kettévágott piskóta fedelét, és picit rányomkodjuk.
  15. A maradék túrós tölteléket elsimítjuk a tetején, majd rácsorgatjuk a maradék csokis krémüket, ahogy sikerül, pöttyöket formázva. A végén díszítjük a kimaradt meggyel.
  16. Néhány órára hűtőbe tesszük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 35 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Egy meglepetés sütit szerettem volna készíteni abból, ami a konyhában éppen fellelhető volt.

Nosalty stories

További receptek

Legszaftosabb brownie

Íme egy brownie-recept, amit pont olyan, mint amilyennek lennie kell: masszív, kiadós, ragacsos, és nagyon csokis. Bárki használhatja alapnak! Az is, aki először készíti, és az is, aki ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek