Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gluténmentes Rákóczi túrós

Gluténmentes Rákóczi túrós
Gluténmentes Rákóczi túrós
70 perc / előkészület: 30 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyszerűen isteni :) Búzaliszttel is működik a recept, sokszor megsütöttem, bevált recept. A dátum elég futurisztikus, de valójában ma készült a süti és a kép is.

hozzávalók / 10 adag

Tésztához

Töltelékhez

Tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Tészta: 30 dkg Alfa-Mix-et és 15 dkg vajat elmorzsolunk, hozzáadjuk a 10 dkg porcukrot, 2 tojássárgáját, késhegynyi szódabikarbónát, 1 dl tejfölt, és összegyúrjuk.
  2. Lisztezett deszkán kinyújtjuk, zsírozott tepsibe tesszük, alacsony hőfokon félig megsütjük, azután jön rá a töltelék.
  3. Töltelék: 50 dkg túrót összekeverünk 15 dkg kristálycukorral, 2 dkg darával, 2 tojássárgájával és 1 dl tejföllel. (Én egy kevés citromhéjat adok hozzá.)
  4. A tetejére a 4 tojásfehérjét 20 porcukorral gőz fölött kemény habbá verjük, és a túróra simítjuk, majd tovább sütjük a tésztát.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 22 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 11 041
elküldve: 12
receptkönyvben: 84
elkészítve: 6/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Tamianya

Mióta szakács: 2013.05.17.
27 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

gluténmentes habos-túrós sütemény, Rákóczi-túrós gluténmentesen, habos-túrós gluténmentes lisztkeverékkel

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

nancyangel
nancyangel Sun, 2016-08-21 19:43

Sikerült!
Tipp: Ha lekvárral megkenitek, érdemes kevesebb cukrot tenni a túrós töltelékbe!

KisCsaj
KisCsaj / KisCsaj Sun, 2014-06-15 11:41

Kedves Tamianya!

Egyszer már elkészítettem a receptedet, fantasztikus lett :) Most viszont tanácsot szeretnék kérni. Ismerősöm születésnapjára szeretném újra elkészíteni, de most tortaformában. 20, 23, és 26 cm-es kapcsos tortaformám van itthon. Szerinted melyiket válasszam ehhez a mennyiséghez?

Tamianya
Tamianya / Tamianya Thu, 2014-06-19 10:05

Kedves Kiscsaj!
Nehéz kérdés ,de klassz ötlet :)
Azt gondolom ha rétegezni szeretnéd akkor a legkisebbet érdemes használni.
Ha viszont csak a forma változik és a süti maga nem akkor talán a legnagyobbat.
Én így csinálnám.
Remélem tudtam segíteni.
Majd tudósíts.... :)

KisCsaj
KisCsaj / KisCsaj Thu, 2014-06-19 10:13

Köszönöm a gyors választ, pont ma kora délután akarom elkészíteni, mert így jött ki a látogatás :) Úgy terveztem, hogy csak a formán változtatok, mindenképp beszámolok az eredményről :)

pbetti30
pbetti30 / pbetti30 Sat, 2014-05-03 19:51

Kedves Tamianya,megsütöttem és nagyon finom lett,jobb mint a cukrászdában kapható búzás ;) Köszi a receptet :)

Tamianya
Tamianya / Tamianya Fri, 2014-05-09 20:39

Nagyon örülök.Igazán.Próbáld ki a többi sütimet is-ajánlom jó szívvel őket. :)

Tamianya
Tamianya / Tamianya Tue, 2013-09-17 22:51

Örülök,hogy ízlett.
A sütésben nem,de a posztolásban kezdő vagyok.
Kérlek nézd el nekem a hiányosságaimat,igyekszem fejlődni. :)
Sütni 180 fokon ajánlom.
Legközelebb mikor sütöm,megmérem az időt.
Egyszerre teszem rá a túrós tölteléket és a habot és a lekvárt is.
:)

mangalica
minichef / mangalica Wed, 2013-07-17 19:23

Mennyei! Csak, hogy testvéremet idézzem: "ilyet máskor is csináljatok!". Jó nagy tepsivel készítettünk és már majdnem első nap elfogyott az egész. Viszont egy két hiányosság, ami esetleg segíthetné még a "szakácsokat" (egy gyakorlott háziasszonynak ezek biztos nem okoznának gondot):
-talán a legfontosabb, hogy 20 ??? porcukor (g/dkg/...)
-egy kezdőnek -mint én- nagy segítség lett volna, ha pontosabb hőfokot írsz az alacsonyabb helyett
-az is hasznos lett volna, ha nagyjából megadtad volna a sütési időket (amíg félig megsül, mennyit kell a tojáshabbal...)
-és egy utolsó amatőr kérdés: ha rátettük a túrós tölteléket, akkor még vissza kell tenni a sütőbe aztán újra ki és utána rá a tojásfehérje? Vagy egyből egymásra rétegezzük?
Nagyon köszönjük a receptet. Biztos máskor is elkészítjük! (mi annyit változtattunk csak, hogy a tésztalapot is megkentünk baracklekvárral és a tojásfehérjére is rácsurgattunk és úgy sütöttük készre)

538
gluténmentes lisztkeverék 30 dkg
vaj 15 dkg
porcukor 10 dkg
tojássárgája 2 db
szódabikarbóna 1 késhegynyi
tejföl 1 dl
tehéntúró 50 dkg
cukor 15 dkg
gluténmentes gríz 20 g
tojássárgája 2 db
tejföl 1 dl
citromhéj 0.5 citromból nyert
tojásfehérje 4 db
porcukor 20 dkg