r
Nosalty Logó

Gluténmentes Rákóczi túrós

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Tamianya
Gluténmentes Rákóczi túrós
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Tetejére

Összesen 540 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Tetejére

Összesen 5391 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Tetejére

Összesen 290 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.7 g

Zsír

  • Összesen
    22 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    131 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    648.2 g
  • Cink
    130 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    100 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    148 mg
  • Nátrium
    168 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.1 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    71 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    158 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    13 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    60 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 540 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    126.7 g

Zsír

  • Összesen
    220.3 g
  • Telített zsírsav
    124 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1309 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6481.7 g
  • Cink
    1303 mg
  • Szelén
    88 mg
  • Kálcium
    761 mg
  • Vas
    1003 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    1484 mg
  • Nátrium
    1677 mg
  • Réz
    50 mg
  • Mangán
    40 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    721.4 g
  • Cukor
    485 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    709.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1579 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    140 micro
  • Kolin:
    725 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1545 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    358 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    884 micro
Összesen 5391 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    347.9 g
  • Cink
    70 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    54 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    90 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.7 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    85 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    32 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 290 Kcal

Hozzávalók

Tésztához

Töltelékhez

Tetejére

Elkészítés

Tésztához

  1. Tészta: 30 dkg Alfa-Mix-et és 15 dkg vajat elmorzsolunk, hozzáadjuk a 10 dkg porcukrot, 2 tojássárgáját, késhegynyi szódabikarbónát, 1 dl tejfölt, és összegyúrjuk.
  2. Lisztezett deszkán kinyújtjuk, zsírozott tepsibe tesszük, alacsony hőfokon félig megsütjük, azután jön rá a töltelék.
  3. Töltelék: 50 dkg túrót összekeverünk 15 dkg kristálycukorral, 2 dkg darával, 2 tojássárgájával és 1 dl tejföllel. (Én egy kevés citromhéjat adok hozzá.)
  4. A tetejére a 4 tojásfehérjét 20 porcukorral gőz fölött kemény habbá verjük, és a túróra simítjuk, majd tovább sütjük a tésztát.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 22 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 38
  • Össznézettség: 13286
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 11.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Gluténmentes Rákóczi túrós
Tamianya 27 recept

Egyszerűen isteni :) Búzaliszttel is működik a recept, sokszor megsütöttem, bevált recept. A dátum elég futurisztikus, de valójában ma készült a süti és a kép is.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Mennyei! Csak, hogy testvéremet idézzem: "ilyet máskor is csináljatok!". Jó nagy tepsivel készítettünk és már majdnem els? nap elfogyott az egész. Viszont egy két hiányosság, ami esetleg segíthetné még a "szakácsokat" (egy gyakorlott háziasszonynak ezek biztos nem okoznának gondot): -talán a legfontosabb, hogy 20 ??? porcukor (g/dkg/...) -egy kezd?nek -mint én- nagy segítség lett volna, ha pontosabb h?fokot írsz az alacsonyabb helyett -az is hasznos lett volna, ha nagyjából megadtad volna a sütési id?ket (amíg félig megsül, mennyit kell a tojáshabbal...) -és egy utolsó amat?r kérdés: ha rátettük a túrós tölteléket, akkor még vissza kell tenni a süt?be aztán újra ki és utána rá a tojásfehérje? Vagy egyb?l egymásra rétegezzük? Nagyon köszönjük a receptet. Biztos máskor is elkészítjük! (mi annyit változtattunk csak, hogy a tésztalapot is megkentünk baracklekvárral és a tojásfehérjére is rácsurgattunk és úgy sütöttük készre)

Tamianya

Örülök,hogy ízlett. A sütésben nem,de a posztolásban kezd? vagyok. Kérlek nézd el nekem a hiányosságaimat,igyekszem fejl?dni. :) Sütni 180 fokon ajánlom. Legközelebb mikor sütöm,megmérem az id?t. Egyszerre teszem rá a túrós tölteléket és a habot és a lekvárt is. :)

Törölt felhasználó

Kedves Tamianya,megsütöttem és nagyon finom lett,jobb mint a cukrászdában kapható búzás ;) Köszi a receptet :)

Tamianya

Nagyon örülök.Igazán.Próbáld ki a többi sütimet is-ajánlom jó szívvel ?ket. :)

Tamianya

Kedves Betti! Nagyon örülök,hogy ízlett. Családunk nagy kedvence. Szép napot neked!

KisCsaj

Kedves Tamianya! Egyszer már elkészítettem a receptedet, fantasztikus lett :) Most viszont tanácsot szeretnék kérni. Ismer?söm születésnapjára szeretném újra elkészíteni, de most tortaformában. 20, 23, és 26 cm-es kapcsos tortaformám van itthon. Szerinted melyiket válasszam ehhez a mennyiséghez?

Tamianya

Kedves Kiscsaj! Nehéz kérdés ,de klassz ötlet :) Azt gondolom ha rétegezni szeretnéd akkor a legkisebbet érdemes használni. Ha viszont csak a forma változik és a süti maga nem akkor talán a legnagyobbat. Én így csinálnám. Remélem tudtam segíteni. Majd tudósíts.... :)

KisCsaj

Köszönöm a gyors választ, pont ma kora délután akarom elkészíteni, mert így jött ki a látogatás :) Úgy terveztem, hogy csak a formán változtatok, mindenképp beszámolok az eredményr?l :)

Tamianya

Izgatottan várom... :)

nancyangel

Sikerült! Tipp: Ha lekvárral megkenitek, érdemes kevesebb cukrot tenni a túrós töltelékbe!

Hozzávalók

Tésztához

Töltelékhez

Tetejére

Címlapról ajánljuk

Ifjú magyar szakácstehetség aratott nagy sikert Párizsban

Óriási sikert aratott a magyar csapat a nívós nemzetközi gasztronómiai versenyen, a Párizsban megrendezett Chaine des Rotisseurs gasztronómiai világszervezet Ifjúsági Szakács Világbajnokságán. Szeptember 25-én a Novák Iván, Kovács Lázár (Lázár Chef) és Barka Áron vezette csapat lenyűgöző teljesítményt ért el a megmérettetésben.

Nosalty

További cikkek

Heti menü: melengető és sűrű ragulevesek hete

A ragulevesekben az a jó, hogy készülhet csirkével, borjúval, sertéssel, de akár a zöldségeknél is maradhatsz. Kerüljön bele tárkony, petrezselyem vagy kapor, esetleg mustár, tejföl, és persze a levesbetéttel is variálhatsz! Minden raguleves mellé ajánlunk egy-egy pompás főfogást, és a desszert sem marad el.