Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Petrezselymes-gombás fasírt

Petrezselymes-gombás fasírt
Petrezselymes-gombás fasírt
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Korábban már készítettem hasonló fasírtot, de abban csak gomba volt, aminek az íze akkor kicsit erőteljesnek tűnt. A petrezselyem friss íze szerintem jól kiegészíti a fokhagymás gombás ízt, ezért próbáltam ki ezt a fasírt változatot, amiben jó adag petrezselyem is van.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A petrezselymet apróra vágjuk a fokhagymával együtt. A zsemléket tejbe áztatjuk, majd kicsavarjuk és tálba tesszük.
  2. A darálthússal, tojással, kb. 2 tk gombafűszerrel, fokhagymával és a többi fűszerrel együtt alaposan összekeverjük, és legalább 1-2 órára hűtőbe tesszük (akár egész éjszakára is lehet). Ha kicsit lágynak érezzük, tehetünk bele morzsát is.
  3. Kis golyókat formálunk, majd forró olajban kb. 20 perc alatt készre sütjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 750
elküldve: 3
receptkönyvben: 123
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Brigi

Mióta szakács: 2012.10.21.
65 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi hidegtálak, vasárnapi ebéd
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

gombás sertésfasírt, petrezselymes fasírt, fűszeres fasírtgolyók

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ani79
ani79 Sat, 2013-04-20 17:20

Nagyon jól néz ki.Biztos el is készítem.Egy kérdésem lenne,hol lehet szárított vegyes erdei gomba- fűszert kapni.Már elég régóta serénykedem a konyhában,de ilyen fűszerről még nem hallottam,és nem is láttam.Köszönöm a segítséget.

585
petrezselyem 2 csokor
tojás 1 db
zsemle 3 db
darált sertéshús 70 dkg
fokhagyma 8 gerezd
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
szárított gomba 10 g
tej 1 dl
napraforgó olaj 2 dl
zsemlemorzsa 2 ek