Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rizsfasírt

Rizsfasírt
Rizsfasírt
30 perc / előkészület: 20 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (27)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem kell mindig hús, nem kell mindig hús, legyen inkább főzelék! -hallom sokszor, de ha nem hús, akkor mi legyen a főzelék mellé a feltét? Mondjuk, a tegnapról maradt főtt rizs álruhába bújtatva. Olyan finom, mintha direkt ennek készült volna.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Magában, valami mártogatóssal is el tudom képzelni. Sőt, akár köretnek is sült húsok mellé.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Nagyon apróra vágjuk a szalonnát, és zsírjára sütjük.
  2. Hozzátesszük a szintén apróra vágott hagymát, a nagy lyukú reszelőn lereszelt sárgarépát, és megdinszteljük. Mindezt a rizshez adjuk.
  3. A tojásokat felverjük, és azt is a rizshez adjuk. A száraz szemlét vagy hozzáreszeljük vagy tejben megáztatjuk, kicsavarjuk, és úgy adjuk a rizshez. Finoman sózzuk, borsozzuk, aprított petrezselyemzölddel megszórjuk, és az egészet jól összedolgozzuk, de azért vigyázunk, hogy a rizsszemek egyben maradjanak.
  4. Kis gombócokat formázunk a masszából, kicsit ellapítjuk, zsemlemorzsában megforgatjuk.
  5. Forró olajban mindkét oldalát pirosra sütjük.
  6. Papírtörlőre tesszük, ami a felesleges olajat magába szívja.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 44 378
elküldve: 13
receptkönyvben: 952
elkészítve: 27/39
Facebookon megjelent: 1

szakács

Fahéj

Mióta szakács: 2010.07.27.
288 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék rizsből és tésztából
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

rizses lepénykék, rizses fasírt, szalonnás rizslepény

Hozzászólások (27)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Cantatrice
Cantatrice Mon, 2018-07-16 21:39

Szia!
Mennyire bő olajban kell sütni? Tehát teflonban, ami alig olajos vagy bő olajban, mint a hagyományos fasírtot? Köszi!

fishers
fishers Fri, 2014-03-28 16:14

Kedves Fahéj!
Én is maradék rizsből készítettem, nagyon fincsi lett!
Tudtam, hogy itt nálad, megbízható, tuti receptekre találok.
Köszi mégegyszer, biztos, hogy máskor is elkészítem majd!
Főzelék mellé tényleg kiváló!

Fahéj
Fahéj / Fahéj Sat, 2014-03-29 17:04

Kedves Fishers!
Örülök, hogy ízlett. :) A főzeléken kívül akár egy jó kis mártogatóssal is finom, mondjuk vacsira.
Üdv: Fahéj

Jucus53
Jucus53 / Jucus53 Fri, 2013-11-22 09:51

Kedves Fahéj! Szerinted egyben meglehet sütni? Most olyan időszak van nálunk, hogy csak puha és pépes étel jöhet ( férjnek száj műtét).

Fahéj
Fahéj / Fahéj Fri, 2013-11-22 13:27

Szerintem meg lehet sütni egyben is. Lehet, hogy akkor érdemes lenne a tojásfehérjéket habbá verve hozzákeverni, akkor olyasmi lesz, mint a rizsfelfújt, csak ugye sósan.
Üdv: Fahéj

andilawyer
andilawyer Wed, 2013-04-24 21:01

Kedves Fahéj!

Újból csak elismerésemet szeretném kifejezni ezért a szuperötletes receptedért is! Nálunk olyan sikert aratott, hogy ikerlányaim (3 éves válogatós fajták), akik általában nem szeretik a rizst köretként, így rizsfasírtként nem győzték kérni az újabb adagot. Kérdezgették, hogy miből van ez az új fasírt, én mondtam, hogy titkos összetevőkből... :)

Köszönöm!

Andi

Fahéj
Fahéj / Fahéj Thu, 2013-04-25 06:52

Kedves Andi!
Örülök, hogy mindenkinek ízlett! :) Nagyon ötletesen kivágtad magad a kislányaid előtt, mert lehet, hogy a rizst nem szeretik, de a titkos összetevőknek senki sem tud ellenállni. :))) Tapasztalatból tudom, hogy sokszor nagyon rafináltnak kell lennünk, ha azt akarjuk, hogy a gyerekek változatosan egyenek.
Üdv: Fahéj

nyihaj
nyihaj / nyihaj Wed, 2013-01-02 19:39

Kedves Éva!
Már jó ideje nézegetem ezt a receptet és a napokban direkt úgy készítettem a rizsköretet, hogy maradjon belőle :) A répát kihagytam (némely gyermekem nem nagy rajongója) és az előző napi sajtos-kukoricás-bacon-ös hústekercsből került bele egy pici, hagyma csak belereszelve... de nagyon-nagyon jó lett! A recept sikerének legékesebb bizonyítéka, hogy a majd 4 éves legkisebbem, aki csak negyedévente egyszer eszik húsosat, ebben elfogadta, jóízűen megette! Szerintem a legtöbbet ő ette :) Melegen, hidegen is nagyon finom! Tippként írom, hátha más lisztérzékenynek is megakad a szeme a recepteden: csak egy pici szelet gm kenyerem volt,ami nem fogta meg a masszát, így burgonyapelyhet tettem bele (2-3 evk.) - tökéletes vele. Nagy-nagy köszönet a receptért! Hajni :)

Fahéj
Fahéj / Fahéj Wed, 2013-01-02 20:11

Kedves Hajni!
Ennek nagyon örülök, különösen, hogy a pici lányodnak is ízlett. A burgonyapehely nagyon jó ötlet hozzá, szerintem csak még finomabbá tehette.
Üdv: Fahéj

Chameleongirl
Chameleongirl Mon, 2012-09-10 13:59

Vasárnap ebédre csirke volt rizzsel, már akkor eldöntöttem, ha marad a rizsből, fasirtot sütök belőle. És maradt, szerencsére anyukám jó sokat főzött. Megsütöttem a fasirtot 1-2 változtatással, pl. nem pároltam meg a hagymát és a répát sem, a szalonna és a tarja helyett sajtot reszeltem bele. Nagyon finom lett így is. Most majszolom nyam-nyam. :-) Köszi a receptet

vandre74
Vandre / vandre74 Mon, 2012-05-14 16:14

ötletes és praktikus,tuti énis kiprobálom:)Tetszenek nagyon a receptjeid,örülök,hogy megosztod nekünk:)

Fahéj
Fahéj / Fahéj Mon, 2012-05-14 16:23

Köszönöm ezeket a kedves szavakat! Igyekszik az ember... :)
Üdv: Fahéj

Makkermanó
Makkermanó / Makkermanó Fri, 2012-05-11 12:16

Szia Éva! Épp várom, h. süljön a mustáros-fokhagymás csirkecomb-filé, és hamarosan sütöm a rizsfasírtot, ui. ez lesz ma az ebéd. Tudom-tudom, a sztory-ban olvasottak ellenére nálam ez most se nem feltét, se nem tapas lett, hanem köret. :-D Nevettem magamon, mert szinte semmi sem volt itthon a felsorolt hozzávalókból, ráadásul még a zsömlét is kihagytam. Helyette zsemlemorzsával ellensúlyoztam a massza folyósságát. Rizs, répa, hagyma, majoranna, só, bors, tojás; ezek volt itthon, így nem pont ugyanaz lett, mint a tiéd, de így is biztos nagyon finom. Majd mennek a képek. :-) Köszi és puszi: Gabi

Makkermanó
Makkermanó / Makkermanó Mon, 2012-05-07 19:54

Kedves Éva! Ez tényleg jó ötlet, el is mentem ezt a receptedet is, mert így biztos megeszem a rizst. Nagyon guszta lett a fotó! Puszi: Gabi

Fahéj
Fahéj / Fahéj Tue, 2012-05-08 12:54

Szia, Gabi!
Hát nem szereted a rizst? Ne tedd ezt! :) Ha így fel van turbózva, nagyon finom. Ha vízízű vagy ha ragadós, én se szeretem.
Pussz: Éva

Makkermanó
Makkermanó / Makkermanó Tue, 2012-05-08 14:34

Csak akkor eszem meg, ha nem köretként szerepel. Még akkor sem a kedvencem, ha szépen pörögnek a rizsszemek. "Rizskóknak" imádom, rizses sütiben szintén vagy bárhogyan feljavítva, pl. töltött káposztában, rizses húsban is. A Kedvesemnek sűrűn csinálom köretként is, de hatféle fűszerrel. Ezt a receptedet mindenképp ki fogom próbálni, mert látom rajta, h. szeretném. :-) Puszpusz!

Adrien
Adrien Mon, 2012-05-07 09:11

Kedves Fahéj!
Ötletes, gusztusos, mielőbb elkészítendő!
Irigyellek, hogy nálatok nem kell mindig hús. Lányaim kérdése inkább az, hogy hús nincs??
Üdv.: Adrien

Fahéj
Fahéj / Fahéj Tue, 2012-05-08 12:52

Kedves Adri!
Örülök, hogy tetszik! A lányaidat teljesen megértem, mert én nagyon szeretem a husit, csak a családom nem annyira. Persze én a nemhusit is szeretem, nem vagyok válogatós, mindent lehet nagyon finoman is elkészíteni, ha hús, ha zöldség, nekem mindegy.
Üdv: Fahéj

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Mon, 2012-05-07 08:18

Kedves Fahéj! Nagyon szeretem az ötleteidet. Nálunk nem szeretik a rizst, de ebben a formában talán elfogadják. Nagyon jól néz ki. Egy próbát mindenképpen megér. Piroska

Fahéj
Fahéj / Fahéj Mon, 2012-05-07 08:26

Kedves Proska!
Szerintem is érdemes kipróbálni. Én direkt kinn "felejtettem" az asztalon ebéd után, mintegy csaliként, s ripsz-ropsz eltűnt, mire észbe kaptam. Csak úgy magában megeszegették, mint egy nasit. :)
Üdv: Fahéj

1093
rizs 25 dkg
füstölt szalonna 5 dkg
újhagyma 5 db
füstölt-főtt tarja 5 dkg
sárgarépa 1 közepes db
tojás 2 db
zsemle 1 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
petrezselyem 0 ízlés szerint
zsemlemorzsa 10 dkg
napraforgó olaj 3 dl