r
Nosalty Logó

Rizsfasírt

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Fahéj
Rizsfasírt
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 1093 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 4364 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 309 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    15.8 g

Zsír

  • Összesen
    78.9 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    935.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    141 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    205 mg
  • Nátrium
    503 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    113.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    222 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    151 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    238 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    619 micro
  • β-karotin
    1887 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    961 micro
Összesen 1093 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    63.3 g

Zsír

  • Összesen
    315.7 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    141 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    102 g
  • Koleszterin
    405 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3741.8 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    113 mg
  • Kálcium
    564 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    197 mg
  • Foszfor
    820 mg
  • Nátrium
    2011 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    322.5 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    455.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    889 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    108 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    603 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    953 micro
  • Kolin:
    331 mg
  • Retinol - A vitamin:
    156 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    7549 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    3842 micro
Összesen 4364 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    22.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    265.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    143 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    176 micro
  • β-karotin
    536 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    273 micro
Összesen 309 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Nagyon apróra vágjuk a szalonnát, és zsírjára sütjük.
  2. Hozzátesszük a szintén apróra vágott hagymát, a nagy lyukú reszelőn lereszelt sárgarépát, és megdinszteljük. Mindezt a rizshez adjuk.
  3. A tojásokat felverjük, és azt is a rizshez adjuk. A száraz szemlét vagy hozzáreszeljük vagy tejben megáztatjuk, kicsavarjuk, és úgy adjuk a rizshez. Finoman sózzuk, borsozzuk, aprított petrezselyemzölddel megszórjuk, és az egészet jól összedolgozzuk, de azért vigyázunk, hogy a rizsszemek egyben maradjanak.
  4. Kis gombócokat formázunk a masszából, kicsit ellapítjuk, zsemlemorzsában megforgatjuk.
  5. Forró olajban mindkét oldalát pirosra sütjük.
  6. Papírtörlőre tesszük, ami a felesleges olajat magába szívja.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 23
  • Össznézettség: 46939
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 07.

Ajánló

Magában, valami mártogatóssal is el tudom képzelni. Sőt, akár köretnek is sült húsok mellé.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Nem kell mindig hús, nem kell mindig hús, legyen inkább főzelék! -hallom sokszor, de ha nem hús, akkor mi legyen a főzelék mellé a feltét? Mondjuk, a tegnapról maradt főtt rizs álruhába bújtatva. Olyan finom, mintha direkt ennek készült volna.

Hozzászólások

Csiki Piroska

Kedves Fahéj! Nagyon szeretem az ötleteidet. Nálunk nem szeretik a rizst, de ebben a formában talán elfogadják. Nagyon jól néz ki. Egy próbát mindenképpen megér. Piroska

Fahéj

Kedves Proska! Szerintem is érdemes kipróbálni. Én direkt kinn "felejtettem" az asztalon ebéd után, mintegy csaliként, s ripsz-ropsz elt?nt, mire észbe kaptam. Csak úgy magában megeszegették, mint egy nasit. :) Üdv: Fahéj

Adrien

Kedves Fahéj! Ötletes, gusztusos, miel?bb elkészítend?! Irigyellek, hogy nálatok nem kell mindig hús. Lányaim kérdése inkább az, hogy hús nincs?? Üdv.: Adrien

Fahéj

Kedves Adri! Örülök, hogy tetszik! A lányaidat teljesen megértem, mert én nagyon szeretem a husit, csak a családom nem annyira. Persze én a nemhusit is szeretem, nem vagyok válogatós, mindent lehet nagyon finoman is elkészíteni, ha hús, ha zöldség, nekem mindegy. Üdv: Fahéj

Törölt felhasználó

Kedves Éva! Ez tényleg jó ötlet, el is mentem ezt a receptedet is, mert így biztos megeszem a rizst. Nagyon guszta lett a fotó! Puszi: Gabi

Fahéj

Szia, Gabi! Hát nem szereted a rizst? Ne tedd ezt! :) Ha így fel van turbózva, nagyon finom. Ha vízíz? vagy ha ragadós, én se szeretem. Pussz: Éva

Törölt felhasználó

Csak akkor eszem meg, ha nem köretként szerepel. Még akkor sem a kedvencem, ha szépen pörögnek a rizsszemek. "Rizskóknak" imádom, rizses sütiben szintén vagy bárhogyan feljavítva, pl. töltött káposztában, rizses húsban is. A Kedvesemnek s?r?n csinálom köretként is, de hatféle f?szerrel. Ezt a receptedet mindenképp ki fogom próbálni, mert látom rajta, h. szeretném. :-) Puszpusz!

Törölt felhasználó

Szia Éva! Épp várom, h. süljön a mustáros-fokhagymás csirkecomb-filé, és hamarosan sütöm a rizsfasírtot, ui. ez lesz ma az ebéd. Tudom-tudom, a sztory-ban olvasottak ellenére nálam ez most se nem feltét, se nem tapas lett, hanem köret. :-D Nevettem magamon, mert szinte semmi sem volt itthon a felsorolt hozzávalókból, ráadásul még a zsömlét is kihagytam. Helyette zsemlemorzsával ellensúlyoztam a massza folyósságát. Rizs, répa, hagyma, majoranna, só, bors, tojás; ezek volt itthon, így nem pont ugyanaz lett, mint a tiéd, de így is biztos nagyon finom. Majd mennek a képek. :-) Köszi és puszi: Gabi

Fahéj

Szívesen a nincs mit! :)) És várom a fotókat! Puszi: Éva

Törölt felhasználó

ötletes és praktikus,tuti énis kiprobálom:)Tetszenek nagyon a receptjeid,örülök,hogy megosztod nekünk:)

Fahéj

Köszönöm ezeket a kedves szavakat! Igyekszik az ember... :) Üdv: Fahéj

Chameleongirl

Vasárnap ebédre csirke volt rizzsel, már akkor eldöntöttem, ha marad a rizsb?l, fasirtot sütök bel?le. És maradt, szerencsére anyukám jó sokat f?zött. Megsütöttem a fasirtot 1-2 változtatással, pl. nem pároltam meg a hagymát és a répát sem, a szalonna és a tarja helyett sajtot reszeltem bele. Nagyon finom lett így is. Most majszolom nyam-nyam. :-) Köszi a receptet

Fahéj

Biztos úgy is finom lehetett! :)

nyihaj

Kedves Éva! Már jó ideje nézegetem ezt a receptet és a napokban direkt úgy készítettem a rizsköretet, hogy maradjon bel?le :) A répát kihagytam (némely gyermekem nem nagy rajongója) és az el?z? napi sajtos-kukoricás-bacon-ös hústekercsb?l került bele egy pici, hagyma csak belereszelve... de nagyon-nagyon jó lett! A recept sikerének legékesebb bizonyítéka, hogy a majd 4 éves legkisebbem, aki csak negyedévente egyszer eszik húsosat, ebben elfogadta, jóíz?en megette! Szerintem a legtöbbet ? ette :) Melegen, hidegen is nagyon finom! Tippként írom, hátha más lisztérzékenynek is megakad a szeme a recepteden: csak egy pici szelet gm kenyerem volt,ami nem fogta meg a masszát, így burgonyapelyhet tettem bele (2-3 evk.) - tökéletes vele. Nagy-nagy köszönet a receptért! Hajni :)

Fahéj

Kedves Hajni! Ennek nagyon örülök, különösen, hogy a pici lányodnak is ízlett. A burgonyapehely nagyon jó ötlet hozzá, szerintem csak még finomabbá tehette. Üdv: Fahéj

Törölt felhasználó

Kedves Fahéj! Újból csak elismerésemet szeretném kifejezni ezért a szuperötletes receptedért is! Nálunk olyan sikert aratott, hogy ikerlányaim (3 éves válogatós fajták), akik általában nem szeretik a rizst köretként, így rizsfasírtként nem gy?zték kérni az újabb adagot. Kérdezgették, hogy mib?l van ez az új fasírt, én mondtam, hogy titkos összetev?kb?l... :) Köszönöm! Andi

Fahéj

Kedves Andi! Örülök, hogy mindenkinek ízlett! :) Nagyon ötletesen kivágtad magad a kislányaid el?tt, mert lehet, hogy a rizst nem szeretik, de a titkos összetev?knek senki sem tud ellenállni. :))) Tapasztalatból tudom, hogy sokszor nagyon rafináltnak kell lennünk, ha azt akarjuk, hogy a gyerekek változatosan egyenek. Üdv: Fahéj

Törölt felhasználó

Kedves Fahéj! Szerinted egyben meglehet sütni? Most olyan id?szak van nálunk, hogy csak puha és pépes étel jöhet ( férjnek száj m?tét).

Fahéj

Szerintem meg lehet sütni egyben is. Lehet, hogy akkor érdemes lenne a tojásfehérjéket habbá verve hozzákeverni, akkor olyasmi lesz, mint a rizsfelfújt, csak ugye sósan. Üdv: Fahéj

fishers

Kedves Fahéj! Én is maradék rizsb?l készítettem, nagyon fincsi lett! Tudtam, hogy itt nálad, megbízható, tuti receptekre találok. Köszi mégegyszer, biztos, hogy máskor is elkészítem majd! F?zelék mellé tényleg kiváló!

Fahéj

Kedves Fishers! Örülök, hogy ízlett. :) A f?zeléken kívül akár egy jó kis mártogatóssal is finom, mondjuk vacsira. Üdv: Fahéj

Cantatrice

Szia! Mennyire b? olajban kell sütni? Tehát teflonban, ami alig olajos vagy b? olajban, mint a hagyományos fasírtot? Köszi!

Fahéj

Tulajdonképpen mindegy. Én inkább b?,forró olajban szoktam sütni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek