Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pesztós göngyölt sertéskaraj

Pesztós göngyölt sertéskaraj
Pesztós göngyölt sertéskaraj
90 perc / előkészület: 30 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A mártáshoz keverhetünk 1-2 ek tejszínt is. Tálaljuk burgonya- vagy zsemlegombóccal.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst megmossuk, szárazra itatjuk, vágódeszkára helyezzük, éles késsel csigaformában felvágjuk, hogy egy nagy szeletté kiteríthessük (esetleg kérjük meg a hentest, hogy vágja a húst egy kb. 1,5 cm vastagságú nagy szeletté), sóval, borssal megszórjuk.
  2. A zöldfűszereket a parmezánnal, az áttört fokhagymával és az olívaolajjal elkeverjük. Sóval, borssal ízesítjük. A pesztót a húsra simítjuk, majd feltekerjük, és konyhacérnával megkötözzük.
  3. A hagymát és a sárgarépát megtisztítjuk, durvára vágjuk. Az olajat egy serpenyőben felhevítjük. A húst a hagymával és a sárgarépával együtt körben megpirítjuk. Kevés levest öntünk hozzá, majd a 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 45-60 perc alatt megsütjük, közbe-közbe öntsünk hozzá mindig keveset a levesből.
  4. A húst kivesszük, alufóliába csomagoljuk, és kb. 10 percet hagyjuk pihenni.
  5. A sült szaftot a maradék alaplével felfőzzük, egy lábasba szűrjük, át is passzírozzuk egy kicsit, felfőzzük, és a liszttel összegyúrt vajjal besűrítjük. Sóval, borssal ízesítjük.
  6. A húst szeletekre vágjuk és a mártással talajuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 1 175
elküldve: 0
receptkönyvben: 26
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1970 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
konyha: német
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

göngyölt hús

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

536
sertéshús 900 g
petrezselyem 2 ek
bazsalikom 1 ek
olasz fűszerkeverék 1 ek
fokhagyma 1 gerezd
olívaolaj 3 ek
parmezán sajt 50 g
napraforgó olaj 1 ek
vöröshagyma 1 közepes db
sárgarépa 1 közepes db
alaplé 300 ml
vaj 0.5 ek
finomliszt 0.5 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint