r
Nosalty Logó

Porchetta diós pestóval

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Dávid
Porchetta diós pestóval
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A diós pestóhoz

A sült húshoz

Összesen 662 kcal
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A diós pestóhoz

A sült húshoz

Összesen 5293 kcal
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A diós pestóhoz

A sült húshoz

Összesen 254 kcal
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.4 g

Zsír

  • Összesen
    52.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    124 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    973.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    148 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    515 mg
  • Nátrium
    163 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    157.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    119 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    117 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    791 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1414 micro
Összesen 662 kcal
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    362.9 g

Zsír

  • Összesen
    417 g
  • Telített zsírsav
    84 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    258 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    109 g
  • Koleszterin
    994 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7789.9 g
  • Cink
    33 mg
  • Szelén
    416 mg
  • Kálcium
    1180 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    701 mg
  • Foszfor
    4122 mg
  • Nátrium
    1308 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    1259.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    663 micro
  • B6 vitamin:
    12 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    33 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    325 micro
  • K vitamin:
    954 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    87 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    257 micro
  • Kolin:
    939 mg
  • Retinol - A vitamin:
    131 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6332 micro
  • β-crypt
    92 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11312 micro
Összesen 5293 kcal
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.5 g

Zsír

  • Összesen
    20.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    375.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    199 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.2 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    305 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    545 micro
Összesen 254 kcal

Hozzávalók

A diós pestóhoz

A sült húshoz

Elkészítés

A diós pestóhoz

  1. A diót felaprítjuk, és száraz serpenyőben kissé megpirítjuk, amíg illatozni nem kezd.
  2. A bazsalikomleveleket felaprítjuk, a fokhagymát megpucolva lereszeljük, és mozsárban elkezdjük szétnyomkodni.
  3. Hozzáadjuk a diót, és tovább törjük a keveréket a mozsárban, majd jöhet bele a reszelt parmezán is, és így folytatjuk a pürésítést.
  4. Folyamatosan adagolva hozzáadjuk az olajat is, amíg a kellő állagot el nem érjük. A végén ízlés szerint sóval és borssal ízesítjük.

A sült húshoz

  1. A hús mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk, majd a bőrös felével lefelé egy vágódeszkára fektetjük.
  2. Óvatosan beirdaljuk a húsos részt, majd megkenjük három evőkanál pestóval.
  3. Szorosan feltekerjük és megkötözzük.
  4. 190 fokra előmelegített sütőben nagyjából másfél óra alatt készre sütjük, amíg a bőre szépen meg nem pirul.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Receptkönyvben: 193
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 13222
  • Feltöltés dátuma: 2014. december 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezzel a recepttel kevés munkával etethetünk meg egy egész hadsereget. A pestóból ugyan maradni fog bőven, de ha már egyszer nekiállunk, akkor csináljunk egy nagyobb adagot. Jól zárható üvegbe töltve, olívaolajjal a tetején meglocsolva hetekig eláll.

Hozzávalók

A diós pestóhoz

A sült húshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?