Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pecorinos medvehagyma leves

Pecorinos medvehagyma leves
Pecorinos medvehagyma leves
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A tavasz egyik legfinomabb és legegészségesebb zöldsége a medvehagyma. Számtalan betegséget jól kezel, s mindehhez kiváló íz is társul. S ezt nem csak hazánkban tudják, hanem Európa szerte mindenhol. Jöjjön most egy kis mediterrán hangulatú leves belőle, ahogy azt tegnap ígértem.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát és az újhagymát apróra vágjuk, s megpároljuk a vajon. Majd hozzáadjuk a lisztet, elkeverjük, s máris hozzáöntjük az alaplevet. Ezután beletesszük a csíkokra vágott medvehagymát és kb. 5 percig hagyjuk főni, hogy kicsit a medvehagyma is megfőjön.
  2. Kézi botmixerrel összepépesítjük - szerencsére nem fogja teljesen simára készíteni a levest, a medvehagymát apró darabokra fogja vágni -, majd hozzáadjuk a citromlevet, sót, borsot és szerecsendiót. A sóra vigyázzunk, mert ha húsleves kockából készítjük az alaplevet, akkor az már önmagában is elég sós tud lenni, sózás előtt tehát feltétlen kóstoljuk meg.
  3. Ezután beletesszük a pecornio sajtot.
  4. A tojássárgáját összekeverjük a tejszínnel, elzárjuk a leves alatt a tüzet, s fokozatosan, állandó keverés mellett a leveshez keverjük.
  5. A kenyereket megpirítjuk egy olajmentes serpenyőben, majd a tetejére szórjuk a maradék pecorino sajtot. Mivel a sajt nem olvad el, ugyanis ez egy száraz sajt, enyhén olívaolajjal meglocsoljuk a tetejét.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 960
elküldve: 0
receptkönyvben: 52
elkészítve: 1/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Rozmaring&Csokoládé

Mióta szakács: 2011.12.08.
79 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sajtos hagymaleves, vegyes hagymaleves pecorino sajttal, medvehagymaleves

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

pataygyz
Zoli / pataygyz Mon, 2014-03-24 10:46

Tegnap vettem a piacon medvehagymát és most egy jó leves receptjét kerestem. Már meg is találtam, ezért irány a konyha. A többi hozzávaló is a hűtőben van a pecorino sajt kivételével. A pótlását megoldom, mert van parmezán. Köszönöm a receptet !
Zoli

266
medvehagyma 10 dkg
újhagyma 2 db
vöröshagyma 5 dkg
alaplé 1 l
citromlé 1 ek
vaj 1 ek
finomliszt 1 púpozott ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint
pecorino sajt 4 dkg
tojássárgája 1 db
főzőtejszín 1 dl
kenyér 2 szelet