Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pórés kukoricaleves

Pórés kukoricaleves
Pórés kukoricaleves
26 perc / előkészület: 20 perc főzés: 6 perc
receptkönyvben hozzászólások (50)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt az egyszerű levesreceptet gyermekeim nagymamájától tanultam, aki egyik Egyesült Királyságban töltött útja során gyűjtötte.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Ez a mennyiség nagyjából két főre elegendő. Eredetileg vöröshagymával készül, de póréval sokkal finomabb. Készíthetjük konzervkukoricával is, ha éppen nincs friss csöves kukorica a piacon.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tisztított kukoricát kevés vízben kb. 20 perc alatt megpároljuk. Közben a tisztított pórét apróra vágjuk. Keveset félretehetünk belőle a díszítéshez.
  2. A megpuhult, kissé lehűtött kukoricáról éles késsel levágjuk a szemeket.
  3. Egy lábasban 4 evőkanál olívaolajat hevítünk. Ezen két percig üvegesre pároljuk a pórét.
  4. Hozzáadjuk a kukoricát. Tovább pároljuk a hozzávalókat, majd pár perc múlva felöntjük vízzel, hogy ellepje az egészet.
  5. Ha felforrt, akkor hozzáadjuk a tejszínt, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Folyamatos keverés mellett forrásig hevítjük a levest, majd lehúzzuk a tűzről.
  6. Picit hűtsük, úgy sokkal finomabb. Tálaláskor díszíthetjük frissen vágott újhagymával. Jó étvágyat hozzá!
  • költség: 400 Ft
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 38 216
elküldve: 16
receptkönyvben: 1 217
elkészítve: 124/124
Facebookon megjelent: -

szakács

Gréti

Mióta szakács: 2012.01.30.
280 recept

receptjellemzők

konyha: angol
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
fogás: leves

egyéb elnevezések

Tejszínes-hagymás kukoricaleves

Hozzászólások (50)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Fekete kökörcsin
Fekete kökörcsin Thu, 2018-05-03 16:34

Kedves Gréti!

Többen írták, hogy pirított bacon, vagy bacon-chips illik hozzá. Ugyan Te nem írtad, de jól gondolom, hogy a legvégén kell ezeket a tálalásnál rátenni? A A fóliás vékony baconszeleteket pedig ha megpirult, szintén a legvégén rátenni? Ha pedig a chips, nem ázik el? Vagy csak hozzá lehet kínálni, nem rátenni? Köszi a választ!

Bagdi Gréta
Gréti / Bagdi Gréta Fri, 2018-05-04 16:15

Szia! Szuper bármelyik megoldás, még a sonkachips is jó, ha apró kockákra vágod a házi sonkát, serpenyőben lepirítod, leszárítod papírtörlőn és csak tálaláskor teszed a leves tetejére. Ha így jársz el bármelyik bacon-sonka darabbal, legyen az egyben, vagy kockában és tényleg csak a legvégén adod fel a tányérra (ezt a nagymamám is írhatta volna), amikor rögtön nekilát a család a kanalazásnak, akkor nem lehet baj, finom és roppanós marad a feltét. Üdv, Gréti

vicus92
vicus92 Mon, 2016-12-12 23:48

Nagyon finom volt :) köszi a receptet! csak engem zavartak a hagyma darabok, így legközelebb leturmixolom! De ez már csak részlet kérdés! A lényeg, hogy sikeres volt :)

Bagdi Gréta
Gréti / Bagdi Gréta Mon, 2016-12-12 23:51

Persze, ahogy jobban esik, ha kell, turmixold, az ízén nem változtat, úgy is szuper lesz. Egészségetekre, örülök, hogy ízlett! üdv, G

KJ
KJ Sun, 2016-05-15 19:21

Egy kis pirított bacon jót tesz neki.

libaláb
libaláb Tue, 2015-11-24 23:15

Uhh, ez nagyon finom, pedig csak azért kerestem recepteket, mert nem tudtam mit kezdeni egy halom maradék póréhagymával... de ezentúl rendszeresen készíteni fogom, az biztos.

krampusz80
krampusz80 Sat, 2015-01-31 17:49

Éppen most kanalazom. Nagyon finom lett. Köszönöm a receptet. Éva

V2rider
V2rider / V2rider Sat, 2015-01-31 00:40

Üdv!
Ez tényleg finom és egyszerű! Ma ezt főztem ebédre,konzervkukoricát használtam,a 3. lépéstől kezdtem.

Bagdi Gréta
Gréti / Bagdi Gréta Sat, 2015-01-31 15:49

Szia, örülök, hogy ízlett, tényleg egyzserű, gyors és ha van otthon konzerved (sőt vöröshagymával is készítettem már), kihúz a slamasztikából bármikor, üdv, Gréti

kerha
kerha Sat, 2015-01-17 14:06

Kedves Gréti! Nagyon finom, és gyors a recepted! Fagyasztott kukoricából készítettem, és a kukorica főzőlevével engedtem fel, nagyon jó lett. Csak a csöpp csajaim (másfél éves, és 3 és fél éves) nem igazán tudtak megbarátkozni a póré darabokkal (egyébként ették), úgyhogy szerintem legközelebb pórékrémleves lesz belőle kukoricadarabokkal.
Köszönöm a receptet!

Bagdi Gréta
Gréti / Bagdi Gréta Fri, 2015-01-30 10:31

Kedves Kerha! Szerintem turmixold le a hagymás részt és úgy dobd bele a kukoricát, akkor biztosan megeszik a csajok! Ha sima zöldség- vagy húslevest főzök, akkor mindig megmaradnak a fehérrépa, zeller és karalábé darabok. Ezeket leturmixolom, egy kis tejszínnel felturbózom és máris kész a zöldségkrémleves. Pirított zsemlekockával úgy eszik, mintha egy teljesen új ételt készítettem volna nekik. Üdv, Gréti

adorel
adorel Wed, 2014-12-03 16:54

Kedves Gréti!

Nagyon jó ez a recept, már számtalanszor elkészítettem. Annyira egyszerű, finom és gyors! Ezért szeretem. :) Néha egy kis pirított baconnel is feldobom, egyszerűen szuper alaprecept. A többi receptedet is kipróbáltam, finom mind :)

Bagdi Gréta
Gréti / Bagdi Gréta Wed, 2014-12-03 19:36

szia! nagyon örülök, hogy tetszik a recept. a gyerkőceim nagymamájától tanultam, aki egy angliai utazása során gyűjtötte. nálunk is nagy a sikere! üdv, Gréti

marti48
Marti48 / marti48 Thu, 2014-08-21 11:34

Kedves Greti!

Most keszült el a leves! Isteni!!! Nagyon kivancsi voltam, es amint meg voltak a hianyzo hozzavalok, rögtön nekialltam megcsinalni. Biztos, hogy ez többször kerül a jövöben teritekre. En a tegnaprol megmaradt frissen reszelt parmezant is belekevertem, nem artott meg neki. Eddig egy kukoricas leves receptet hasznaltam, nagyon finom, ha van kedved, az oldalamon megtalalod (Katalan paradicsomleves).

Meg egyszer köszi a receptet!
Üdv: Marti

marti48
Marti48 / marti48 Mon, 2014-08-18 17:14

Kedves Greti,

nem is tudom, hogy mar miota tervezem a kukorica leves elkesziteset...! Ez a recept megragadott, leven valoban nagyon egyszerü, es nem beszelve arrol, hogy eppen most, egy par zsenge csövet hoztunk magunkkal honi tartozkodasunk utan. Köszönet a receptert es üdvözlet!

Marti

Bagdi Gréta
Gréti / Bagdi Gréta Mon, 2014-08-18 17:18

Kedves Márti!
Jaj, de örülök Neked és annak, hogy tetszik a recept! Tényleg rendkívül egyszerű és isteni finom. Üdv, Gréti

marti48
Marti48 / marti48 Tue, 2014-08-19 15:18

Kedves Greti,

aranyosan irsz, köszönöm szepen! Bar idöközben 4 szep, es mar fött kukorica varakozik az elfogyasztasra (ebböl egy mindenkeppen levesnek) - csak eppen pore es tejszin nics itthon, - vasarnap erkeztünk vissza Magyarorszagbol es nem nagyon vasaroltunk eddig. Holnap mindenkeppen megcsinalom a levest, mert nagyon izgatja a fantaziamat!

Üdvözöllek szeretettel: Marti

Bagdi Gréta
Gréti / Bagdi Gréta Tue, 2014-08-19 15:42

Szia Márti! Szerencse, hogy nálatok nincs állami ünnep holnap és így nyitva lesznek a boltok! Én most szaladok még bevásárolni...Jó levesezést! Gréti

marti48
Marti48 / marti48 Tue, 2014-08-19 18:41

Köszönöm Greti, itt 15-en volt, de akkor meg otthon voltunk. Kellemetes, tüzijatekos ünnepnapot kivanok!

Marti

379
csemegekukorica 15 dkg
póréhagyma 1 közepes db
olívaolaj 4 ek
víz 3 dl
habtejszín 1 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint