Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pavlova tortácskák meggyszósszal és csokiöntettel

Pavlova tortácskák meggyszósszal és csokiöntettel
Pavlova tortácskák meggyszósszal és csokiöntettel
105 perc / előkészület: 30 perc főzés: 5 perc sütés: 70 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ropogós kéreg alatt ragacsos-puha hab, ez a titka ennek a sütinek. Erre jön egy lágy habtejszínréteg, és gyümölcs ékesedik koronaként a tetején. Csokiöntettel meglocsolva isteni desszert.

hozzávalók / 4 adag

A habcsókhoz

A meggyszószhoz

A habos réteghez

A csokimázhoz

ajánlat

A desszertünket csak közvetlenül szervírozás előtt állítsuk össze: tegyünk egy mini pavlovát egy tányér közepére, locsoljuk meg kevés csokiöntettel, kanalazzunk rá tejszínhabot, majd meggyszószt. A végén még egy pici csokiöntettel díszítsük.
Isteni összhatás, érdemes rögtön nekiállni az elkészítésnek!

Szólj hozzá!

elkészítés

A habcsókhoz

  1. A sütőt melegítsük elő kb. 140 fokra.
  2. Óvatosan válasszuk ketté a tojásfehérjéket a sárgájától. Ha a sárgájából egy kevés is belefolyik, már nem lehet olyan keményre felverni.
  3. Verjük habbá a tojásfehérjéket, és kanalanként adagoljuk hozzá a cukrot. Minden egyes kanál után, jó alaposan tovább verve, így a hab egyre keményebb lesz.
  4. Hozzáadjuk az almaecetet és a vanília aromát is. Addig kell verni, amíg a cukor szépen elolvad, és szép fényes, kemény habot nem kapunk. Az étkezési keményítőt a hab tetejére szitáljuk, és lazán beleforgatjuk.
  5. Egy gáztepsibe sütőpapírt helyezünk, és a masszából teszünk körülbelül 8 centiméter átmérőjű halmokat (körülbelül 7-8 darab lesz ebből az adagból). Kezdjük sütni, majd 5-10 perc után mérsékeljük 120 fokra a sütő hőfokát, és süssük még egy órát. Amikor már halvány vajszínű, és kemény a felülete, akkor van készen. A sütés folyamata alatt ne nyitogassuk a sütő ajtaját!
  6. Amikor befejeződött a sütés, a sütőajtót nyitott állapotban hagyjuk, egy fakanállal támasszuk ki, és így várjuk meg, míg teljesen kihűlnek a tortácskák. (Ez az idő legalább 2-3 óra legyen.) Amikor teljesen kihűlt, akkor ideje, hogy "feldíszítsük" a pavlováinkat! :)

A meggyszószhoz

  1. A meggyszószhoz a meggyet egy edénybe tesszük, és kevés, körülbelül 1-1,5 dl vízzel néhány perc alatt felforraljuk. Cukorral ízesítjük ízlés szerint, és az étkezési keményítőt kevés vízzel kikeverjük, majd a forrásban lévő meggyhez adjuk. Egy perc alatt összefőzzük, és készen is van.

A habos réteghez

  1. A habtejszínt kemény habbá verjük a habfixálóval.

A csokimázhoz

  1. A csokimázhoz a hozzávalókat tegyük egy lábasba, és addig főzzük, amíg a vaj és a cukor elolvad, majd hűlni hagyjuk.
  • sütési hőfok: 120°C
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 658
elküldve: 0
receptkönyvben: 23
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Sylvia Gasztro Angyal

Mióta szakács: 2014.04.21.
114 recept

receptjellemzők

szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
diéta: gluténmentes
alkalom: karácsonyi édességek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
konyha: orosz
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

mini habcsók, csokiszószos meggyes pavlova

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1037
tojásfehérje 6 db
cukor 30 dkg
almaecet 1 tk
vaníliaaroma 1 teáskanál
étkezési keményítő 1 csapott ek
meggy 50 dkg
cukor 3 ek
víz 1.5 dl
étkezési keményítő 2 evőkanál
habtejszín 3 dl
habfixáló 1 csomag
vaj 15 dkg
cukrozatlan kakaópor 3 teáskanál
cukor 10 dkg