r
Nosalty Logó

Pavlova tortácskák meggyszósszal és csokiöntettel

Sylvia Gasztro Angyal
Pavlova tortácskák meggyszósszal és csokiöntettel
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A habcsókhoz

A meggyszószhoz

A habos réteghez

A csokimázhoz

1037
Kalória
9.6g
Fehérje
134.9g
Szénhidrát
54g
Zsír
241.9g
Víz
163.9g
Koleszterin
1.9g
Élelmi rost
120.6g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A habcsókhoz

A meggyszószhoz

A habos réteghez

A csokimázhoz

Összesen 1037 kcal
  • 2% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A habcsókhoz

A meggyszószhoz

A habos réteghez

A csokimázhoz

Összesen 4148 kcal
  • 2% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A habcsókhoz

A meggyszószhoz

A habos réteghez

A csokimázhoz

Összesen 227 kcal
  • 2% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    54 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    164 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    341.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    136 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    134.9 g
  • Cukor
    121 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    241.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    538 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    457 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    971 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 1037 kcal
  • 2% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.5 g

Zsír

  • Összesen
    216.2 g
  • Telített zsírsav
    134 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    656 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1367.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    342 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    328 mg
  • Nátrium
    544 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    539.4 g
  • Cukor
    483 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    967.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2151 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    69 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    109 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1829 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3882 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    383 micro
Összesen 4148 kcal
  • 2% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.1 g

Zsír

  • Összesen
    11.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    74.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    18 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    29.6 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    53 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    118 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    100 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    213 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 227 kcal

Elkészítés

A habcsókhoz

  1. A sütőt melegítsük elő kb. 140 fokra.
  2. Óvatosan válasszuk ketté a tojásfehérjéket a sárgájától. Ha a sárgájából egy kevés is belefolyik, már nem lehet olyan keményre felverni.
  3. Verjük habbá a tojásfehérjéket, és kanalanként adagoljuk hozzá a cukrot. Minden egyes kanál után, jó alaposan tovább verve, így a hab egyre keményebb lesz.
  4. Hozzáadjuk az almaecetet és a vanília aromát is. Addig kell verni, amíg a cukor szépen elolvad, és szép fényes, kemény habot nem kapunk. Az étkezési keményítőt a hab tetejére szitáljuk, és lazán beleforgatjuk.
  5. Egy gáztepsibe sütőpapírt helyezünk, és a masszából teszünk körülbelül 8 centiméter átmérőjű halmokat (körülbelül 7-8 darab lesz ebből az adagból). Kezdjük sütni, majd 5-10 perc után mérsékeljük 120 fokra a sütő hőfokát, és süssük még egy órát. Amikor már halvány vajszínű, és kemény a felülete, akkor van készen. A sütés folyamata alatt ne nyitogassuk a sütő ajtaját!
  6. Amikor befejeződött a sütés, a sütőajtót nyitott állapotban hagyjuk, egy fakanállal támasszuk ki, és így várjuk meg, míg teljesen kihűlnek a tortácskák. (Ez az idő legalább 2-3 óra legyen.) Amikor teljesen kihűlt, akkor ideje, hogy "feldíszítsük" a pavlováinkat! :)

A meggyszószhoz

  1. A meggyszószhoz a meggyet egy edénybe tesszük, és kevés, körülbelül 1-1,5 dl vízzel néhány perc alatt felforraljuk. Cukorral ízesítjük ízlés szerint, és az étkezési keményítőt kevés vízzel kikeverjük, majd a forrásban lévő meggyhez adjuk. Egy perc alatt összefőzzük, és készen is van.

A habos réteghez

  1. A habtejszínt kemény habbá verjük a habfixálóval.

A csokimázhoz

  1. A csokimázhoz a hozzávalókat tegyük egy lábasba, és addig főzzük, amíg a vaj és a cukor elolvad, majd hűlni hagyjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 5 p
  • Sütés ideje: 70 p
  • Sütés hőfoka: 120 °C

Ropogós kéreg alatt ragacsos-puha hab, ez a titka ennek a sütinek. Erre jön egy lágy habtejszínréteg, és gyümölcs ékesedik koronaként a tetején. Csokiöntettel meglocsolva isteni desszert.

További receptek

Almakenyér

Gyors és egyszerű édesség bűntudat nélkül, ezt nyújtja az almakenyér. Ha méz vagy cukor helyett almamézet használnál hozzá, akkor keresd a receptjét itt a Nosalty oldalán, a ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

Top Receptek