Pavlova tortácskák meggyszósszal és csokiöntettel
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Sylvia Gasztro Angyal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
120 °C
- 2% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 12% Zsír
A habcsókhoz
-
60g tojásfehérje31 kcal
-
75g cukor290 kcal
-
1g almaecet0 kcal
-
1g vaníliaaroma0 kcal
-
10 kcal
A meggyszószhoz
A habos réteghez
-
75g habtejszín219 kcal
-
2g habfixáló7 kcal
A csokimázhoz
Összesen
1037
kcal
- 2% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 12% Zsír
A habcsókhoz
-
240g tojásfehérje125 kcal
-
300g cukor1161 kcal
-
2g almaecet0 kcal
-
5g vaníliaaroma0 kcal
-
38 kcal
A meggyszószhoz
A habos réteghez
-
300g habtejszín876 kcal
-
8g habfixáló30 kcal
A csokimázhoz
Összesen
4148
kcal
- 2% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 12% Zsír
A habcsókhoz
-
13.2g tojásfehérje7 kcal
-
16.4g cukor64 kcal
-
0.1g almaecet0 kcal
-
0.3g vaníliaaroma0 kcal
-
0.5g étkezési keményítő2 kcal
A meggyszószhoz
-
27.4g meggy12 kcal
-
1.6g cukor6 kcal
-
8.2g víz0 kcal
-
1.6g étkezési keményítő6 kcal
A habos réteghez
-
16.4g habtejszín48 kcal
-
0.4g habfixáló2 kcal
A csokimázhoz
Összesen
227
kcal
- 2% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.6 g
Zsír
-
Összesen 54 g
-
Telített zsírsav 34 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 164 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 341.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 85 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 82 mg
-
Nátrium 136 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 134.9 g
-
Cukor 121 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 241.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 538 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 457 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 971 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 96 micro
Összesen
1037
kcal
- 2% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 38.5 g
Zsír
-
Összesen 216.2 g
-
Telített zsírsav 134 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 63 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 656 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1367.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 55 mg
-
Kálcium 342 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 94 mg
-
Foszfor 328 mg
-
Nátrium 544 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 539.4 g
-
Cukor 483 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 967.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2151 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 47 mg
-
D vitamin: 69 micro
-
K vitamin: 28 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 62 micro
-
Kolin: 109 mg
-
Retinol - A vitamin: 1829 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3882 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 383 micro
Összesen
4148
kcal
- 2% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.1 g
Zsír
-
Összesen 11.8 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 36 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 74.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 19 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 18 mg
-
Nátrium 30 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.6 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 53 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 118 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 100 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 213 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 21 micro
Összesen
227
kcal
Hozzávalók
A habcsókhoz
-
6 db tojásfehérje
-
30 dkg cukor
-
1 tk almaecet
-
1 teáskanál vaníliaaroma
-
1 csapott ek étkezési keményítő
A meggyszószhoz
-
50 dkg meggy
-
2 evőkanál étkezési keményítő
A habos réteghez
-
3 dl habtejszín
-
1 csomag habfixáló
A csokimázhoz
Elkészítés
A habcsókhoz
- A sütőt melegítsük elő kb. 140 fokra.
- Óvatosan válasszuk ketté a tojásfehérjéket a sárgájától. Ha a sárgájából egy kevés is belefolyik, már nem lehet olyan keményre felverni.
- Verjük habbá a tojásfehérjéket, és kanalanként adagoljuk hozzá a cukrot. Minden egyes kanál után, jó alaposan tovább verve, így a hab egyre keményebb lesz.
- Hozzáadjuk az almaecetet és a vanília aromát is. Addig kell verni, amíg a cukor szépen elolvad, és szép fényes, kemény habot nem kapunk. Az étkezési keményítőt a hab tetejére szitáljuk, és lazán beleforgatjuk.
- Egy gáztepsibe sütőpapírt helyezünk, és a masszából teszünk körülbelül 8 centiméter átmérőjű halmokat (körülbelül 7-8 darab lesz ebből az adagból). Kezdjük sütni, majd 5-10 perc után mérsékeljük 120 fokra a sütő hőfokát, és süssük még egy órát. Amikor már halvány vajszínű, és kemény a felülete, akkor van készen. A sütés folyamata alatt ne nyitogassuk a sütő ajtaját!
- Amikor befejeződött a sütés, a sütőajtót nyitott állapotban hagyjuk, egy fakanállal támasszuk ki, és így várjuk meg, míg teljesen kihűlnek a tortácskák. (Ez az idő legalább 2-3 óra legyen.) Amikor teljesen kihűlt, akkor ideje, hogy "feldíszítsük" a pavlováinkat! :)
A meggyszószhoz
- A meggyszószhoz a meggyet egy edénybe tesszük, és kevés, körülbelül 1-1,5 dl vízzel néhány perc alatt felforraljuk. Cukorral ízesítjük ízlés szerint, és az étkezési keményítőt kevés vízzel kikeverjük, majd a forrásban lévő meggyhez adjuk. Egy perc alatt összefőzzük, és készen is van.
A habos réteghez
- A habtejszínt kemény habbá verjük a habfixálóval.
A csokimázhoz
- A csokimázhoz a hozzávalókat tegyük egy lábasba, és addig főzzük, amíg a vaj és a cukor elolvad, majd hűlni hagyjuk.
- Sütés hőfoka: 120 °C
- Sütés ideje: 70 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 31
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1994
- Feltöltés dátuma: 2017. január 18.
Ajánló
A desszertünket csak közvetlenül szervírozás előtt állítsuk össze: tegyünk egy mini pavlovát egy tányér közepére, locsoljuk meg kevés csokiöntettel, kanalazzunk rá tejszínhabot, majd meggyszószt. A végén még egy pici csokiöntettel díszítsük. Isteni összhatás, érdemes rögtön nekiállni az elkészítésnek!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Sylvia Gasztro Angyal
114 recept
Ropogós kéreg alatt ragacsos-puha hab, ez a titka ennek a sütinek. Erre jön egy lágy habtejszínréteg, és gyümölcs ékesedik koronaként a tetején. Csokiöntettel meglocsolva isteni desszert.