Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokoládé-habcsók torta mascarponéval

Csokoládé-habcsók torta mascarponéval
Csokoládé-habcsók torta mascarponéval
80 perc / előkészület: 60 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hétvégén mentünk az unokákat meglátogatni, úgyhogy valami finomat akartam sütni. Erre a receptre egy folyóiratban akadtam. Tálalás előtt megszórhatjuk porcukorral.
 

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A szóráshoz

A forma kikenéséhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy tortaformát vajjal kikenünk. A tortabevonót darabosra vágjuk. 150 g-ot a tortabevonóból gőzfürdőben felolvasztunk. Majd 10 percig hűlni hagyjuk.
  2. A vajat 100 g cukorral, a vaníliás cukorral és csipet sóval krémesre keverjük. Egyenként hozzákeverjük a  tojássárgákat, majd a folyékony tortabevonót is hozzákeverjük. A lisztet elkeverjük a sütőporral, és a tejjel felváltva apránként hozzákeverjük a krémhez.
  3. A massza felét a kivajazott tepsibe simítjuk. A tojásfehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük, apránként hozzákeverjük a 225 g cukrot. A tojásfehérjének a felét enyhén hullámosan a csokoládés masszára kenjük, körben kb. 2 cm-et szabadon hagyunk. Előmelegített sütőbe toljuk, kb. 20 percig sütjük, majd hűlni hagyjuk. A megmaradt masszát és tojásfehérjét ugyanígy megsütjük.
  4. 250 g tortabevonót gőzfürdőben felolvasztunk, majd kb.15 percig szobahőmérsékleten hűlni hagyjuk. A tejszínt kemény habbá verjük. A mascarponét a mixerrel röviden átkeverjük. A tortabevonót hozzákeverjük, majd a tejszínt is óvatosan hozzáadjuk. A krémet az egyik tortalapra kenjük, a másik tortalapot rárakjuk.
  5. Kb. 3 órára hűtőbe rakjuk.

  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 26 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 19 180
elküldve: 1
receptkönyvben: 149
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1960 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

habcsókos csokoládétorta mascarpónéval

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

sz.ildiko
Sweetie Pie / sz.ildiko Wed, 2011-02-02 14:49

oké. a torta gyönyörű és örülök, hogy megtaláltam. biztos nagyon finom.
de egy kicsit átsiklottunk a lényegen: Glaser, te nem lehetsz nagymama! :D

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2010-05-21 09:20

Szia!
Az lenne a kérdésem, hogy a 4 tojásból a maradék 2 tojássárgáját mire használom fel? Az nem kell a receptbe? És a habot 4 tojásfehérjéből kell verni? És az utolsó kérdés, hogy 2 habcsókos lapot kell sütni és az egyiknek a habcsókos tetejét megkenni a krémmel és arra rátenni a másik "sipkás" lapot? Ergo a közepén is lesz habcsók? Bocsi az értetlenkedést, sokat ültem a recept felett, nem vagyok kezdő, mégsem értem, és addig nem akarok nekiállni. 7végére kéne a válasz, ugyanis szülinapi tortánek szánom. Köszi!

glaser
Glaser / glaser Fri, 2010-05-21 15:59

Szia Cirbu.
Elöször is elnezest, a recetnel egy kis eliras törtent, mind a 4 tojassargajat felhasznaljuk nem csak 2-öt.
Igen ket habcsokos lapot kell sütni az egyikre rakenjük a kremet majd erre raültetjük a masik habcsokos lapot. ugyhogy közepen is lesz habcsok.
Üdv Glaser

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2010-05-13 23:33

Sziasztok!
Én megcsináltam ma ezt a tortát, de összeesett a tésztája. Először azt hittem, valamit rosszul csináltam, aztán rájöttem, hogy a recept elkészítéséből kimaradt az étkezési keményítő, és akkor bezzeg nem vettem észre :D
De finom lett. Köszönöm!
Pá!

891
étcsokoládé 400 g
tojás 4 db
vaj 125 g
cukor 325 g
vaníliás cukor 1 csomag
1 csipet
étkezési keményítő 50 g
finomliszt 150 g
sütőpor 0.5 csomag
tej 3 ek
habtejszín 200 g
mascarpone 250 g
porcukor 1 ek
vaj 1 ek