r
Nosalty Logó

Eper-macaron szerelemtorta

Kultné Szabó Noémi
Eper-macaron szerelemtorta
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

608
Kalória
11.1g
Fehérje
69.2g
Szénhidrát
33.4g
Zsír
85.9g
Víz
77.3g
Koleszterin
5.3g
Élelmi rost
67g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 608 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 4864 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 289 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    33.4 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    343.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    125 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    69.2 g
  • Cukor
    67 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    85.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    178 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    175 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 608 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    89 g

Zsír

  • Összesen
    266.9 g
  • Telített zsírsav
    155 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    73 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    618 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2745.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    999 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    121 mg
  • Foszfor
    919 mg
  • Nátrium
    654 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    553.8 g
  • Cukor
    536 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

Víz

  • Összesen
    687.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1425 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    170 mg
  • D vitamin:
    115 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    114 micro
  • Kolin:
    190 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1397 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    320 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 4864 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    15.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    163.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    33 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    40.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    85 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 289 kcal

Elkészítés

  1. Először a krémet készítjük el. Egy lábasban a fehér csokit és kb. 1,5 dl tejszínt elkezdünk melegíteni. Lehet bele tenni egy kikapart vaníliarudat is. Felolvasztjuk a csokit, de vigyázzunk, ne forraljuk fel. Ha összeolvadtak, és kicsit sűrűsödik, levesszük a tűzről, kihűtjük.
  2. A tojások fehérjét felverjük kemény habbá. A vége felé beleszórjuk a kristálycukrot, és a feléhez hozzáadjuk az ételfesték (a szín világosodik, ahogy megsül).
  3. A porcukrot hozzákeverjük a mandulaliszthez. És összeforgatjuk a tojáshabbal. Nagyon óvatosan, ne törjön össze.
  4. Egy szilikonos sütőpapírra előre megrajzoljuk a kívánt nagyságú tortakarikát. Én egy 22 cm-es tortaformát használtam. 2 sima és 2 piros tortakarikánk lesz. Sütőt melegítsük elő 150 fokra. Egy nyomózsákból nyomjuk a karikák közepére a masszát, kissé szét fog terülni. Majd hagyjuk őket száradni kb. fél órát. Tegyük a sütőbe 10-15 percre. Ezalatt fel fog jönni, és kicsi talpa lesz.
  5. Ha kész mind a 4 karikánk, teljesen hűtsük ki. Az epret mossuk meg csöpögtessük le. A tortát állítsuk össze. A tejszínes csokis krémet, habosítsuk ki. Osszuk 3 részre, kenjük meg a rétegeket, vágjunk rá epret. Nekem maradt még a tésztából, így lett pár db apró macaron is.
  6. A maradék tejszínt verjük kemény habbá, és díszítsük a tortát.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Anyuval találtuk ki unokahúgom szülinapjára. A recept alapja egy újságból van, a krém az egyszerűség kedvéért egy csokiganache, fehér csokival. Az epernek szezonja van, így az lett bele a csodálatos gyümölcs, ami a tejszínnel, csokival csodás házasságra kel. :) Málnával, áfonyával szintén jól sikerülhet. :)

További receptek

Trikolor répatorta

A húsvéti kedvencben, a répatortában általában csak az „alap” a narancssárga répát használjuk, megfeledkezve arról, hogy a zöldségnek van ám lila és sárgásfehér színű ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Nem mindegy, hová kerül a karácsonyfa: A feng shui szerint...

A karácsonyi dekoráció nem csak látvány kérdése: tudatos elrendezéssel és harmonikus színválasztással az otthon valódi menedékké válhat az ünnepek alatt. A feng shui szemlélete segít abban, hogy a díszítés ne csak szép legyen, hanem támogassa a nyugalmat, az örömöt és az együtt töltött idő minőségét is.

Idén nem kell, hogy stressz legyen a karácsonyi készülődés –...

Az ünnepi készülődésnek nem kell kapkodásról és konyhai káoszról szólnia. Tóth Szilárd Michelin-csillagos séf szerint egy kis előretervezéssel, tudatos bevásárlással és jól kihasznált konyhai eszközökkel a karácsonyi főzés is lehet nyugodt, közös élmény – ehhez pedig az LG új, beépíthető konyhai készülékei is praktikus segítséget adhatnak.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...