r
Nosalty Logó

Erdélyi töltött káposzta (Töltött káposzta 3.)

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Erdélyi töltött káposzta (Töltött káposzta 3.)
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1020 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 8150 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 150 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61.2 g

Zsír

  • Összesen
    70.1 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    241 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2917.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    157 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    98 mg
  • Foszfor
    700 mg
  • Nátrium
    1886 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    467.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    123 micro
  • Kolin:
    222 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    740 micro
Összesen 1020 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    489.4 g

Zsír

  • Összesen
    561 g
  • Telített zsírsav
    204 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    229 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    83 g
  • Koleszterin
    1931 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    23339.5 g
  • Cink
    51 mg
  • Szelén
    503 mg
  • Kálcium
    1256 mg
  • Vas
    55 mg
  • Magnézium
    782 mg
  • Foszfor
    5599 mg
  • Nátrium
    15084 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    268.6 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    65 mg

VÍZ

  • Összesen
    3743.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    535 micro
  • B6 vitamin:
    15 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    305 mg
  • D vitamin:
    661 micro
  • K vitamin:
    265 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    13 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    8 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    146 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    981 micro
  • Kolin:
    1776 mg
  • Retinol - A vitamin:
    505 micro
  • α-karotin
    100 micro
  • β-karotin
    244 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5917 micro
Összesen 8150 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    10.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    430.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    278 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    69 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    109 micro
Összesen 150 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát megfonnyasztjuk kevés olajon, hozzáadjuk a rizst, és kevés ideig pirítjuk.
  2. Amikor kihűlt, hozzáöntjük a húshoz, majd sózzuk, borsozzuk és paprikázzuk és hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát.
  3. Ezután a fejes káposztáról óvatosan lefejtjük a leveleket, és ebbe töltjük a húst, lazán, mert a rizs megdagad.
  4. A fazék aljára inox rácsot teszünk, hogy ne égjen oda, a kimaradt leveleket ráterítjük, és a vágott káposzta felét a levelekre tesszük, amire kerül a füstölt csülök és az oldalas (az oldalas nélkülözhető), és rárendezzük a töltelékeket.
  5. A tetejét bőven megszórjuk csomborral és kaporral, végül rátesszük a vágott káposzta másik felét, teljesen feltöltjük vízzel, és kb. 2 óra alatt készre főzzük.
  6. Tejfölel és friss kenyérrel tálaljuk.
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 443
  • Tegnapi nézettség: 9
  • 7 napos nézettség: 48
  • Össznézettség: 224763
  • Feltöltés dátuma: 2009. december 09.

Ajánló

Szilvapálinka és friss krumplis házi kenyér nélkülözhetetlen mellé.

Receptkategóriák

további kategória: karácsony kategória: karácsonyi főételek

Receptjellemzők

A panziónkban a vendégeknek bográcsban szoktam készíteni, amitől még különlegesebb a hangulata is, és az íze is. Hadd ne mondjam, hogy imádják. A karácsony nem telhet el töltött káposzta nélkül.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

„Leszámolhatnánk-e azzal, hogy a hortobágyi húsos palacsinta ciki?” – Interjú...

Nagyon sok irányból lehetne hozzá közelíteni, és mindegyik megérne akár egy önálló cikket is. Legyen szó a pályaívéről, a Bocuse d’Or-ról, a Michelin-csillagokról, Szulló Szabina a séfszakma minden fontos állomását megjárta. Mégsem ambicionálja, hogy állandóan szerepeljen, mint mondja, az ő terepe a konyha, ami pedig máig lázban tartja, az a főzés és maguk az ételek. A Nosaltynak adott nagyinterjújában beszélt többek között arról is, hogy mit csinálna a saját pályáján másképp, hogy mi az, amit már neki kell másképp csinálnia az új generáció tagjaival, és hogy min múlt az, hogy máig a nordic cuisine-től hangos a csúcsgasztronómia világa ahelyett, hogy a magyar csodáról beszélnénk.

Kormos Lili

További cikkek