r
Nosalty Logó

Paradicsomos lasagne

siklitimi
Paradicsomos lasagne
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A raguhoz

A tetejére

855
Kalória
54.5g
Fehérje
103.7g
Szénhidrát
23.9g
Zsír
281g
Víz
122.4g
Koleszterin
6.7g
Élelmi rost
9.8g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A raguhoz

A tetejére

Összesen 855 kcal
  • 12% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A raguhoz

A tetejére

Összesen 3418 kcal
  • 12% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A raguhoz

A tetejére

Összesen 183 kcal
  • 12% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.5 g

Zsír

  • Összesen
    23.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    122 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2385.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    126 mg
  • Kálcium
    306 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    132 mg
  • Foszfor
    686 mg
  • Nátrium
    1115 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    103.7 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    281 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    157 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    326 micro
  • Kolin:
    152 mg
  • Retinol - A vitamin:
    117 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    464 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    24316 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 855 kcal
  • 12% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    217.9 g

Zsír

  • Összesen
    95.7 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    490 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9540.3 g
  • Cink
    32 mg
  • Szelén
    505 mg
  • Kálcium
    1223 mg
  • Vas
    37 mg
  • Magnézium
    529 mg
  • Foszfor
    2746 mg
  • Nátrium
    4461 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    414.9 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

Víz

  • Összesen
    1123.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    627 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    24 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    75 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1305 micro
  • Kolin:
    607 mg
  • Retinol - A vitamin:
    470 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1857 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    97265 micro
  • Lut-zea
    260 micro
Összesen 3418 kcal
  • 12% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    508 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    146 mg
  • Nátrium
    238 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    22.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    59.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    99 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    5179 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 183 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Kevés olajon megpirítjuk a darált húst, megszórjuk az ételízesítővel, rádobjuk a zúzott fokhagymát, és öntünk alá egy picike vizet, hogy megpárolódjon.
  2. Közben a paradicsomlevet beízesítjük a fűszerekkel. Jó tíz perc után a sűrű paradicsomot ráöntjük a húsra, jól átkeverjük, és hagyjuk még egy tíz percet rotyogni, hogy a hús átvehesse a fűszeres szósz ízeit. Ha készen van, elzárjuk a gázt.
  3. Egy sütőedény aljába picike olajat kenünk szét, és kirakjuk lasagne lapokkal. Nekem ebbe a tálba három fért el, kettő hosszában, egy pedig keresztben. Soronként váltogattam, melyik rész melyik oldalra kerüljön.
  4. Az első sor tészta lapra kanalazunk szószból, majd újra tészta következik. Addig folytatjuk a pakolászást, míg tart a raguból. A lényeg, hogy a záró sor is a húsos szósz legyen, mert a tészta a tetején már nem tudna rendesen átpuhulni. Befedjük sajtlapokkal, és mehet az előmelegített sütőbe közebes lángon.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Kisfiam sokszor kérdezgette, tudok-e lasagne-t készíteni neki. Először egy üzletben kapható, csak sütésre váró adaggal próbáltam leszerelni, de  beláttam, hogy sem az íz, sem az ár nem tetszik nekünk. Így aztán beszereztem a hozzávalókat, és hamar rájöttem, nem is olyan ördöngős dolog ennek az ételnek az elkészítése.:-)

További receptek

Derelye

Az Alföldön inkább barátfülének, máshol derelyének nevezett klasszikus magyar finomság, egy burgonyás töltött tészta, melyet leggyakrabban túróval és szilvalekvárral készítenek. ...

Fekete Melinda

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...