r
Nosalty Logó

Spenótos lasagne Gonoszka konyhájából

Gonoszka1
Spenótos lasagne Gonoszka konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

716
Kalória
32g
Fehérje
66.4g
Szénhidrát
33.8g
Zsír
134.6g
Víz
157g
Koleszterin
3.7g
Élelmi rost
8.2g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 716 kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 5721 kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 166 kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    32 g

Zsír

  • Összesen
    33.8 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    157 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1688.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    586 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    438 mg
  • Nátrium
    488 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    66.4 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    134.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    505 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    349 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    306 micro
  • Kolin:
    124 mg
  • Retinol - A vitamin:
    164 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4085 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8946 micro
Összesen 716 kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    256.1 g

Zsír

  • Összesen
    270.2 g
  • Telített zsírsav
    97 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1256 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13510.8 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    469 mg
  • Kálcium
    4686 mg
  • Vas
    39 mg
  • Magnézium
    870 mg
  • Foszfor
    3508 mg
  • Nátrium
    3903 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    530.9 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

Víz

  • Összesen
    1076.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4036 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    168 mg
  • D vitamin:
    258 micro
  • K vitamin:
    2794 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    41 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2446 micro
  • Kolin:
    992 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1311 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32679 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71570 micro
Összesen 5721 kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    389.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    135 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    113 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    15.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    31.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    81 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    943 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2066 micro
Összesen 166 kcal

Elkészítés

  1. A spenótot megtisztítjuk, alaposan megmossuk. Lábosba tesszük, és megfonnyasztjuk. Közben sózzuk, borsozzuk, megszórjuk szerecsendióval, és belereszeljük a megtisztított fokhagymát.
  2. A tojásokat megfőzzük, majd a megfőtt tojásokat karikára vágjuk.
  3. A tejet lábosban felforraljuk. Közben az étkezési keményítőt a főzőtejszínnel kikeverjük. A tejet sózzuk, borsozzuk, megszórjuk szerecsendióval, majd a felforrt tejbe belekeverjük a tejszínes keményítőt. Kevergetve besűrítjük.
  4. A sajtokat közben lereszeljük, majd a besűrített tejbe belekeverjük a mozzarella felét, és a parmezán felét. Hozzákeverjük a mascarponét is, majd a pürésített spenótot. Ha kell, utána ízesítünk.
  5. Egy mélyebb tepsit kikenünk a vajjal, majd a spenótos mártásból az ötödét a tepsibe kenjük. Befedjük egy réteg lasagne tésztával. Ezt megint megkenjük a spenótos mártással, majd megint tészta következik. Erre megint a spenótos mártás jön, majd elosztjuk rajta a tojáskarikákat. Erre szórjuk a mozzarella sajt másik felét. Ezt megint befedjük tésztával, majd megint spenót mártás, majd megint tészta következik, majd a maradék spenót mártás. A tetejére szórjuk a parmezán sajt másik felét.
  6. Előmelegített, 200 fokos sütőbe tesszük, és kb. 40-45 perc alatt megsütjük. Ha szépen megpirult a teteje, kivesszük a sütőből, és kb. 10 percet pihentetjük.
  7. Kockára vágva tálaljuk ezt finom lasagnét.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 35 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 45 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x37

Ezt készítettem ebédre. Nagyon finom tészta étel a sajtokkal és a spenóttal készítve. Az általam felhasznált hozzávalókkal, az elpárolgást is beleszámítva 100 grammban 182 kalória van.

További receptek

Yaki udon

Van az úgy, hogy megunnánk a szokásos tésztáinkat: a spagettit, a bolognait, vagy éppen a túrós csuszát. Ilyenkor jön jól egy kis konyhai kalandozás! A japánok egyik kedvenc „gyors ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...