r
Nosalty Logó

Zöldséges húsgolyók a sütőből

Gréti
Zöldséges húsgolyók a sütőből
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

263
Kalória
36.8g
Fehérje
4.6g
Szénhidrát
10g
Zsír
178.2g
Víz
101.7g
Koleszterin
1.5g
Élelmi rost
2.1g
Cukor
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 263 kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 3155 kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 104 kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.8 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    652.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    375 mg
  • Nátrium
    126 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    178.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    224 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    151 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    877 micro
  • β-karotin
    2246 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    663 micro
Összesen 263 kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    442 g

Zsír

  • Összesen
    120.5 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1220 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7833.9 g
  • Cink
    81 mg
  • Szelén
    648 mg
  • Kálcium
    429 mg
  • Vas
    56 mg
  • Magnézium
    606 mg
  • Foszfor
    4500 mg
  • Nátrium
    1508 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    55.2 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    2139 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2684 micro
  • B6 vitamin:
    15 mg
  • B12 Vitamin:
    87 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    104 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    624 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    133 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    400 micro
  • Kolin:
    1808 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    10521 micro
  • β-karotin
    26949 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    7950 micro
Összesen 3155 kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.7 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    260.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    150 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    71.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    350 micro
  • β-karotin
    896 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    264 micro
Összesen 104 kcal

Elkészítés

  1. Egy nagy tálba reszeljük le először a cukkinit, sózzuk be, és hagyjuk, hogy levet engedjen. Nyomkodjuk át pár perc elteltével, így a felesleges lé távozik belőle. Ekkor reszeljük hozzá a sárgarépát és aprítsuk bele az újhagymát, valamint a chilit is, majd jöhet a kétszer átdarált marhahús és a fűszerek. Ezekkel jól keverjük át az egészet.
  2. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
  3. Készítsünk kicsi golyókat a zöldséges-húsos keverékből, és már mehetnek is egy sütőpapírral kibélelt tepsibe, némi olívaolaj locsolással. Nem kell nagy helyet hagyni közöttük, egy picit összesülnek, kisebbek lesznek úgyis.
  4. Ebből a mennyiségből két tepsinyi biztosan lesz. Mindkettőt betehetjük egyszerre a sütőbe (egyiket felülre, másikat alulra), csak félidőben cseréljük meg őket, és kissé rázzuk össze a golyóbisokat, hogy másik oldalukon is piruljanak. A sütés kb. 20-25 percet vesz igénybe.
  5. Ha elkészültek a húsgolyók, vegyük ki a sütőből és szedjük át őket egy tálba. Letakarva hagyjunk pihenni legalább 10 percig, utána tálaljuk. Hidegen is nagyszerű. Jó étvágyat hozzá!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Eredetileg szilveszterre terveztem a zöldséges húsgolyók készítését, de mivel akkor nem került rájuk sor, most sütöttem meg őket. Igazából havonta egyszer biztosan asztalra kerül nálunk ez a finomság, úgyhogy nem csak ünnepekkor, hanem bármikor aktuális lehet! Példának okáért most kezdődik a síszüneti szezon, első vacsorának nagyszerű fogás!

További receptek

Pesztós húsgolyó spagettivel

A húsgolyó egy olyan étel, amit jól lehet variálni. A magyarok csinálnak belőle fasírtot, Olaszországban pedig inkább húsgolyóként megy, amit legtöbbször tésztához társítanak, ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...