r
Nosalty Logó

Zöldséges húsgolyók a sütőből

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Gréti
Zöldséges húsgolyók a sütőből
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 263 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 3155 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 104 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.8 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    652.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    375 mg
  • Nátrium
    126 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    178.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    224 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    151 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    877 micro
  • β-karotin
    2246 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    663 micro
Összesen 263 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    442 g

Zsír

  • Összesen
    120.5 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1220 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7833.9 g
  • Cink
    81 mg
  • Szelén
    648 mg
  • Kálcium
    429 mg
  • Vas
    56 mg
  • Magnézium
    606 mg
  • Foszfor
    4500 mg
  • Nátrium
    1508 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.2 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    2139 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2684 micro
  • B6 vitamin:
    15 mg
  • B12 Vitamin:
    87 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    104 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    624 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    133 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    400 micro
  • Kolin:
    1808 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    10521 micro
  • β-karotin
    26949 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    7950 micro
Összesen 3155 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.7 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    260.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    150 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    350 micro
  • β-karotin
    896 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    264 micro
Összesen 104 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy nagy tálba reszeljük le először a cukkinit, sózzuk be, és hagyjuk, hogy levet engedjen. Nyomkodjuk át pár perc elteltével, így a felesleges lé távozik belőle. Ekkor reszeljük hozzá a sárgarépát és aprítsuk bele az újhagymát, valamint a chilit is, majd jöhet a kétszer átdarált marhahús és a fűszerek. Ezekkel jól keverjük át az egészet.
  2. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
  3. Készítsünk kicsi golyókat a zöldséges-húsos keverékből, és már mehetnek is egy sütőpapírral kibélelt tepsibe, némi olívaolaj locsolással. Nem kell nagy helyet hagyni közöttük, egy picit összesülnek, kisebbek lesznek úgyis.
  4. Ebből a mennyiségből két tepsinyi biztosan lesz. Mindkettőt betehetjük egyszerre a sütőbe (egyiket felülre, másikat alulra), csak félidőben cseréljük meg őket, és kissé rázzuk össze a golyóbisokat, hogy másik oldalukon is piruljanak. A sütés kb. 20-25 percet vesz igénybe.
  5. Ha elkészültek a húsgolyók, vegyük ki a sütőből és szedjük át őket egy tálba. Letakarva hagyjunk pihenni legalább 10 percig, utána tálaljuk. Hidegen is nagyszerű. Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 11
  • 7 napos nézettség: 76
  • Össznézettség: 131846
  • Feltöltés dátuma: 2015. január 12.

Ajánló

Bármilyen családi, baráti összejövetelre nagyszerű fogás. Nincs benne tojás, ezért egy zárható dobozban könnyedén szállíthatjuk is. Hidegen és melegen egyaránt finom. Ha készítünk hozzá joghurtos mártogatóst vagy csak egy kis csészében chiliszószt tálalunk mellé, akkor még kelendőbb.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Eredetileg szilveszterre terveztem a zöldséges húsgolyók készítését, de mivel akkor nem került rájuk sor, most sütöttem meg őket. Igazából havonta egyszer biztosan asztalra kerül nálunk ez a finomság, úgyhogy nem csak ünnepekkor, hanem bármikor aktuális lehet! Példának okáért most kezdődik a síszüneti szezon, első vacsorának nagyszerű fogás!

Hozzászólások

Pie Lady

Szia! Pár hete készítettem el a receptedet és most fogom másodjára is elkészíteni ^^ Nagyon szereti mindenki köszönöm a receptet! Kedvenc <3

Gréti

Szia! Szuper, ennek nagyon örülök! Egészségetekre! Üdv, Gréti

Mocsi13

Nagyon finom lett, az egész családnak ízlét

Gréti

Ez fantasztikus hír! Egészségetekre! Üdv, Gréti

mlevay

Elkeszitettem feladagbol, tobb zoldseggel azonban mint a feladag lett volna... es: nagyon finom lett a ferjem szerint, cak ugy falta! En nem vagyok husevo formaban most, de legkozelebb en is megkostolom, mert ketseg kivul lesz legkozelebb:) Koszonom a receptet!!

Gréti

Nagyon örülök! Egészségetekre! Üdv, Gréti

Törölt felhasználó

most csinalom masodszor,isteni finom,koszonet a receptert!

Gréti

Szuper jó hír, egészségetekre! Jó hétvégét! Gréti

kispocok01

Nekem nagyon sok levet eresztett, az ido sem volt eleg, egyaltalan nem pirul. Mar lassan egy oraja sul. :(

Gréti

A cukkini lehetett a b?nös. Ha sietek és mindent gyorsan csinálok, le sem szoktam sózni és kinyomkodni, de igen, néha nem árt id?t szánni erre is. Én nagyobb helyet hagyok a gombócok között, hogy könnyen elpárologjon, ha levet enged sülés közben, és teszek alá süt?papírt, hogy ne kelljen levakarni a tepsire sült részeket. A másik nagy trükk, hogy pici golyókat gyúrok, és sütés közben átfogatom többször ?ket. A süt?m már nem mai darab, és nem süt mindenhol egyformán, úgyhogy a tepsit is megforgatom a biztonság kedvéért. Ezekkel az átmozgatásokkal, jól el?melegített süt?ben nálam sosem sülnek 30-35 percnél tovább. De ezt tényleg süt?t?l függ. Nem szabad túlsütni, túlpirítani, akkor könnyen kiszárad. Szaftosan a legfinomabb! üdv, Gréti

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.