r
Nosalty Logó

Paradicsommorzsás sült halfilé

Durcsó
Paradicsommorzsás sült halfilé
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

268
Kalória
25.6g
Fehérje
21.9g
Szénhidrátok
9.5g
Zsír
89.7g
Víz
56.2g
Koleszterin
3.2g
Rost
8.3g
Cukor
  • 18% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 268 kcal
  • 18% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1073 kcal
  • 18% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 128 kcal
  • 18% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.6 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    776.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    278 mg
  • Nátrium
    312 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.9 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    89.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    114 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    95 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    8262 micro
  • Lut-zea
    266 micro
Összesen 268 kcal
  • 18% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    102.4 g

Zsír

  • Összesen
    38 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    225 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3106.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    197 mg
  • Kálcium
    244 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    287 mg
  • Foszfor
    1110 mg
  • Nátrium
    1248 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87.7 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    358.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    457 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    220 micro
  • Kolin:
    280 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    378 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    33049 micro
  • Lut-zea
    1066 micro
Összesen 1073 kcal
  • 18% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.2 g

Zsír

  • Összesen
    4.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    369.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    132 mg
  • Nátrium
    149 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    42.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    54 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3934 micro
  • Lut-zea
    127 micro
Összesen 128 kcal

Elkészítés

  1. A száraz kenyerek héját levágjuk, kockákra vágjuk, és robotgép segítségével durva morzsává aprítjuk. Ha nincs aprító a közelben, zacskóba téve húsklopfolóval / mozsártörővel / késélező kővel (vagy bármivel...) is morzsásíthatjuk.
  2. Az aszalt paradicsomot és fél csokornyi zöldfűszert apróra vágunk, és a morzsához keverünk.
  3. A halfiléket megmossuk, megtöröljük, sózzzuk, borsozzuk, majd egy, a baconnel kibélelt sütőtálba fektetjük. (A baconnek hála még vajazni sem kell a tálat.)
  4. A hal tetejét beborítjuk a morzsával, majd előmelegített sütőben átsütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Mióta hazajöttem Oxfordból, egész mostanáig nem ügyködtem a konyhában (inkább az emberek foglaltak le...), de már súlyos elvonási tüneteim lettek, ezért anyukám végre a tűzhely közelébe engedett. Meglátásom szerint a magyar konyha nagyságrendekkel az angol fölött áll, de a halfogyasztási kultúrát azért csipázom a briteknél. Itthon fagyasztott halból készült ez a fogás, melyet Gabojsza blogján találtam. Édesapám kicsit kevésnek találta, de az ízére nem volt panasz. És végre használhattam az Anyának Angliából hozott aszalt paradicsomot is, mely ott - a halhoz hasonlóan - szintén sokkal olcsóbb csemege.

További receptek

Fogas Orly-módra

Klasszikus vendéglők közkedvelt halfogása az Orly, ami tulajdonképpen egy könnyed sörtésztában kisütött filé. A leginkább elterjedt verzió fogassal készül, de más omlós, fehér ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hentesleves

Lányom ballagására készült ez a finom, gazdag leves. Vendégeimet nézve, és a tálalóedényt üresen látva... nem is kellett megkérdeznem, mennyire találták finomnak. Ezután jöhetett a ...

Extra szaftos rakott krumpli

Gyerekkoromban utáltam a rakott krumplit! Ki nem állhattam, hiszen olyan száraz, és valahogy egyáltalán nem csúszik. Mármint az átlagos rakott krumpli. Persze, kötelező volt mindig ...

Vadász-nokedli

A kedvenc német netes receptes oldalamon találtam ezt a receptet, amit egy osztrák hölgy tett fel.  Olyan igazi, téli, laktató tésztaétel.  Hogy miért vadász a címe? Mert így ...