Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Paradicsommorzsás sült halfilé

Paradicsommorzsás sült halfilé
Paradicsommorzsás sült halfilé
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mióta hazajöttem Oxfordból, egész mostanáig nem ügyködtem a konyhában (inkább az emberek foglaltak le...), de már súlyos elvonási tüneteim lettek, ezért anyukám végre a tűzhely közelébe engedett. Meglátásom szerint a magyar konyha nagyságrendekkel az angol fölött áll, de a halfogyasztási kultúrát azért csipázom a briteknél. Itthon fagyasztott halból készült ez a fogás, melyet Gabojsza blogján találtam. Édesapám kicsit kevésnek találta, de az ízére nem volt panasz. És végre használhattam az Anyának Angliából hozott aszalt paradicsomot is, mely ott - a halhoz hasonlóan - szintén sokkal olcsóbb csemege.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Én cukkinilepénnyel készítettem (tojásos tejszínnel, sajttal lerakott cukkini), de az eredeti recept vajon megfonnyasztott, sóval, borssal, fokhagymalevéllel ízesített mángoldleveleket ajánl köretnek.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A száraz kenyerek héját levágjuk, kockákra vágjuk, és robotgép segítségével durva morzsává aprítjuk. Ha nincs aprító a közelben, zacskóba téve húsklopfolóval / mozsártörővel / késélező kővel (vagy bármivel...) is morzsásíthatjuk.
  2. Az aszalt paradicsomot és fél csokornyi zöldfűszert apróra vágunk, és a morzsához keverünk.
  3. A halfiléket megmossuk, megtöröljük, sózzzuk, borsozzuk, majd egy, a baconnel kibélelt sütőtálba fektetjük. (A baconnek hála még vajazni sem kell a tálat.)
  4. A hal tetejét beborítjuk a morzsával, majd előmelegített sütőben átsütjük.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 783
elküldve: 0
receptkönyvben: 53
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Durcsó

Mióta szakács: 2009.05.28.
161 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
kategória: halételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

hal paradicsomos morzsában, aszalt paradicsomos morzsás hal, aszalt paradicsommal sütött halfilé, halfilé paradicsomos morzsa alatt

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

271
hal 60 dkg
kenyér 2 szelet
szárított paradicsom 8 db
petrezselyem 0 ízlés szerint
bazsalikom 0 ízlés szerint
snidling 0 ízlés szerint
bacon 4 szelet
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint