Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Paradicsomleves reszelt zöldséggel

Paradicsomleves reszelt zöldséggel
Paradicsomleves reszelt zöldséggel
50 perc / előkészület: 20 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sokféleképpen készítjük a paradicsomlevest, de nekem ez a kedvencem. Édesanyámtól tanultam a receptet.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sárgarépát, a petrezselyemgyökeret, a zellert és a hagymát a reszelő nagy lyukain lereszeljük, és olajban a 2 húsleveskockával együtt megpároljuk (ha szükséges, teszünk hozzá vizet is apránként).
  2. Amikor a zöldségek színt váltottak (valamennyire már megfőttek a párában), annyi vízzel töltjük fel, hogy a leves még sűrű maradjon.  (A levest csak annyira kell feltölteni, hogy eléggé sűrű maradjon, ezért jó a vízből eleinte keveset tenni, majd a paradicsomlé hozzáadása után, ha szükséges, vízzel megpótolni.)
  3. Megfőzzük a zöldségeket, majd miután megfőttek, hozzátesszük a paszírozott paradicsomot. Amikor a leves a paradicsommal együtt felfőtt, beletesszük a tésztát, és addig főzzük, amíg a tészta megfő.
  4. Ízlés szerint sózzuk, és apróra vágott zellerlevéllel ízesítjük.



 

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 823
elküldve: 0
receptkönyvben: 31
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

hadassa

Mióta szakács: 2011.01.23.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

paradicsomleves, paradicsomos leves zellerrel és répával

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

248
sárgarépa 3 nagy db
fehérrépa 1 db
zeller 1 kis db
vöröshagyma 1 nagy fej
leveskocka 2 db
passzírozott paradicsom 5 dl
tészta 10 dkg
zellerlevél 3 db
0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 ek
víz 1 l