Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Paradicsomleves csipetkével

Paradicsomleves csipetkével
Paradicsomleves csipetkével
40 perc / előkészület: 15 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyerekkorom egyik kedvenc levese - a kollégiumban és a seregben sem tudtak olyan rosszat csinálni, amit meg ne ettem volna..:-) Sokat kísérleteztem, mire kiforrt a nekem tetsző íz - a család is szereti, bár nem túl sűrűn készítem. Mindenféle tésztával/rizzsel/gombóccal ettem már, de a jó öreg csipetke most is a legjobbnak bizonyult..:-)! Jó étvágyat hozzá!

hozzávalók / 4 adag

A leveshez

A csipetkéhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát apróra kockázzuk, üvegesre dinszteljük az olajban.
  2. Hozzáadjuk a házilag befőzött paradicsomot és a vizet, és befűszerezzük.
  3. Közben elkészítjük a csipetkét, lisztben megforgatjuk.
  4. Lassú tűzön forraljuk, ha az ízek együtt vannak behabarjuk, hozzátesszük a csipetkét, és max. 5 percig főzzük.
  5. Friss petrezselyemmel díszítjük, és tálaljuk.
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 5 005
elküldve: 0
receptkönyvben: 28
elkészítve: 2/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Wilson bá

Mióta szakács: 2013.01.16.
6 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
diéta: tejmentes
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

paradicsomleves csipetkével gazdagítva, zelleres paradicsomleves, fűszeres paradicsomleves csipetkével

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

301
passzírozott paradicsom 10 dl
víz 5 dl
vöröshagyma 1 kis fej
zellerlevél 6 db
petrezselyem 0.5 csokor
olívaolaj 0.5 dl
bazsalikom 0.5 teáskanál
oregánó 1 csipet
babérlevél 2 db
ételízesítő 1 kávéskanál
cukor 3 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
rétesliszt 10 dkg
napraforgó olaj 10 csepp
tojás 1 db
víz 2 ek