Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bazsalikomos paradicsomleves 3.

Bazsalikomos paradicsomleves 3.
Bazsalikomos paradicsomleves 3.
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A magyar édes paradicsomos ételeket ki nem állhatom, az olaszos verziók viszont a kedvenceim közé tartoznak. Ez a leves nagyon gyorsan összedobható. Azért szeretem, mert a hozzávalóit bármikor előránthatom a szekrényből és fél óra múlva már gőzölög is finom étel a tányérokban. Hideg estékre nagyon jó vacsora!

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Sajtos pirítóst adhatunk mellé.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Vágjuk nagyon apróra a hagymát, és olajon pároljuk üvegesre.
  2. Adjuk hozzá a zúzott fokhagymát.
  3. Öntsük fel paradicsomlével, majd az alaplét is adjuk hozzá, és forraljuk a levest.
  4. Sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint egy kevés cukorral édesítsük, majd dobjuk bele a bazsalikomot is (ha szárított, ujjaink között morzsoljuk szét egy kicsit).
  5. Főzzük további kb. 15 percig.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 51 168
elküldve: 3
receptkönyvben: 249
elkészítve: 23/29
Facebookon megjelent: -

szakács

Vargamóni

Mióta szakács: 2010.03.09.
18 recept

receptjellemzők

kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
fogás: leves

egyéb elnevezések

paradicsomleves bazsalikommal, olaszos paradicsomleves

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Sabineee
Sabineee Fri, 2011-07-08 13:34

Szeleteljünk sajtot a tányérra és arra merjük a levest! Isteni finom :)

129
vöröshagyma 1 kis db
olívaolaj 1 ek
fokhagyma 2 gerezd
passzírozott paradicsom 5 dl
szárnyas alaplé 3 dl
bazsalikom 1 ek
cukor 1 teáskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint