Panna cotta gyümölcsös glazúrral
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Gréti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 4% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 16% Zsír
A panna cottához
-
83g habtejszín243 kcal
-
17g tej9 kcal
-
17g cukor65 kcal
-
2g lapzselatin6 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
A gazúrhoz
-
38g cukor148 kcal
-
22g víz0 kcal
-
96 kcal
-
50g fehér csokoládé270 kcal
-
3g zselatin9 kcal
-
17g víz0 kcal
A gyümölcsszínezéshez
Összesen
879
kcal
- 4% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 16% Zsír
A panna cottához
-
500g habtejszín1460 kcal
-
100g tej56 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
10g lapzselatin35 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
3g citromhéj1 kcal
A gazúrhoz
-
230g cukor890 kcal
-
130g víz0 kcal
-
578 kcal
-
300g fehér csokoládé1617 kcal
-
16g zselatin54 kcal
-
100g víz0 kcal
A gyümölcsszínezéshez
Összesen
5274
kcal
- 4% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 16% Zsír
A panna cottához
-
27.6g habtejszín81 kcal
-
5.5g tej3 kcal
-
5.5g cukor21 kcal
-
0.6g lapzselatin2 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
0.2g citromhéj0 kcal
A gazúrhoz
-
12.7g cukor49 kcal
-
7.2g víz0 kcal
-
32 kcal
-
16.6g fehér csokoládé89 kcal
-
0.9g zselatin3 kcal
-
5.5g víz0 kcal
A gyümölcsszínezéshez
Összesen
291
kcal
- 4% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.5 g
Zsír
-
Összesen 44.8 g
-
Telített zsírsav 28 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 113 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 641.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 268 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 218 mg
-
Nátrium 123 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 112.3 g
-
Cukor 111 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 114.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 261 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 57 mg
-
Retinol - A vitamin: 255 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 75 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 19 micro
Összesen
879
kcal
- 4% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 69.2 g
Zsír
-
Összesen 269 g
-
Telített zsírsav 166 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 77 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 679 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3851.1 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 45 mg
-
Kálcium 1610 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 140 mg
-
Foszfor 1310 mg
-
Nátrium 738 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 674.1 g
-
Cukor 668 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 687.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1566 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 33 mg
-
D vitamin: 126 micro
-
K vitamin: 61 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 85 micro
-
Kolin: 341 mg
-
Retinol - A vitamin: 1528 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 448 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 114 micro
Összesen
5274
kcal
- 4% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.8 g
Zsír
-
Összesen 14.9 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 38 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 212.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 89 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 72 mg
-
Nátrium 41 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 37.3 g
-
Cukor 37 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 38 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 87 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 84 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 25 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 6 micro
Összesen
291
kcal
Hozzávalók
A panna cottához
A gazúrhoz
-
230 g cukor
-
130 g víz
-
180 g sűrített tej (cukrozott)
-
300 g fehér csokoládé
-
16 g zselatin
-
100 ml víz
A gyümölcsszínezéshez
-
4 ek cukor
Elkészítés
A panna cottához
- A tejszínt a tejjel forrásig melegítjük, felolvasztjuk benne a cukrot, beledobjuk egy fél citrom vékonyan lehámozott héját, egy rúd vanília kikapart magját és a rudat is külön.
- Beáztatjuk a zselatinlapokat hideg vízbe kb. 5 percre, majd jól kinyomkodva simára keverjük az ízesített tejszínben, amiből korábban kivettük a citromhéjat és a vanília rúdját.
- Ha picit hűlt, hideg vízzel kiöblített formákba öntjük, és így mehet a hűtőbe dermedni.
A gazúrhoz
- Elkészítjük a glazúrt. A zselatinport kevés vízzel elkeverve pihentetjük. A fehér csokit kockákba törjük, vagy késsel vékonyabb csíkokba vágjuk.
- Aztán vízben melegítés közben feloldjuk a cukrot, majd hozzáadjuk a sűrített tejet, ezzel melegítjük tovább, nem kell forralni.
- A megduzzadt zselatint kézi habverővel beledolgozzuk a keverékbe. Végül a csokit hozzáadjuk a sűrített tejes keverékhez, és simára dolgozzuk benne, hagyjuk kicsit hűlni.
A gyümölcsszínezéshez
- Közben bármilyen színes gyümölcsöt – lila: szeder vagy áfonya, piros: ribizli vagy málna, és eper, sárga: ciromlé és kurkuma, narancssárga: répalé és narancslé – cukorral felfőzünk, és besűrítünk, ezt adjuk a gazúrhoz.
- Ha zöld öntetet készítenénk, akkor egy csapott teáskanál matchát vagy fügelevélport, kék esetén spirulinaport keverjünk a glazúrba.
- Tálaláskor a panna cottát meleg vízbe állítjuk fél percre, majd kiborítjuk a formából tányérokra, és leöntjük a már majdnem teljesen kihűlt, gyümölccsel színezett glazúrral, frissen szelt gyümölcsökkel díszítjük. Jó étvágyat hozzá!
- Receptkönyvben: 19
- Tegnapi nézettség: 9
- 7 napos nézettség: 71
- Össznézettség: 1280
- Feltöltés dátuma: 2024. szeptember 13.
Ajánló
Nem csak nyáron finom a panna cotta, az év bármely szakában rendelkezésedre gyümölcs, akár fagyasztott formában is alkalmazhatod.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Gréti
574 recept
Készíts panna cottát színes öntetekkel természetesen! Bármilyen gyümölcs színét alkalmazhatod, ha tükörglazúrba kevered, a fő, hogy magokat ne hagyj benne.