Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bazsalikomos panna cotta

Bazsalikomos panna cotta
Bazsalikomos panna cotta
15 perc / előkészület: 5 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyik kedvenc fűszerem a bazsalikom. Nagyon jól passzol az olasz panna cottába is. :)

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A bazsalikomot hideg vízben megmossuk, és kevés tejben botmixerrel pépesítjük.
  2. A bazsalikomos tejet a többi tejjel, a tejszínnel, a kétféle cukorral és a reszelt citromhéjjal felforraljuk. Mikor felforrt, levesszük a tűzről.
  3. A zselatint feloldjuk kevés hideg vízben, hozzáadunk egy-két evőkanálnyit a panna cotta-alapból, és belekeverjük a bazsalikomos tejszínbe.
  4. Hidegvízzel kiöblített tálkákba adagoljuk a folyadékot, megvárjuk míg szobahőmérsékleten kihűl, aztán hűtőbe tesszük, hogy néhány óra alatt megdermedjen.
  5. A formákat meleg vízbe állítjuk, és késsel körbevágjuk a pudingot, hogy könnyen ki lehessen pottyantani a tálkából.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 4 519
elküldve: 1
receptkönyvben: 43
elkészítve: 3/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Sandrine

Mióta szakács: 2012.02.24.
57 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes
konyha: olasz
adag: 3 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

édes bazsalikomos krém, olasz desszertkrém, tejszínes krém bazsalikommal

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

388
tej 2 dl
habtejszín 3 dl
cukor 3 ek
vaníliás cukor 1 csomag
zselatin 2 teáskanál
citromhéj 1 citromból nyert
bazsalikom 2 marék