Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kávés-citromos panna-cotta

Kávés-citromos panna-cotta
Kávés-citromos panna-cotta
20 perc / előkészület: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az olasz klasszikus kétféle változatban, kávés zseléréteg alatt. A citromos panna cottát ízesíthetjük 1-2 ek. limoncelloval is.

hozzávalók / 4 adag

A kávés-csokis panna cottához:

A citromos panna cottához:

A kávéréteghez:

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kávés-csokis panna cottához a zselatint 10 percre hideg vízbe áztatjuk. A tejszínt a kávéval és cukorral felfőzzük, kb. 1 percig főzzük, majd hozzáadjuk az apróra vágott csokoládét, és tovább melegítjük, míg a csokoládé felolvad.
  2. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a kicsavart zselatint, és felolvasztjuk benne. Hagyjuk hűlni. Majd elosztjuk 4 kb. 150 ml űrtartalmú pohár vagy befőttesüveg aljára. Lefedve legalább 1 órára betesszük a hűtőbe.
  3. A citromos-vaníliás panna cottához a zselatint 10 percre hideg vízbe áztatjuk. A tejszínt a cukorral, a citromhéjjal, citrom lével és a kikapart vaníliamagokkal felfőzzük, kb. 1 percig főzzük, majd levesszük a tűzről.
  4. A zselatint kinyomkodjuk, és a forró tejszínben felolvasztjuk. Hagyjuk hűlni, majd elosztjuk a kávés-csokis panna cottán. Lefedve legalább 1 órára betesszük a hűtőbe.
  5. A kávés réteghez a zselatint kb. 10 percre hideg vízbe áztatjuk. A vizet a cukorral és a kávéval felforraljuk, majd feloldjuk benne a kicsavart zselatint. Elosztjuk a citromos panna cotta rétegen, majd a hűtőbe tesszük kb. 4 órára.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 237
elküldve: 0
receptkönyvben: 54
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes krém
nehézség: közepes
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna
diéta: gluténmentes
alkalom: karácsonyi édességek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
konyha: olasz
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

pohárkrém, desszertkrém

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

482
lapzselatin 2 db
habtejszín 250 ml
instant kávé 1 ek
cukor 1 ek
csokoládé 50 g
lapzselatin 2 db
habtejszín 250 ml
citromlé 1.5 ek
citromhéj 0.5 ek
cukor 1.5 ek
vanília 0.5 db
lapzselatin 2 db
víz 200 ml
instant kávé 2 ek
cukor 1 ek