Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Palócos csirkegulyás

Palócos csirkegulyás
Palócos csirkegulyás
50 perc / előkészület: 20 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy másféle palócleves. Így is nagyon finom.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkeszárnyakat a forgónál kettévágjuk, majd a combokkal együtt megmossuk, és leszárogatjuk.

  2. A hagymát felaprítjuk, és egy lábasban közepes lángon az olajon 2-3 perc alatt megfutattjuk. Hozzáadjuk a húst, továbbra is keverve, fehéredésig sütjük, majd a tűzről lehúzva, megszórjuk a pirospaprikával.

  3. Kevés vízzel azonnal felöntjük, megsózzuk, borsozzuk, és az őrölt köménnyel, zúzott fokhagymával, a paprikakrémmel és a babérlevéllel fűszerezzük.

  4. Lefedve, kis lángon kb. 35 perc alatt majdnem puhára pároljuk, ha időközben zsírjára sülne, levét egy kis vízzel pótoljuk.

  5. Közben a burgonyát megpuccoljuk, a gulyáshoz hasonlóan kockákra vágjuk. A csirkéhez adjuk, felöntjük kb. 1,5 l vízzel, nagy lángon felforraljuk. Beleszórjuk az ételízesítőt, és kb. 20 percig főzzük, majd hozzáadjuk a fagyasztott zöldbabot, és további 10 percig főzzük.

  6. A tejfölt a liszttel simára keverjük, egy keveset a forró léből rámerünk, majd a levest ezzel sürítjük, 1-2 percig forraljuk. Apróra vágott kaporral fűszerezzük, ha szükséges, utánaízesítjük.


  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 16 309
elküldve: 6
receptkönyvben: 168
elkészítve: 6/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
nehézség: közepes
kategória: levesek
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

tejfölös-zöldbabos palócleves csirkeszárnnyal és -combbal, palócleves másként

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

554
csirkeszárny 4 db
csirke alsócomb 4 db
vöröshagyma 1 nagy fej
napraforgó olaj 3 ek
fűszerpaprika 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
őrölt fűszerkömény 0.5 kávéskanál
fokhagyma 2 gerezd
csípős paprikakrém 0.5 teáskanál
babérlevél 1 db
burgonya 500 g
ételízesítő 1 teáskanál
zöldbab 400 g
tejföl 200 ml
finomliszt 0.5 csapott ek
kapor 0 ízlés szerint
víz 1.5 l