r
Nosalty Logó

Palócos csirkegulyás

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Glaser
Palócos csirkegulyás
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 538 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2151 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 58 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.3 g

Zsír

  • Összesen
    32.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    805.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    133 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    361 mg
  • Nátrium
    188 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    707 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    135 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    136 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    67 micro
  • β-karotin
    609 micro
  • β-crypt
    62 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    850 micro
Összesen 538 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    129.2 g

Zsír

  • Összesen
    129.5 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    721 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3223.6 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    129 mg
  • Kálcium
    533 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    337 mg
  • Foszfor
    1443 mg
  • Nátrium
    754 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    122 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    2828.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    541 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    132 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    175 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    39 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    246 micro
  • Kolin:
    545 mg
  • Retinol - A vitamin:
    313 micro
  • α-karotin
    267 micro
  • β-karotin
    2436 micro
  • β-crypt
    249 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3402 micro
Összesen 2151 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    3.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    86.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    39 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    65 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 58 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkeszárnyakat a forgónál kettévágjuk, majd a combokkal együtt megmossuk, és leszárogatjuk.
  2. A hagymát felaprítjuk, és egy lábasban közepes lángon az olajon 2-3 perc alatt megfutattjuk. Hozzáadjuk a húst, továbbra is keverve, fehéredésig sütjük, majd a tűzről lehúzva, megszórjuk a pirospaprikával.
  3. Kevés vízzel azonnal felöntjük, megsózzuk, borsozzuk, és az őrölt köménnyel, zúzott fokhagymával, a paprikakrémmel és a babérlevéllel fűszerezzük.
  4. Lefedve, kis lángon kb. 35 perc alatt majdnem puhára pároljuk, ha időközben zsírjára sülne, levét egy kis vízzel pótoljuk.
  5. Közben a burgonyát megpuccoljuk, a gulyáshoz hasonlóan kockákra vágjuk. A csirkéhez adjuk, felöntjük kb. 1,5 l vízzel, nagy lángon felforraljuk. Beleszórjuk az ételízesítőt, és kb. 20 percig főzzük, majd hozzáadjuk a fagyasztott zöldbabot, és további 10 percig főzzük.
  6. A tejfölt a liszttel simára keverjük, egy keveset a forró léből rámerünk, majd a levest ezzel sürítjük, 1-2 percig forraljuk. Apróra vágott kaporral fűszerezzük, ha szükséges, utánaízesítjük.
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 116
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 20060
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy másféle palócleves. Így is nagyon finom.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek