Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldfűszeres palócleves

Zöldfűszeres palócleves
Zöldfűszeres palócleves
130 perc / előkészület: 10 perc főzés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tálalásnál csorgassatok bele még egy kis ecetet, úgy lesz az igazi!

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zsírt egy lábosban felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a kockára vágott vöröshagymát, és pár perc alatt megpirítjuk. Ezután hozzáadjuk a kockára vágott birkahúst, és lepirítjuk.
  2. Beletesszük az apróra vágott zöldpaprikát, paradicsomot, hozzáreszeljük a fokhagymát, és beletesszük a pirospaprikát és a köményt, alaposan elkavarjuk, és felöntjük a vízzel. Sózzuk-borsozzuk, majd közepes lángon nagyjából másfél órát főzzük, amíg a hús el nem kezd puhulni.
  3. Ekkor hozzáadjuk a kockára vágott burgonyát, 10 perccel később pedig a feldarabolt zöldbabot.
  4. A tejfölt elkeverjük a liszttel, hozzákanalazunk két merőkanállal a forró levesből, majd simára keverjük. A tejfölhöz adjuk a felaprított kaprot és tárkonyt, majd a levesbe öntjük. Egyet forralunk rajtam és elzárjuk alatta a lángot.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 10
össznézettség: 3 648
elküldve: 1
receptkönyvben: 72
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Dávid

Mióta szakács: 2013.03.04.
336 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
fogás: leves
elkészítési idő: 120 perc felett
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

raguleves

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

395
sertészsír 2 ek
vöröshagyma 1 nagy db
bárányhús 40 dkg
zöldpaprika 1 közepes db
paradicsom 1 közepes db
fokhagyma 3 gerezd
fűszerpaprika 1 ek
őrölt fűszerkömény 0.5 kávéskanál
víz 2.5 l
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
burgonya 30 dkg
zöldbab 35 dkg
tejföl 250 g
finomliszt 1.5 ek
kapor 1 csokor
tárkony 1 csokor