r
Nosalty Logó

Palócleves hamiskásan

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Jolimami
Palócleves hamiskásan
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 427 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 1702 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 142 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    14 g

Zsír

  • Összesen
    33.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1484.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    198 mg
  • Nátrium
    1145 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.9 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    197.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    367 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    1367 micro
  • β-karotin
    3647 micro
  • β-crypt
    62 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    714 micro
Összesen 427 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    56 g

Zsír

  • Összesen
    132.7 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    181 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5937.2 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    286 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    194 mg
  • Foszfor
    791 mg
  • Nátrium
    4578 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79.5 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    791.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1467 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    39 mg
  • C vitamin:
    88 mg
  • D vitamin:
    176 micro
  • K vitamin:
    146 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    178 micro
  • Kolin:
    241 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    5467 micro
  • β-karotin
    14587 micro
  • β-crypt
    247 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    2856 micro
Összesen 1702 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    492.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    380 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    122 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    453 micro
  • β-karotin
    1210 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    237 micro
Összesen 142 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Felkockázzuk a hagymát, és a lábosban a zsiradékon üvegesre pároljuk.
  2. Hozzátesszük a kockákra vágott húst, fehéredésig kevergetve pirítjuk.
  3. Hozzátesszük a pirospaprikát, babért, borsotés a sót, felöntjük másfél liter vízzel, és közepes tűzön 25 percig főzzük.
  4. Meggkaparjuk a fokhagymát, és a kefírbe keverjük, állni hagyjuk (intenzívebb lesz az íze).
  5. Külön megfőzzük a kockára vágott krumplit, és villával összetörjük.
  6. A húsos alapeddigre félig kész, ekkor hozzáöntjük a zöldbabot és a felkarikázott répát, pótoljuk az elforrt vizet.
  7. Puhára főzzük az összes belevalót.
  8. A végén beleöntjük az összetört krumplit levével együtt és a fokhagymás kefírt, egyet rottyantok rajta, és kész.
  9. A citromotés ecetet külön tálaljuk, nálunk mindenki másként szereti.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 200
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 34839
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 18.

Ajánló

Cukorbetegeknek infó: az összmennyiség 2 liter lett, ennek össz CH-tartalma 82 gramm. 1 dl jól felkevert levesben 4,1 gramm CH van.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Palócleves hamiskásan
Jolimami 45 recept

Hideg téli nap van, kellene egy jó meleg leves, aminek a kalória-, purin- és szénhidráttartalma nem túl magas, és jól számolható. Kitaláltam a mindannyiunk által nagyon kedvelt palócleves "light" változatát, a szokásosnál kevesebb hússal, csipetke nélkül, és a jó CH-számolhatóság kedvéért a krumplit előre megfőzve, összetörve tettem hozzá, így biztosabban tudjuk, mennyi CH-ot eszünk, és a lé is gazdagabbnak tűnik. Jól sikerült, ez még sokszor lesz az asztalunkon.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek