Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Palócleves hamiskásan

Palócleves hamiskásan
Palócleves hamiskásan
80 perc / előkészület: 20 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hideg téli nap van, kellene egy jó meleg leves, aminek a kalória-, purin- és szénhidráttartalma nem túl magas, és jól számolható.

Kitaláltam a mindannyiunk által nagyon kedvelt palócleves "light" változatát, a szokásosnál kevesebb hússal, csipetke nélkül, és a jó CH-számolhatóság kedvéért a krumplit előre megfőzve, összetörve tettem hozzá, így biztosabban tudjuk, mennyi CH-ot eszünk, és a lé is gazdagabbnak tűnik.

Jól sikerült, ez még sokszor lesz az asztalunkon.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Cukorbetegeknek infó: az összmennyiség 2 liter lett, ennek össz CH-tartalma 82 gramm. 1 dl jól felkevert levesben 4,1 gramm CH van.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Felkockázzuk a hagymát, és a lábosban a zsiradékon üvegesre pároljuk.
  2. Hozzátesszük a kockákra vágott húst, fehéredésig kevergetve pirítjuk.
  3. Hozzátesszük a pirospaprikát, babért, borsot és a sót, felöntjük másfél liter vízzel, és közepes tűzön 25 percig főzzük.
  4. Meggkaparjuk a fokhagymát, és a kefírbe keverjük, állni hagyjuk (intenzívebb lesz az íze).
  5. Külön megfőzzük a kockára vágott krumplit, és villával összetörjük.
  6. A húsos alap eddigre félig kész, ekkor hozzáöntjük a zöldbabot és a felkarikázott répát, pótoljuk az elforrt vizet.
  7. Puhára főzzük az összes belevalót.
  8. A végén beleöntjük az összetört krumplit levével együtt és a fokhagymás kefírt, egyet rottyantok rajta, és kész.
  9. A citromot és ecetet külön tálaljuk, nálunk mindenki másként szereti.
  • költség: 550 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 29 797
elküldve: 8
receptkönyvben: 287
elkészítve: 7/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Jolimami

Mióta szakács: 2012.01.27.
45 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: tél
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

zöldbableves palócosan, hamis palócleves, palócleves

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

balintmonika
balintmonika Thu, 2012-05-17 20:13

Nem tudom,milyen az eredeti palócleves,de abban biztos vagyok,hogy a hamiskás nagyon jó.Először, de nem utoljára készítettem ma ilyet.Köszi,hogy ma is nagyot alakíthattam a konyhában.

evapauer
Jolimami / evapauer Thu, 2012-05-17 21:44

Nagyon örülök, hogy sikered volt vele! További nagy sikereket és örömöket kívánok a konyhádban!

szatmári magdolna
szatmári magdolna Sun, 2012-03-25 14:08

Sziasztok ! Én nem szoktam sertéshúst venni, ezért kérdezem csirke,vagy pulykamellből elkészíthetem -e úgy, hogy az jó legyen, vagy ne kisérletezzek vele? Köszi a választ

evapauer
Jolimami / evapauer Sun, 2012-03-25 16:17

Szia! Bátran használj hozzá pulykát vagy csirkét, akár a combjukból is készítheted, az olcsóbb is. Lényege, hogy a pörkölt, mint alap, szaftos legyen. Ez adja meg a leves alaphangulatát. Persze gazdagíthatod az ízét kockával (ajánlom a pörköltszaft vagy sülthússzaft-kockát, esetleg a gulyáskrémet). Úgy tudom, eredetileg birkából készül a palócleves, magam azzal még nem próbáltam, de étteremben ettem már szárnyasból készültet, pulykacombnak saccolom, finom volt. Jó sütés-főzést kívánok! Éva

evapauer
Jolimami / evapauer Mon, 2012-02-20 00:32

Kedves Éva-Anyóca, Druszám! Örülök, hogy ízlett, ma megjelent a spenótlevesem is, talán az is tetszeni fog. További jó sütést-főzést kívánok: Éva (Jolimama)

427
sertéslapocka 25 dkg
vöröshagyma 10 dkg
fokhagyma 2 gerezd
sárgarépa 1 nagy db
burgonya 25 dkg
zöldbab 30 dkg
kefir 2 ek
fűszerpaprika 1 ek
1 ek
bors 1 csipet
tárkony 0 ízlés szerint
babérlevél 1 db
köménymag 1 csipet
ecet 2 csepp
napraforgó olaj 1 dl