Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Palócleves 5. - ürühúsból

Palócleves 5. - ürühúsból
Palócleves 5. - ürühúsból
110 perc / előkészület: 20 perc főzés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Még nem főztem palóclevest , hát úgy gondoltam, most itt az ideje.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Főtt tojással még dúsabbá tehetjük a levest.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Pörköltalapot készítünk. Beletesszük az 1x1 cm-es kockákra darabolt ürühúst. Ízesítjük sóval, egy kevés őrölt borssal, babérlevéllel, köménymaggal és zúzott fokhagymával. A húst fedővel lefedve kevés lében lassan pároljuk.
  2. Ha a hús zsírjára sül, egy kevés vizet öntünk hozzá, és tovább pároljuk. A szakaszos zsírjára sütést többször megismételjük.
  3. Közben az 1x1 cm-es kockára darabolt burgonyát sós vízben puhára főzzük. A 2 cm-es darabokra vágott zöldbabot sós vízben puhára főzzük.
  4. A puhár párolt ürühúshoz hozzáadjuk a burgonyát és a zöldbabot a levével együtt. Az egészet lassan forraljuk. Ha szükséges, sóval ízesítjük.
  5. Zsemleszínű rántást készítünk egy kevés fűszerpaprikával, ezzel sűrítjük a levest.
  6. Jól kiforraljuk, majd a tejfőlt hőkiegyenlítéssel a levesbe tesszük.

  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 12 670
elküldve: 1
receptkönyvben: 54
elkészítve: 3/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Dorka

Mióta szakács: 2009.07.12.
75 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
nehézség: közepes
kategória: levesek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
adag: 6 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

eredeti palócleves, ürühúsos palócleves

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Muscat
Muscat Thu, 2018-03-22 20:19

A 12 evőkanál disznózsír azért odab@sz, szerintem.

NoSalty
Nosalty / NoSalty Fri, 2018-03-23 09:18

Kedves Muscat!

Elnézést kérünk, szerkesztői hiba történt, a valós mennyiség 12 dkg, amit most korrigáltunk.
Köszönjük a jelzést, üdvözlettel:

Nosalty csapata

Tarackos
Tarackos / Tarackos Fri, 2012-01-20 11:58

Kedves Dorka!Valóban a Te recepted hasonlít a legjobban az igazihoz,melyet Gundel János készített annó Mikszáth Kálmán a nagy palóc tiszteletére,de valóban nem kell berántani,hanem habarni szokás.

salumeria
Kornél / salumeria Mon, 2010-11-08 16:25

Gratula Dorka, végre egy normális palócleves ürühússal, ahogy kell!
Az eredeti recept ugyan tejfölös habarást ír elő, de biztos így is finom, az ízén lényegében nem változtat.
Mégegyszer gratula!

Dorka
Dorka / Dorka Tue, 2010-11-09 07:53

Szia Salumeria!

Nagyon köszönöm , igazán kedves vagy! Üdv: Dorka

884
bárányhús 1 kg
vöröshagyma 2 közepes fej
babérlevél 2 db
fokhagyma 3 gerezd
zöldbab 30 dkg
tejföl 3 dl
disznózsír 12 dkg
burgonya 30 dkg
fűszerpaprika 5 dkg
köménymag 5 dkg
bors 5 dkg
finomliszt 10 dkg
0 ízlés szerint