Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gulyásleves 2.

Gulyásleves 2.
Gulyásleves 2.
40 perc / előkészület: 15 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Általában bográcsozás, vagy nagyobb mennyiségű marhapörkölt készítése után, el szoktam tenni a mélyhűtőbe néhány adag pörköltet, ami kiváló alapanyaga a gulyáslevesnek.

hozzávalók / 4 adag

A pörköltalaphoz

A leveshez

A csipetkéhez

ajánlat

kenyér

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zöldségeket megtisztítjuk, karikára vágjuk.
  2. A feldarabolt zöldségeket és a marhapörköltet egy lábasban feltesszük főni, és hozzáadunk annyi vizet, hogy leves sűrűségű legyen.
  3. Elkészítjük a csipetkét: a tojást kissé felverjük, hozzáadunk egy csipet sót, és annyi liszttel keverjük el, hogy keményebb tészta állagot kapjunk.
  4. A tésztát gombócba gyúrjuk, és amikor a zöldség megfőtt, akkor a forrásban lévő levesbe csipkedjük. A tészta 5-8 perc alatt fő meg.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 97 762
elküldve: 2
receptkönyvben: 334
elkészítve: 9/13
Facebookon megjelent: -

szakács

Beácska

Mióta szakács: 2008.04.25.
104 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

marhagulyás

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

szaroskolyok
szaroskolyok Sun, 2014-10-26 07:53

Borókabogyó, pörkölt, paprikakrém? Nagyapám ha megtudná, hogy így hajítom fel a gulyást, kikelne a sírjából, azt úgy állba vágna, hogy kivinnék 2 réteg téglafalat. Mi az a borókabogyó? Szerintem kéne bele egy kis kaparó, szilvalekvár, meg Mariskanéném gombafertőzése. Na az lenne az igazi. Lehet, hogy finom, de biztos, hogy nem gulyás.

Gregor
Greg / Gregor Mon, 2017-03-27 23:12

Szégyen-nem szégyen én is így készítem a legfinomabb gulyásaimat de borókabogyó nélkül. Azt meghagyom a vadételekhez. Talán annyi különbséggel, hogy főzés közben teszek bele egy kis zeller levelet is. A lefagyasztásra kerülő pöri megmentése okoz csak gondot néha.

750
marhalábszár 1 kg
vöröshagyma 40 dkg
disznózsír 10 dkg
borókabogyó 2 db
fűszerpaprika 1 ek
száraz vörösbor 1 dl
paradicsom 1 kis db
hegyes erős paprika 0.25 db
csípős paprikakrém 1 kávéskanál
0 ízlés szerint
sárgarépa 3 db
fehérrépa 3 db
zeller 1 kis db
burgonya 2 db
víz 2 l
tojás 1 db
finomliszt 1 evőkanál
1 csipet