r
Nosalty Logó

Gulyásleves 2.

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Gulyásleves 2.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A pörköltalaphoz

A leveshez

A csipetkéhez

Összesen 750 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A pörköltalaphoz

A leveshez

A csipetkéhez

Összesen 2996 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A pörköltalaphoz

A leveshez

A csipetkéhez

Összesen 63 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60.1 g

Zsír

  • Összesen
    36.5 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    166 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1301.7 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    156 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    694 mg
  • Nátrium
    280 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.7 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    968.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    499 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    105 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    1884 micro
  • β-karotin
    4782 micro
  • β-crypt
    63 micro
  • Likopin
    515 micro
  • Lut-zea
    420 micro
Összesen 750 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    240.5 g

Zsír

  • Összesen
    146.1 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    665 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5206.9 g
  • Cink
    74 mg
  • Szelén
    205 mg
  • Kálcium
    622 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    378 mg
  • Foszfor
    2774 mg
  • Nátrium
    1119 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    154.6 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    3875.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1995 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    34 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    139 mg
  • D vitamin:
    142 micro
  • K vitamin:
    151 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    65 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    421 micro
  • Kolin:
    273 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    7536 micro
  • β-karotin
    19128 micro
  • β-crypt
    252 micro
  • Likopin
    2061 micro
  • Lut-zea
    1679 micro
Összesen 2996 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    3.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    112.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    83.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    162 micro
  • β-karotin
    412 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    44 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 63 Kcal

Hozzávalók

A pörköltalaphoz

A leveshez

A csipetkéhez

Elkészítés

A pörköltalaphoz

  1. A zöldségeket megtisztítjuk, karikára vágjuk.
  2. A feldarabolt zöldségeket és a marhapörköltet egy lábasban feltesszük főni, és hozzáadunk annyi vizet, hogy leves sűrűségű legyen.
  3. Elkészítjük a csipetkét: a tojást kissé felverjük, hozzáadunk egy csipet sót, és annyi liszttel keverjük el, hogy keményebb tészta állagot kapjunk.
  4. A tésztát gombócba gyúrjuk, és amikor a zöldség megfőtt, akkor a forrásban lévő levesbe csipkedjük. A tészta 5-8 perc alatt fő meg.
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 71
  • Össznézettség: 105271
  • Feltöltés dátuma: 2009. január 28.

Ajánló

kenyér

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Általában bográcsozás, vagy nagyobb mennyiségű marhapörkölt készítése után, el szoktam tenni a mélyhűtőbe néhány adag pörköltet, ami kiváló alapanyaga a gulyáslevesnek.

Hozzászólások

Greg

Szégyen-nem szégyen én is így készítem a legfinomabb gulyásaimat de borókabogyó nélkül. Azt meghagyom a vadételekhez. Talán annyi különbséggel, hogy f?zés közben teszek bele egy kis zeller levelet is. A lefagyasztásra kerül? pöri megmentése okoz csak gondot néha.

Törölt felhasználó

Borókabogyó, pörkölt, paprikakrém? Nagyapám ha megtudná, hogy így hajítom fel a gulyást, kikelne a sírjából, azt úgy állba vágna, hogy kivinnék 2 réteg téglafalat. Mi az a borókabogyó? Szerintem kéne bele egy kis kaparó, szilvalekvár, meg Mariskanéném gombafert?zése. Na az lenne az igazi. Lehet, hogy finom, de biztos, hogy nem gulyás.

Hozzávalók

A pörköltalaphoz

A leveshez

A csipetkéhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Egy meglepő eszköz kell az igazán omlós linzerhez

Biztos sokan ismerjük azt a klasszikus túrós-kakaós linzert, aminek különlegessége a tészta reszelésében rejlik. Ez a fantasztikus technika adja a sütemény utánozhatatlan állagát, amit kóstolva felmerülhet bennünk a kérdés: miért nem használjuk ezt többször?