r
Nosalty Logó

Gulyásleves 3.

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Durcsó
Gulyásleves 3.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A leveshez

A galuskához

Összesen 326 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A leveshez

A galuskához

Összesen 1306 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A leveshez

A galuskához

Összesen 55 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    26.6 g

Zsír

  • Összesen
    11.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    106 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    588 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    323 mg
  • Nátrium
    108 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    234.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    275 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    138 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    1035 micro
  • β-karotin
    2552 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    644 micro
  • Lut-zea
    243 micro
Összesen 326 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    106.5 g

Zsír

  • Összesen
    44.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    424 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2352 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    163 mg
  • Kálcium
    193 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    234 mg
  • Foszfor
    1294 mg
  • Nátrium
    432 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    118.8 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    937.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1100 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    18 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    154 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    58 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    221 micro
  • Kolin:
    550 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    4141 micro
  • β-karotin
    10208 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    2574 micro
  • Lut-zea
    974 micro
Összesen 1306 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    1.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    99.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    176 micro
  • β-karotin
    433 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    109 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 55 Kcal

Hozzávalók

A leveshez

A galuskához

Elkészítés

A leveshez

  1. A hagymát apróra vágjuk, a húst felkockázzuk, a paprikát csíkokra szeljük. A paradicsomot leforrázva megszabadítjuk héjától, és feldaraboljuk.
  2. Az olajon megfonnyasztjuk a hagymát, majd megszórjuk a pirospaprikával (óvatosan, oda ne égen!), hozzáadjuk a húst, s pár percig nagy lángon, folyamatosan kevergetve pirítjuk.
  3. Ekkor hozzáadjuk a paprikát, a paradicsomot, sózzuk, s lefedve, kis lángon, saját levében addig pároljuk, míg a hús megpuhul. Ez kb. 1 óráig tart. Ha levét elfővi, pótoljuk. (Én 3-4-szer öntöttem hozzá 1-1 dl vizet az egy óra folyamán.)
  4. Ez az idő pont elég rá, hogy a répákat megpucoljuk és karikákra szeljük, a krumplit is megpucoljuk, s felkockázzuk.
  5. És, hogy elkészítsük a marhahús-alaplevet, s a galuskát. Ehhez a tojást enyhén felverjük, majd annyi lisztet adunk hozzá, amennyit felvesz (kb. 3 ek), végül pedig lobogó vízbe szaggatjuk és megfőzzük.
  6. Mikor a hús megpuhult, hozzáadjuk a zöldségeket, felengedjük az alaplével (ha nem fedi el a sűrűjét, vizet is adunk hozzá), köménnyel ízesítjük, s tovább főzzük, míg minden meg nem puhul (kb. 15 perc).
  7. Fedő nélkül forraljuk, nem árt, ha kis lé el is párolog. A vége előtt pár perccel beletesszük a galuskát.
  8. Tálalás előtt (mely persze finom kenyérrel történik) sóval, borssal ízesítjük.
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 13
  • 7 napos nézettség: 167
  • Össznézettség: 127612
  • Feltöltés dátuma: 2009. október 27.

Ajánló

Kívül ropogós, belül puha, lágy, friss fehér kenyér, hm... Meg persze egy pohár jó kis vörösbor.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Gulyásleves 3.
Durcsó 161 recept

Néhány napja a családfő bejelentette, hogy rendelt marhahúst, én ugyanis gulyást fogok főzni. Megtisztelőnek éreztem, hogy én képviselem a magyar gasztronómiát a ködös Albion fritzek lakta házában, de kicsit meg is ijedtem, ugyanis sosem csináltam még gulyást. Rengeteg receptet megnéztem, ez szimpatikusnak tűnt, s mint kiderült, nem csalt a megérzésem. Irtó finom lett! És ami még jó benne, hogy tényleg 4 személyes adag, nem bográcsra méretezett, bárki elkészítheti otthon.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Amit csipetke néven közreadtál, az bizony galuska :o) A csipetke ugyanis keményre, rugalmasra gyúrt tojásos, lehet?leg víz hozzáadása nélkül gyúrt tészta, amit lobogva forró vízbe, vagy közvetlenül a levesbe csipked a szakács. Innen a neve is.

Durcsó

Köszönöm a kedves eligazítást, javítottam. Így már senkit nem vezetek félre!

Törölt felhasználó

Es a legelejen a disszelt szalonna hol marad?

Tarackos

Gulyásleves olajjal+leveskocka...hova tévedtem Atyám!

Törölt felhasználó

Nem reklámként, de a DM-ben kapható bio leveskockákból egész jó alaplevelet lehet varázsolni.

Greg

Olajjal és leveskockával én se f?znék gulyást. De akinek tetszik egye!

Törölt felhasználó

Ma ebédre a te Gulyásrecepted alapján f?ztem a levest... nagyon finom lett,és csak 1 tányérral való maradt,a többit mind megettük :) nálunk nincs fehérrépa ,így zeller szárat és levelet vagdostam a levesbe ,ami jól kihozta az ízeket :) Csipetkét is most csináltam el?ször és olyan lett pont mint a tied a képen :)

Törölt felhasználó

SZIA! Azzal a céllal jöttem erre az oldalra hogy a holnapi menut össze állitsam . hát a te levesedre esett a választásom ! Köszi hogy közzé tetted! :)

Fókanyuszi

Isteni lett, csak ajánlani tudom :-) Én annyit csináltam másként, hogy miután kicsit megpirítottam a marhahúst, utána kuktában vaj puhára pároltam, mert sajnos nem volt sok id?m :-)

Hozzávalók

A leveshez

A galuskához

Címlapról ajánljuk

További cikkek