Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Paleo kenyér zöldbanán-liszttel

Paleo kenyér zöldbanán-liszttel
Paleo kenyér zöldbanán-liszttel
40 perc / előkészület: 15 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Még a nyár elején akciósan vettem egy pár érdekesnek tűnő alapanyagot, mint a zöldbanán-liszt meg a kendermagliszt, és végre volt időm itthon bíbelődni azzal, hogy tulajdonképpen, mi a szöszt kezdjek vele.

Sejtettem, hogy valami paleos cucc lesz belőle, de a neten található receptek közül (vagy 20-at olvastam el) egy sem volt olyan, amiben mindkettő szerepel, illetve nem rendelkeztem sem mandulával, sem szezámmagliszttel, tökmagliszttel ésatöbbi.

Így 1 óra jegyzetelés, alapanyagkikészítés és kutyulás után sikerült elsőre nagyon finom, nagyon egyszerű és szépen szeletelhető kenyeret kreálnom.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Remélem, mindenkinek sikerül elsőre,  igyekeztem egyszerű receptet kreálni, ami hamar kész van, gondolva a rohanó életmódunkra.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először a száraz alapanyagokat tesszük egymás után egy mélyebb tálba, majd elkeverjük.
  2. A két tojást felütjük, és szétválasztjuk a fehérjéket a sárgáktól. A sárgája mehet bele a száraz alapanyagokhoz, a fehérjéből habot verünk.
  3. A morzsalékos tésztához hozzáöntjük a lenmagolajat, majd a tojásfehérjék habját, és óvatosan elkeverjük. Majd apránként teszünk hozzá annyi vizet, hogy egy sűrű, inkább kanalazható, mintsem önthető masszát kapjunk. Nagyjából egy decit vesz fel.
  4. Elővesszük a sütőformát, amiben sütni szeretnénk, én 25 cm X 9 cm-es szilikon, téglalap alakú formát használtam. A lényeg, hogy nem fog nagyon magasra felemelkedni, így lehet akár kisebb is a forma. Ha nem szilikon, akkor használjunk sütőpapírt.
  5. Miután belesimítottuk egyenletesen a tésztánkat, megszórjuk szezámmaggal és lenmaggal a tetejét, majd előmelegített 175 Celsius fokos sütőben 25 perc alatt megsütjük. Nekem villanytűzhelyem van, alsó felső sütéses, légkeverés nélküli, és tűpróbás ellenőrzés után elég volt a 25 perc.
  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 25X9 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 772
elküldve: 0
receptkönyvben: 4
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Aventerra

Mióta szakács: 2011.05.29.
21 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
fogás: egyéb fogás
kategória: kenyerek
konyhatechnológia: kenyérsütő receptek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

zöldbanánlisztes kenyér, gluténmentes kenyér

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

267
sütőpor 1 teáskanál
útifű maghéj 3 ek
himalája só 1 teáskanál
chiamag 1 evőkanál
dió 50 g
zöldbanán liszt 50 g
kendermag 4 ek
lenmagolaj 2 ek
tojás 2 db
víz 100 ml
szezámmag 1 teáskanál
lenmag 1 teáskanál