r
Nosalty Logó

Paleo kenyér zöldbanán-liszttel

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Aventerra
Paleo kenyér zöldbanán-liszttel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
kenyérsütő
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 267 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 1067 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 270 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    18.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1144.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    930 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.4 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    129 micro
Összesen 267 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.2 g

Zsír

  • Összesen
    75.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    49 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4577 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    169 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    193 mg
  • Foszfor
    446 mg
  • Nátrium
    3720 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    176.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    102 micro
  • Kolin:
    308 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    517 micro
Összesen 1067 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    19.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1161.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    944 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.7 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    131 micro
Összesen 270 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Először a száraz alapanyagokat tesszük egymás után egy mélyebb tálba, majd elkeverjük.
  2. A két tojást felütjük, és szétválasztjuk a fehérjéket a sárgáktól. A sárgája mehet bele a száraz alapanyagokhoz, a fehérjéből habot verünk.
  3. A morzsalékos tésztához hozzáöntjük a lenmagolajat, majd a tojásfehérjék habját, és óvatosan elkeverjük. Majd apránként teszünk hozzá annyi vizet, hogy egy sűrű, inkább kanalazható, mintsem önthető masszát kapjunk. Nagyjából egy decit vesz fel.
  4. Elővesszük a sütőformát, amiben sütni szeretnénk, én 25 cm X 9 cm-es szilikon, téglalap alakú formát használtam. A lényeg, hogy nem fog nagyon magasra felemelkedni, így lehet akár kisebb is a forma. Ha nem szilikon, akkor használjunk sütőpapírt.
  5. Miután belesimítottuk egyenletesen a tésztánkat, megszórjuk szezámmaggal és lenmaggal a tetejét, majd előmelegített 175 Celsius fokos sütőben 25 perc alatt megsütjük. Nekem villanytűzhelyem van, alsó felső sütéses, légkeverés nélküli, és tűpróbás ellenőrzés után elég volt a 25 perc.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25X9
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 15
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 2481
  • Feltöltés dátuma: 2018. október 17.

Ajánló

Remélem, mindenkinek sikerül elsőre,  igyekeztem egyszerű receptet kreálni, ami hamar kész van, gondolva a rohanó életmódunkra.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Paleo kenyér zöldbanán-liszttel
Aventerra 21 recept

Még a nyár elején akciósan vettem egy pár érdekesnek tűnő alapanyagot, mint a zöldbanán-liszt meg a kendermagliszt, és végre volt időm itthon bíbelődni azzal, hogy tulajdonképpen, mi a szöszt kezdjek vele. Sejtettem, hogy valami paleos cucc lesz belőle, de a neten található receptek közül (vagy 20-at olvastam el) egy sem volt olyan, amiben mindkettő szerepel, illetve nem rendelkeztem sem mandulával, sem szezámmagliszttel, tökmagliszttel ésatöbbi. Így 1 óra jegyzetelés, alapanyagkikészítés és kutyulás után sikerült elsőre nagyon finom, nagyon egyszerű és szépen szeletelhető kenyeret kreálnom.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Süss, főzz és nyerj a Rögös túróval!

A magyar gasztronómiát több olyan alapanyag is különlegessé teszi, amit a világ más pontjain egyáltalán nem vagy teljesen más módon használnak. Ilyen például a Rögös túró. Páratlan tejtermékünket csak a Kárpát-medencében állítják elő, éppen ezért a belőle készített ételek is egyedülállóak. Itt a lehetőség, hogy ezekkel az izgalmas fogásokkal nyerj! (x)

Hirdetés

További cikkek

A legfinomabb füstös kence a kenyeredre, az erdélyi zakuszka

Az erdélyi konyha egyik emblematikus fogása, itthon sok helyen ismert, de kevésbé elterjedt finomság, szemben a padlizsánkrémmel. Ez a csodálatos, krémes zakuszka, amelyet ilyenkor ősszel kell nagy mennyiségben készíteni, hogy aztán egész télen remek reggelik, vacsorák alapja, húsos és zöldséges ételek kísérője, tészták feltétje legyen.