Nosalty Logó

Tigris kenyér

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Évi néni
Tigris kenyér
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
kenyérsütő
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Tésztához

A mázhoz

Összesen 420 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Tésztához

A mázhoz

Összesen 3359 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Tésztához

A mázhoz

Összesen 253 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.5 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    771.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    540 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 420 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    100.3 g

Zsír

  • Összesen
    47 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6173.9 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    322 mg
  • Kálcium
    186 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    263 mg
  • Foszfor
    1052 mg
  • Nátrium
    4319 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    623.1 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    545.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    569 micro
  • Kolin:
    100 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    594 micro
Összesen 3359 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    3.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    463.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    324 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 253 Kcal

Hozzávalók

Tésztához

A mázhoz

Elkészítés

Tésztához

  1. A vizet megmelegítjük, a mézet elkeverjük benne, majd az élesztőt belemorzsoljuk, megkelesztjük.
  2. A kenyér hozzávalóból rugalmas tésztát dagasztunk, duplájára kelesztjük langyos helyen.
  3. A megkelt tésztát átgyúrjuk néhányszor, és cipóformát alakítunk ki belőle. Kerek fedővel rendelkező sütőformába tesszük.

A mázhoz

  1. A tigrismázhoz valókat összekeverjük, és negyed óra alatt magasra, habosra kelesztjük. A kenyeret vastagon bekenjük vele, és még negyed órát kelesztjük, mielőtt a sütőbe tennénk.
  2. 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és hőlégkeverésen lefedve sütjük fél órát. Ezt követően a fedőt levesszük, a hőt is 180 fokra, és további 15-20 percet sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 16
  • 7 napos nézettség: 135
  • Össznézettség: 81381
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 07.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Évi néni 1830 recept

Már régen terveztem a megsütését, de valahogy mindig elmaradt. Most viszont olyan szép, kövér kenyeret sütöttem belőle. Azt nem tudom, miért tigrisnek hívják. Nekem ez gepárd. Végül is mindegy, finom, extra ropogós héjú kenyér.

Hozzászólások

Csiki Piroska

Kedves Évi néni! Ez a kenyered is nagyon szép, mint az összes többi. Piroska

Évi néni

Nagyon köszönöm a kedvességedet Piroska, igazán hízelg?. Szép napot! Üdvözlettel: Évi néni

Éva-Anyóca

mesés ez a tigris! :D Éva-Anyóca

Évi néni

Köszönöm szépen. Megpróbáltam el?tte kukoricaliszttel, de az nem lett ilyen. Jó kis popogós, ízletes. Üdv: Évi néni

Jolimami

H?, de gyönyör?! Miel?tt megnyitottam a recit, már tudtam, hogy a Te m?ved. Mentve! Puszi! Éva

Évi néni

Nagyon köszönöm, aranyos vagy. Puszi: Éva

Chris71

Kedves Évi néni! Megsütöttem ezt a csodaszép kenyeret, igaz a lisztekkel variáltam, mert nem akartam fehér kenyeret. Lenne pár kérdésem: a süt?edény milyen átmér?j? v. ?rtartalmú legyen. Én a nagy zepter tálamba sütöttem, de majdnem kifutott bel?le... Az edényt ki kell vajazni, lisztezni? Én megtettem, de így is alig sikerült kiszednem az edényb?l, nem tudom miért. Máskor ebben sütöttem a dagasztás nélküli kenyeret és az mindig szépen kijött bel?le. Ha tudnál ezekben segíteni, légy szíves írd meg. El?re is köszönöm válaszod! Kriszta

Évi néni

Kedves Kriszta! Most megfogtál. Nem is figyeltem melyik lábasba tettem. Én vastag falú teflon lábasba szoktam sütni a kenyeret, melynek domború üveg teteje van. Sajnos nem emlékszem, hogy a 2 v. 3 literesbe tettem, de szerintem a 3 literesbe (24 cm felül és 10 cm magas a fala + a tet?). Soha nem kenem ki, mert a teflon miatt nem ragad oda semmi. Remélem, valamennyit segítettem. Üdv: Évi néni

Chris71

Köszönöm a választ! A zepter nem olyan vastagfalú, mert ez nem lábas, hanem egy tálalótál...van egy kisebbje, azt fordítottam a tetejére. Finom lett a kenyér, még ma is puha, csak nem tudom mit?l morzsolódik. 25 dkg rozslisztet, 25 dkg tk tönkölyt, és 25 dkg fehér tönkölylisztet tettem bele. Készülök venni egy cserép v. vaslábast a kenyérsütés végett, csak nem tudtam mekkora méretben keressem, így ez az infó nagyon hasznos, köszönöm szépen. Most sült ki a sokmagos rozsos zsemle, kíváncsi vagyok milyen lett, de még nagyon forró. Szép estét! Kriszta

Gabys

Szia Évi néni! Segíts nekem lécci. Van 1 tökéletes, bevált kenyér receptem. Azt sütöm rendszeresen, max a bagettemmel csere-berélem. Viszont nagyon szeretem az auchanban kapható tigris kenyeret. (tényleg miért is tigris?) ha van friss mindig veszek. Gondoltam én is csinálok. Limaránál találtam mázt. De az nem jó. Keresgéltem a neten, belebotlottam a tiedbe. Ma a bevált kenyeremet lekentem a mázzal, de nem pöttyösödött be. Inkább tényleg tigris. Imitt-amott repedések. fél kg. lisztb?l készül a kenyér, kb. akkora jénaiban sütöttem mint a Te teflonosod. Gyönyör?en megkelt, annyira, hogy a jénai tetejére tapadt. 30 perc után levettem a jénai tet?t, hibátlan maradt a kenyér. 25 percet sütöttem még, de nincs pötty.....A férjem azt mondta ne mérgel?djek, mert így is finom. De én mérgel?dök. Bizti ismered azt az érzést amikor nem 100 %-os valami. Van valami tipped? Köszönöm:) Gabi

Évi néni

Szia Gabi! Ismerem az érzést, tökéletesen megértelek. A "tigris" névre nincs magyarázatom. Rizsliszttel készítetted a mázt a kenyérre? Ha nem, lehet, hogy ott a bibi. Ez csak egy ötlet. Én is csak kétszer sütöttem meg, de mindkétszer pöttyös lett. Az is biztos, hogy az éleszt? nem por volt. S?t arra is emlékszem, hogy többször is átkentem, hogy biztosan elég vaskos legyen a máz, tudjon mi repedni. Kitartás, biztosan sikerül. Én neked drukkolok.:-) Szép estét! Üdv: Éva

Gabys

Úúúúúúú, köszönöm a szuper gyors választ. Rizsliszttel készítettem, viszont instat (5keres) éleszt?vel ami hibátlanul felhabosodott. Egyszer kentem le, viszont vastagon (szerintem) mert picike maradt a tálam alján a mázból. Nahh, akkor újra kezdtem, mert tényleg bosszant a dolog+ nehezen adom fel:) Rákenem az egészet és több fázisban. Köszönöm, hogy drukkolsz:) Ahogy elfogy a kenyér újra sütöm, és vagy dicsekszem, vagy panaszkodom:))) Köszi, Gabi

Évi néni

Nagyon várom az eredményt!!! :-)

Gabys

Ígérem beszámolok, nem fogom elfelejteni:)

anitaadi

Pataki tálban sütöttem. Remek lett.

ficildi

Én sima fehér liszttel csináltam a mázat és tökéletes lett. Szerintem a titok nyitja a vastagon kenésben van.

vojsz

Kedves Évi néni! Ismét nagyon jól sikerült a recepted alapján készített kenyér, amit régóta sütök a receptúrád alapján. Gondoltam most már megírom. Egyébként nagyon tetszenek a kovásszal készült receptjeid. Én is szeretek kovásszal dolgozni. Köszönet!

Évi néni

Kedves Vojsz! Köszönöm, hogy még osztotta a sikeredett velem. Én már csak kovászos kenyeret, kalácsot, péksüteményt és süteményt sütök. Rabul ejtett a dolog és ez már egy örök szerelem. Üdv Évi néni

Hozzávalók

Tésztához

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

A szívednek sem jó, ha túl sokat, vagy túl keveset...

Sokszor hallunk a megfelelő mennyiségű és minőségű alvás hatásairól: a pihenés kell az agynak, a mentális egészségnek, az izmoknak, gyakorlatilag minden egyes szervnek a szervezetünkben. Ez alól a szív sem kivétel: egy friss kutatás szerint a 6-7 óránál kevesebb vagy több alvás komolyan megterhelheti az egyik legfontosabb szervünket.

Stuth-Nagy Niki

További cikkek