r
Nosalty Logó

Katalán cukkinis kenyér

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Katalán cukkinis kenyér
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 732 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 2926 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 237 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    24.4 g

Zsír

  • Összesen
    25.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2030.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    367 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    398 mg
  • Nátrium
    1148 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    99.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    150.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    115 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    102 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    106 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    108 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1540 micro
Összesen 732 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    97.6 g

Zsír

  • Összesen
    102.8 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    140 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8122.7 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    217 mg
  • Kálcium
    1469 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    223 mg
  • Foszfor
    1593 mg
  • Nátrium
    4593 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    397.1 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    603.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    461 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    410 micro
  • Kolin:
    108 mg
  • Retinol - A vitamin:
    425 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    434 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    6158 micro
Összesen 2926 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    8.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    657.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    119 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    129 mg
  • Nátrium
    372 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    498 micro
Összesen 237 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A cukkinit héjastul lereszeljük.Egy kicsit kinyomkodjuk a levét (csak nagyon lazán).
  2. Egy nagy tálban 2 dl langyos vízben szétmorzsoljuk az élesztőt.
  3. Az élesztős vízhez adjuk a lisztet, a cukkinit, a sót és az olívaolajat. Tésztává gyúrjuk.
  4. Langyos helyen, letakarvaduplájára kelesztjük (40-60 perc).
  5. Lisztezett deszkára borítjuk, és 2 hosszú kenyeret formálunk belőle. Olajjal megkent tepsire tesszük.
  6. Reszelt sajttal megszórjuk, 20-30 percig langyos helyen ismét kelesztjük.
  7. 200-220 fokos sütőben megsütjük (kb. 20-25 perc).
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 245
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 35
  • Össznézettség: 18752
  • Feltöltés dátuma: 2010. április 07.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Barcelona közelében egy főzőiskolában jártam. A tulajdonosnőtől kaptam ezt a receptet. Egyszerű és finom. Nem volt ideje kihűlni. Utolsó morzsáig elfogyott.

Hozzászólások (14)

Törölt felhasználó

Szia Kiki! Nagyon finom ez a kenyér,ma meg sütöttem. kÖSZÖNÖM!!! Üdv: Ancsa

Törölt felhasználó

nagyon finom, még melegen elfogyott az egész:)

Törölt felhasználó

Húúúúúú---nyami-nyami...ezt ki kell próbálni! De nem légkeveréses a süt?m :-(, ezért attól félek, megég rajta a sajt...talán félid?ben próbáljam megszórni? Csak az a baj, hogy a kenyérféléknek nem igazán tesz jót, ha nyitogatom a süt?t. Van valami ötleted esetleg? El?re is köszi!

Törölt felhasználó

Szia! Ha látod, hogy ég a sajt, akkor gyorsan takard le egy darab alufóliával. Semmi baja nem lesz, ha gyorsan betakarod! üdv kiki

Törölt felhasználó

Köszönöm az ötletet...kipróbálom mindenképp, ha "lemegy" a meleg. Bizti így ez is legalább olyan fincsi lesz, mint általában a kenyerek! Köszi mégegyszer! :-)

Törölt felhasználó

Két napja megsütöttem BL55-ös liszttel. Nagy sikert arattam vele, bár a kenyérkék héja nem lett ropogós. Ma újrasütöttem BL80-asból, és láss csodát! Belül puha foszlós, kívül ropogós héjú kenyereket vettem ki a süt?b?l. Kösz a fantasztikus receptet! M

Törölt felhasználó

Nagyon szívesen! üdv kiki

Törölt felhasználó

Ki próbáltam fehér rozs liszttel is és két közepes krumplit reszeltem bele,hatalmas lett. üdv ancsa

Törölt felhasználó

Én már vagy 6-szor megsütöttem, és már az egész családban elhíreszteltem, mindenki ezt sütötte a cukkini szezonban! (ma is sült egy a süt?ben!!-ebbe reszeltem egy kisebb krumplit is), BL 80-at használok hozzá, és ma tettem bele 80 g-nyi teljes ki?rlés? rozslisztet, nagyon finom! A mi süt?nk sem légkeveréses, hanem hagyományos gáz süt? 2 db tet?cseréppel az aljában :)) De így is szépen átsül, ha 2 hosszabb bagettet formálok bel?le! Szóval nagyon köszi a receptet, nálunk minden alkalommal sikert arat! Egy hátránya van: hamar elfogy, mert önmagában is fincsi!! (egyébként kenyérsüt?gépben dagasztom, kelesztem, és kiveszem, úgy teszem tepsire, süt?be)

Törölt felhasználó

Nagyon szívesen! üdv kiki

Törölt felhasználó

Köszönöm a receptet! Nagyon fincsi! :)

Törölt felhasználó

Nagyon szívesen! üdv kiki

tarrrka

Megcsináltam, olivaolaj nem volt itthon, így sima étolajjal készítettem, a tetejére sem volt ilyen sajtom, de nagyon finom lett. Egy másik receptben láttam, hogy vízzel kenik be a tetejét sülés közben, így is tettem és ropogós lett. Köszi receptet!

Törölt felhasználó

NAgyon szívesen! kiki

Törölt felhasználó

Megsütöttem. Valamit elbénázhattam, mert túl lágy lett a tésztája, úgyhogy rámoltam hozzá egy marék zabpelyhet, meg egy kis petrezselyemzöldet, mert miért is ne (: Rettent? jó lett! Mivel ketten vagyunk anyukámmal, maradt másnapra is, mert két n?személy csak nem fog befalni egyszerre két ekkora bagettet :D Jelentem másnap is ugyanolyan ropogós a héja és puha a belseje. Köszönjük a remek receptet!

Törölt felhasználó

Nagyon szívesen! Kiki

Törölt felhasználó

Megsütöttem,és Isteni lett!!!!

Törölt felhasználó

Kedves Kiki! Legfinomabb kenyér! Mindenkinek ajánlom, a titok nyitja a cukkiniben rejlik :) De mindig variálok egy kicsit, általában valamilyen teljes ki?rlés? liszttel készítem. A tegnap nem éleszt?vel, hanem szódabikarbónával készítettem, s tettem bele egy kis sült tököt is. Bárhogyan készítem nagyon finom és puha! Köszönöm szépen a receptet! Annamária

madarka67

Szia! Nagyon finom lett! Amikor kint kemencében sütöttük, még finomabb lett.

skylla

hat ez eleg izetlen lett. egyebkent ti hol kelesztettek? en sütöben, 60 fokon, jol fel is jött, aztan szet is folyt, mar elötte is szetfolyt az "alig csavarom ki"-töl. ettöl függetlenül is, ha minden sikerült volt, kaptam volna egy remek izetlen kenyeret. mi ebben a finom? en meg a cukkinit se erzem benne

skylla

pedig annyira vartam ma, hogy megcsinaljam, meglepetes lett volna :(

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Mert a kajszibarackból vétek csak lekvárt készíteni

Bár a kajszibarack a nyár egyik legfontosabb gyümölcse, hiszen a magyarok egyik legkedveltebb lekvárja készül belőle, és a pálinkák között is előkelő helyet foglal el, hajlamosak vagyunk elfeledkezni arról, milyen sokféle finomság alkotóeleme lehet még.