Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sörös kenyér Glaser konyhájából

Sörös kenyér Glaser konyhájából
Sörös kenyér Glaser konyhájából
55 perc / előkészület: 20 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Még egy finom kenyér recept.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sört langyosra melegítjük, hozzáadjuk a mézet. Belemorzsoljuk az élesztőt, és feloldjuk benne.
  2. A kétféle lisztet elkeverjük a sóval. Hozzáadjuk a sörös-élesztős keveréket, és 120 ml langyos vizet, és sima tésztává dagasztjuk. Meleg helyen letakarva kb. 60 percig kelesztjük.
  3. A tésztát még egyszer átdagasztjuk. Kenyeret formálunk. A kenyeret sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, letakarva további 60 percig kelesztjük, majd éles késsel egypárszor srégen megvágjuk.
  4. A sütőt előmelegítjük.
  5. A kenyeret betoljuk a sütőbe, és megsütjük.
  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 648
elküldve: 1
receptkönyvben: 36
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: kenyerek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: sörös receptek
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: köret
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sörös tésztájú kenyér, rozsos kenyér, sörrel készült kenyér

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

varadizsike
vzsike / varadizsike Mon, 2012-03-19 11:53

Szia! Az lenne a kérdésem, hogy ezt lehet-e csak teljeskiörelésű lisztből vagy rozslisztből csinálni?

515
sör 220 ml
friss élesztő 14 g
méz 2 ek
finomliszt 340 g
rozsliszt 160 g
1 tk
víz 120 ml