r
Nosalty Logó

Pakora saslikpálcán

NS
Pakora saslikpálcán
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

883
Kalória
24.9g
Fehérje
68.8g
Szénhidrát
53.4g
Zsír
241.6g
Víz
-
Koleszterin
4.9g
Élelmi rost
35.1g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 883 kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 3526 kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 88 kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    24.9 g

Zsír

  • Összesen
    53.4 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2512.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    604 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    128 mg
  • Nátrium
    1714 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    68.8 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    241.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    68 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    102 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1052 micro
Összesen 883 kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    99.5 g

Zsír

  • Összesen
    213.6 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    79 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    64 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10050.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    2416 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    233 mg
  • Foszfor
    513 mg
  • Nátrium
    6856 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    275 g
  • Cukor
    140 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    966.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    71 mg
  • C vitamin:
    270 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    180 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    406 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4207 micro
Összesen 3526 kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    250.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    13 mg
  • Nátrium
    171 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    6.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    24.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    105 micro
Összesen 88 kcal

Elkészítés

  1. A házisajthoz feltesszük forrni a tejet, közben belekeverünk 1/2 tk kurkumát és 1 tk sót.
  2. Amikor a tej felforrt, beleteszünk 3 tk citromsavat, egyet keverünk rajta, majd a tűzről levéve hagyjuk állni pár percet.
  3. Konyharuhával bélelt szitán átöntjük a kicsapatott tejet, így a kész házisajt a konyharuhában marad. A savót leöntjük.
  4. A szitában lévő sajtot befedjük a konyharuha széleivel, nehezéket teszünk rá, és egy órát állni hagyjuk, amíg szépen kicsepeg belőle a maradék savó.
  5. A palacsintatésztához a lisztekhez hozzákeverjük a fűszereket: koriandert, római köményt, ½ tk kurkumát, garam masalát, asafoetidát, 1,5 tk sót.
  6. Állandóan kevergetve hozzáadunk 3,5 dl vizet, így egy sűrű palacsintatésztát kapunk. Állni hagyjuk kb. 20-25 percet, amíg elkészítjük és felfűzzük a hozzávalókat.
  7. A cukkinit megpucoljuk, kockákra vágjuk.
  8. Az ananászról lecsepegtetjük a levét (amennyiben konzerveset vettünk), daraboljuk.
  9. A házisajtot kb. 2 cm-es darabokra vágjuk.
  10. Saslikpálcára fűzzük a hozzávalókat: cukkini-házisajt-ananász-cukkini-házisajt - ... ki mekkora pálcikára fűzi.
  11. A palacsintatésztát habverővel alaposan (legalább 5 percig) simára keverjük, hogy lazább legyen.
  12. Az elkészített saslikot beletesszük a palacsintatésztába, megforgatjuk benne, a maradékot lecsepegtetjük.
  13. Felmelegített olajban minden oldalát aranybarnára sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 20 p

Bátortalanul készítettem el az első pakorámat, mégiscsak magyar gyerekgyomornak kínálok indiai fűszerezésű ételt... Mivel mi felnőttek úgyis paradicsomcsatnival esszük, ezért a fűszerezést picit enyhébbre készítettem, így a gyerkőcök csak úgy falták az új ízeket. Azóta férjem kedvence lett ez a vagány „most megmutatom, hogy nem csak rántott sajtot esznek a vegák” főétel... :)

További receptek

Rizses lecsó

A lecsó vitathatatlanul a nyár egyik legegyszerűbb és legízletesebb egytálétele. Ebben a verzióban a rizs a lecsó szaftjában fő meg, így minden falat átveszi a paradicsom és paprika ...

Fekete Melinda

Tepsis lecsó egyszerűen

Aki az amúgy sem bonyolult lecsó elkészítéséből kivenné az összes maradék macerát (a kevergetést, fedő alatt párolást és egyebeket), nagy szerencséjére az alábbi receptben ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...