r
Nosalty Logó

Padlizsánsaláta szárított sonkával

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
TV Paprika
Padlizsánsaláta szárított sonkával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A salátához

Az öntethez

Összesen 951 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A salátához

Az öntethez

Összesen 3800 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A salátához

Az öntethez

Összesen 216 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    29.7 g

Zsír

  • Összesen
    72.7 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    134 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1586.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    144 mg
  • Nátrium
    1317 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.3 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    242.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    68 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    107 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    200 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    314 micro
Összesen 951 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    119 g

Zsír

  • Összesen
    290.8 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    188 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    535 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6346.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    91 mg
  • Kálcium
    228 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    167 mg
  • Foszfor
    576 mg
  • Nátrium
    5269 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    165.4 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    970.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    243 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    40 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    104 micro
  • K vitamin:
    271 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    292 micro
  • Kolin:
    426 mg
  • Retinol - A vitamin:
    178 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    798 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1256 micro
Összesen 3800 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    16.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    363.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    33 mg
  • Nátrium
    302 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 216 kcal

Hozzávalók

A salátához

Az öntethez

Elkészítés

A salátához

  1. A saláta készítéséhez vágjuk fel a padlizsánt 1 cm-es szeletekre. Sózzuk meg, és hagyjuk állni 30 percet. Rázzuk le a sót a szeletekről, és forgassuk a lisztbe.
  2. Forrósítsuk fel az olaj felét egy nagy serpenyőben közepes tűz fölött. Tegyük bele a fokhagymát, és pirítsuk meg. Távolítsuk el a fokhagymát, és süssük a padlizsánszeleteket 2-3 adagban, mindegyik adagot 5-7 percig sütve. Rétegekben fektessük egy tányérra a padlizsánszeleteket és a prosciuttót. Tetejére tegyük a tojást.
  3. Az öntethez forrósítsuk fel az olajat egy kis edényben, adjuk hozzá az ecetet, a citromlevet, a babérlevelet, az oregánót, a petrezselymet, némi sót és borsot, és forraljuk fel. Pároljuk körülbelül 5 percig.
  4. Locsoljuk az öntetet a salátára, és hagyjuk kihűlni, majd hűtsük 30 percig. Szórjuk meg az összevagdalt saláta zölddel, és tálaljuk.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 186
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 6306
  • Feltöltés dátuma: 2014. június 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Padlizsánsaláta szárított sonkával
TV Paprika 35 recept

A hétköznapokban nem vagyunk túl változatosak, amikor padlizsánnal dolgozunk. Ez a recept épp ezen hivatott segíteni.

Hozzávalók

A salátához

Az öntethez

Címlapról ajánljuk

5 alapanyag, amit ne használj hűtőhidegen

Sütésnél gyakran olvashatjuk receptekben, hogy bizonyos alapanyagokat feltétlenül használjunk szobahőmérsékleten (vagy éppen hűtőhidegen). Leginkább a tejtermékeknél fontos ez, de lássunk 5 másik hozzávalót is, ahol szintén érdemes figyelni!

Lakos Benedek

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?