Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Padlizsánsaláta szárított sonkával

Padlizsánsaláta szárított sonkával
Padlizsánsaláta szárított sonkával
35 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A hétköznapokban nem vagyunk túl változatosak, amikor padlizsánnal dolgozunk. Ez a recept épp ezen hivatott segíteni.

hozzávalók / 4 adag

A salátához

Az öntethez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A saláta készítéséhez vágjuk fel a padlizsánt 1 cm-es szeletekre. Sózzuk meg, és hagyjuk állni 30 percet. Rázzuk le a sót a szeletekről, és forgassuk a lisztbe.
  2. Forrósítsuk fel az olaj felét egy nagy serpenyőben közepes tűz fölött. Tegyük bele a fokhagymát, és pirítsuk meg. Távolítsuk el a fokhagymát, és süssük a padlizsánszeleteket 2-3 adagban, mindegyik adagot 5-7 percig sütve. Rétegekben fektessük egy tányérra a padlizsánszeleteket és a prosciuttót. Tetejére tegyük a tojást.
  3. Az öntethez forrósítsuk fel az olajat egy kis edényben, adjuk hozzá az ecetet, a citromlevet, a babérlevelet, az oregánót, a petrezselymet, némi sót és borsot, és forraljuk fel. Pároljuk körülbelül 5 percig.
  4. Locsoljuk az öntetet a salátára, és hagyjuk kihűlni, majd hűtsük 30 percig. Szórjuk meg az összevagdalt saláta zölddel, és tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 660
elküldve: 4
receptkönyvben: 215
elkészítve: 9/9
Facebookon megjelent: -

szakács

TV Paprika

Mióta szakács: 2014.04.02.
35 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
kategória: saláta
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sonkás padlizsánsaláta, padlizsános saláta főtt tojással

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

951
padlizsán 2 db
0 ízlés szerint
finomliszt 150 g
olívaolaj 125 ml
fokhagyma 1 gerezd
prosciutto 250 g
főtt tojás 2 db
salátakeverék 25 g
olívaolaj 125 ml
sherryecet 125 ml
citromlé 2 ek
babérlevél 2 db
oregánó 1 ek
petrezselyem 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint