Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mogyorós padlizsánsaláta

Mogyorós padlizsánsaláta
Mogyorós padlizsánsaláta
35 perc / előkészület: 10 perc főzés: 5 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A recept Stahl Judit könyvében szerepelt, először kicsit meglepőnek találtam a hozzávalókat, aztán úgy döntöttem, kipróbálom, és ismét nem csalódtam. Tökéletes könnyű nyári ebéd lehet, akár munkahelyre is el lehet vinni, még melegítésre sincs szükség.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ha épp nincs otthon tahinink (ez bárkivel előfordulhat), akkor magunk is elkészíthetjük: szezámmagot teflonserpenyővel kissé megpirítunk. Vigyázzunk, ne égjen oda. Közben rázogassuk a serpenyőt, majd késes robotgépben összeaprítjuk, annyi olívaolajjal elkeverjük, hogy krémes masszát kapjunk. Kevés citromlével ízesítjük, de fokhagymát is adhatunk hozzá.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A padlizsán végeit levágjuk, majd héjastól kb. 1,5 cm-es szeletekre vágjuk. Bár a recept ezt a lépést nem írta, de én mindig így járok el, ha padlizsánt készítek. Jól besózzuk, és negyed órára, húsz percre állni hagyjuk, majd leöblítjük. Így biztosan nem lesz keserű.
  2. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A padlizsánszeleteket sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük, olívaolajjal megkenjük, sózzuk, borsozzuk, majd tíz percre a sütőbe tesszük. Az idő elteltével a szeleteket megfordítjuk, újra megkenjük, sózzuk, borsozzuk, majd ezt a felét is tíz percig sütjük.
  3. Míg a padlizsán készül, a zöldhagymákat karikákra vágjuk, a mogyorót durvára őröljük, a fűszereket mozsárban összezúzzuk. A korianderleveleket apróra vágjuk.
  4. A maradék olívaolajon fedő alatt közepes lángon megpároljuk a hagymaszeleteket, kb. 5 perc alatt kész. Ha szükséges, kevés vizet adunk alá, nehogy leégjen. Miután elkészült, fűszerezzük a korianderrel és a köménymaggal. Hűlni hagyjuk.
  5. A tejfölt és a joghurtot összekeverjük a mogyoróval és a tahinivel. Hozzáadjuk a zöldhagymát is, valamint a korianderleveleket.
  6. Ha a padlizsán elkészült, langyosra hűtjük, majd félbevágjuk a szeleteket. Beleforgatjuk ezt is a joghurtos szószba.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 542
elküldve: 0
receptkönyvben: 17
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

nyultanti

Mióta szakács: 2011.04.23.
100 recept

receptjellemzők

konyha: arab
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: saláta
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

Joghurtos padlizsánsaláta, Fűszeres padlizsánsaláta

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

701
padlizsán 2 db
újhagyma 8 közepes db
földimogyoró 10 dkg
joghurt 5 dl
tejföl 1.5 dl
olívaolaj 1.5 dl
tahini 1 ek
koriander 1 csokor
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
római kömény 2 teáskanál
koriandermag 1 tk