Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Padlizsános-krumplis curry

Padlizsános-krumplis curry
Padlizsános-krumplis curry
40 perc / előkészület: 15 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Valami jó fűszeres, csípős kajára vágytam a hétvégén :). Miután sikerült szépséges, mosolygós padlizsánt beszereznem, rögtön tudtam, hogy ebből bizony curry lesz! Aztán megláttam a zsák alján árválkodó kevésbé szépséges, mosolygós krumplikat, és hát megszántam őket... :)

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Natúr joghurttal tálaltam, de ez nem szentírás. Szerintem chapatival is zseniális lehet! :) Jó étvágyat!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A padlizsánt meghámozzuk, kockákra vágjuk, és beletesszük egy szűrőbe. Megsózzuk, és hagyjuk, hogy picit kiengedje a levét (ez a lépés kihagyható, amennyiben tuti biztosak vagyunk abban, hogy friss a padlizsánunk), majd vízzel leöblítjük, és konyhai papírtörlővel megszárítgatjuk a kockákat.
  2. Míg a padlizsán levet ereszt, a burgonyát megpucoljuk, feldaraboljuk. A hagymát apróra vágjuk, a fokhagymát felaprítjuk.
  3. Olajon megpároljuk a hagymát, majd hozzáadjuk a fűszereket ízlés szerint (chilit, köményt, mustármagot, kurkumát és koriandert), majd együtt tovább pirítjuk őket. Hozzáadjuk az aprított fokhagymát.
  4. Az időközben megmosott, megszárított padlizsánt a krumplival együtt hozzáadjuk a hagymához, picit átforgatjuk, majd ráöntjük a paradicsomlevet, azzal is átkeverjük. Felöntjük kevés vízzel, megsózzuk, majd lefedjük, és kb. 15-20 perc alatt puhára főzzük (ha kell, pótoljuk a vizet).
  5. Még mielőtt levennénk a tűzről, ha szükséges, ismét sózzuk meg, majd adjuk hozzá a marék (Esetemben fagyasztott) zöldborsót, és pár percig főzzük, míg az is megpuhul. A legvégén én még megszórtam petrezselyemzölddel, de természetesen a korianderzöld is megfelel :)).

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 839
elküldve: 2
receptkönyvben: 153
elkészítve: 6/15
Facebookon megjelent: -

szakács

Miss_Darcy

Mióta szakács: 2011.04.27.
11 recept

receptjellemzők

konyha: indiai
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: vegán
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

padlizsános-burgonyás curry, fűszeres zöldséges curry

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Tmea
Tmea / Tmea Mon, 2013-06-24 15:59

Nagyon jó! Én cukkinivel főztem és garam masalával, jó lett! Megtartjuk! :-)

szilvi76
Szilvi6 / szilvi76 Fri, 2012-01-13 16:15

Szia, köszönöm a receptet, már többször elkészítettem... gyors és fincsi!!!
Férjemmel mindketten hosszabb időt töltöttünk Indiában és nagyon szeretjük azt az ízvilágot... szóval köszönet még egyszer :-)

Miss_Darcy
Miss_Darcy / Miss_Darcy Sat, 2012-01-14 10:30

szia! nagyon örülök, hogy elnyerte a tetszéseteket - főleg így, hogy Nektek volt is alkalmatok IGAZI indiait enni... :) szép napot!

dhoora
dhoora Wed, 2011-06-22 14:41

Szia!

Csicseriborsóval csináltam a zöld helyett, fantasztikus lett! Köszi a receptet! Ezt sokszor esszük még ;)
(fekete mustármagom nem volt, remélem, nem ez volt a lelke...)

Dóri

Miss_Darcy
Miss_Darcy / Miss_Darcy Thu, 2011-06-23 00:38

Szia! nagyon örülök, hogy ízlett! remek ötlet a csicseriborsó! :) a mustármag meg... az a helyzet, hogy csak azért került bele, mert valahogy a szemem elé vándorolt a (kissé túlzsúfolt) fűszeres kosárkában... azaz, a szerencse műve :D sztem nem tragédia, ha kimarad :)

201
padlizsán 1 db
burgonya 2 db
vöröshagyma 1 kis fej
fokhagyma 3 gerezd
paradicsomlé 1.5 dl
zöldborsó 8 dkg
chili 0 ízlés szerint
római kömény 0 ízlés szerint
mustármag 0 ízlés szerint
koriander 0 ízlés szerint
kurkuma 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 ek