Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldséges halas bulgur

Zöldséges halas bulgur
Zöldséges halas bulgur
60 perc / előkészület: 20 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az egész úgy kezdődött, hogy egy baráti társasággal évek óta járunk együtt a Balatonra, és a menüt mindig előre lebeszéljük, ki mit enne-főzne. Az egyikünk felhozta, hogy idén együnk halat is. Ezzel semmi baj, de van a társaságban olyan aki diétázik, olyan aki IR-es, és van vegán is. Szóval nem olyan egyszerű egy sima nyaralásos menüt összeállítani. Egyik este lefekvés előtt félálomban megálmodtam ezt a fogást. Igazából a paella inspirálta, és mielőtt beledobjuk a halat, még a vegán barátnőm is fogyaszthatja. Kicsit féltem tőle, hogy elsőre szinte kóstolás nélkül tettem az asztalra, de végül olyan nagy sikere lett, hogy az utolsó haldarabig elfogyott.  

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Nyugodtan elkészíthetjük hal nélkül is, önmagában is egy laktató, finom, zöldséges fogás. Illetve bármilyen más zöldséggel készíthető, csak figyelni kell, hogy a zöldségek egyszerre puhuljanak meg. 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A fagyasztott halat kiengedjük, majd nagyobb kockákra vágjuk, és a halhoz való fűszerkeverékkel leszórjuk, összeforgatjuk, állni hagyjuk. Amíg a hal pihen a fűszerben, érdemes mindent előkészíteni, hogy utána csak dobálni kelljen.
  2. A vöröshagymát apróra, a paprikákat csíkokra, a répát és a cukkinit kockákra vágjuk. A bulgurt ugyanúgy, mint a rizst, átmossuk.
  3. Egy nagy és széles edénybe olajat teszünk, és nagyon forróra melegítjük, megpároljuk benne a hagymát. Ezután a halkockákat pár perc alatt átpirítjuk, és egy lyukas kanállal egy tálba kiszedjük, félrerakjuk.
  4. A megmaradt halas-hagymás szaftra öntsünk 1 dl vizet és a bort, beletesszük a leveskockákat. Először a répát adjuk hozzá, és 5 perc párolás után mehet utána a kétféle paprika is. Ha igényli, nyugodtan öntsünk alá folyamatosan vizet, de csak olyan 2 ujjnyi víz legyen alatta mindig. Ha a zöldségek megpuhultak, mehet bele a cukkini is, ennek csak pár perc párolódás kell.
  5. Most mehet bele a 2 bögre bulgur, és öntsünk hozzá 3-4 bögre vizet is, mert a bulgur szépen magába fogja szívni ezt a finom zöldséges-fűszeres vizet. Szinte úgy kell kinéznie, mint egy levesnek, amikor hozzárakjuk a bulgurt. Addig főzzük, míg a bulgur megpuhul, ez kb. 10 perc.
  6. Végül visszatesszük a halkockákat, beletesszük a sűrített paradicsomot, és óvatosan átforgatjuk az egészet.
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 10 449
elküldve: 5
receptkönyvben: 135
elkészítve: 7/7
Facebookon megjelent: -

szakács

dorcus89

Mióta szakács: 2012.06.27.
81 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

zöldséges bulgur, vegetáriánus bulgur, halas bulgur, bulgur egészségesen, zöldséges halas egytálétel

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

497
tőkehalfilé 600 g
hal fűszerkeverék 5 kávéskanál
kókuszolaj 4 ek
vöröshagyma 2 közepes db
víz 9 dl
fehérbor 2 dl
leveskocka 2 db
sárgarépa 4 közepes db
sárga kaliforniai paprika 2 db
piros kaliforniai paprika 2 közepes db
cukkini 2 közepes db
bulgur 2 bögre
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
sűrített paradicsom 5 ek